Αγρίνιο: Έτσι είναι σήμερα η 16χρονη Αθανασία που έμεινε παράλυτη σε τροχαίο – Τα μεγάλα της παράπονα!

Συγκλονίζει με τις δηλώσεις της, η Αθανασία Σιδέρη από το Αγρίνιο. Η 16χρονη κοπέλα βίωσε ένα σοκαριστικό τροχαίο στις 20 Μαρτίου του 2018 στα Τριαντέικα, κοντά στο πρώην Δημαρχείο Νεάπολης…
Η 16χρονη μαζί με την 15χρονη αδερφή της, επέβαιναν σε Ι.Χ. που οδηγούσε ένας 21χρονος, με συνοδηγό έναν ακόμη 21χρονο, όλοι κάτοικοι της περιοχής. Η Αθανασία τραυματίστηκε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη και υπέστη σοβαρή βλάβη του νωτιαίου μυελού, με αποτέλεσμα να προκληθεί μόνιμη παράλυση.

Αρχικά η 16χρονη διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Πάτρας. Αυτό όμως, όπως λέει η Αθανασία, δεν ήταν και τόσο απλό, αφού κανένα νοσοκομείο δεν την δεχόταν. Νιώθει ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για τον προσωπικό αγώνα που έδωσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Αγρινίου, οι κύριοι Σιάσος και Παφίλας για να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο της Πάτρας.

“Ευχαριστώ όλους και πιο πολύ την οικογένεια μου που ήταν δίπλα μου σε όλο αυτό. Οι άνθρωποι αυτοί είναι το στήριγμα ολόκληρης της ζωής μου, είναι οι δικοί μου ήρωες” λέει η Αθανασία, η οποία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ήταν περιτριγυρισμένη απ΄όλα τα μέλη της οικογένειας της.

Η Αθανασία ήταν και συνεχίζει να είναι πολύ καλή μαθήτρια, είναι επιμελής, καλό παιδί και ώριμη για την ηλικία της. Καθημερινά επισκέπτεται το κέντρο Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Αν και κάποιοι ασθενείς δεν θέλουν να θυμούνται τις δύσκολες στιγμές που έζησαν κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους, η Αθανασία δεν θέλει να ξεχάσει και έχει την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους Γιατρούς-Καθηγητές του Νοσοκομείου του Ρίου.

Η Αθανασία συνεχίζει την θεραπεία της και παράλληλα έχει πλέον επιστρέψει στην καθημερινότητα. Μάλιστα την Τετάρτη, 16/1/2019, ξεκίνησε και ο δικαστικός αγώνας για το τροχαίο που είχε.

Εξέφρασε τα παράπονά της για το θέμα της προσβασιμότητας των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα στους δρόμους της πόλης του Αγρινίου, την έλλειψη ειδικών θέσεων στάθμευσης σε δημόσια κτίρια, αλλά και την ασυνειδησία κάποιων να καταλαμβάνουν τις θέσεις παρκινγκ για ΑΜΕΑ .

«Μου άρεσε ο φετινός Χριστουγεννιάτικος στολισμός στο Αγρίνιο, όμως θεωρώ ότι παρόμοιο ενδιαφέρον ο δήμος Αγρινίου θα έπρεπε να δείχνει και για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα, πράγμα που δεν γίνεται. Όλοι οι άνθρωποι είναι όμορφοι… Κάθε ατέλεια μας, μας κάνει τέλειους…

Κάθε ουλή στο σώμα μας προσθέτει ομορφιά κάθε τι που κάποιοι νομίζουν ότι είναι άσχημο πάνω μας είναι η πραγματική μας ομορφιά. Όλοι διαφορετικοί, όλοι όμορφοι και ίσοι. Οι άνθρωποι με αναπηρία δεν ζητάμε κάτι παράλογο ζητάμε κάτι αυτονόητο, ελεύθερη πρόσβαση, αυτόνομη ζωή… Ότι έρχεται στη ζωή μας έρχεται μόνο για καλό ποτέ μην το βάζετε κάτω” καταλήγει.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr