Στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» μίλησε ο Γιάννης Λοβέρδος.

Ο δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, αποκάλυψε πως έχασε 130 κιλά που έχασε, αναφέρθηκε στον πατέρα του και τη σχέση του με τα παιδιά του, ενώ έκανε και διευκρινήσεις αναφορικά με τη δήλωσή του στη Βουλή για το θέμα της συνεπιμέλειας, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

«Από τα παιδικά μου χρόνια ήμουν υπέρβαρος έως πολύ παχύσαρκος. Η πρώτη φορά με φυσιολογικό βάρος είναι τώρα στα 60 μου. Ήταν τεράστια η προσπάθεια και είμαι πολύ περήφανος. Από τα 220 κιλά που ήμουν, τώρα είμαι κάτω από 90 κιλά», είπε ο Γιάννης Λοβέρδος για την εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνισή του μετά την απώλεια κιλών.

«Έχασα 130 κιλά για λόγους υγείας και για να “βουλώσω στόματα” που έλεγαν πως δεν έχω τη δύναμη να αδυνατίσω. Δεν υπάρχει χειρότερος ρατσισμός από αυτόν εναντίον των χοντρών», πρόσθεσε πάνω στο ίδιο θέμα, ενώ συμπλήρωσε ότι «Σίγουρα με έχουν αδικήσει λόγω της εμφάνισής μου, αλλά πήγα παρακάτω».

«Οι γονείς μου, και ιδιαίτερα ο πατέρας μου που έχασα σε μικρή ηλικία, ήταν καθοριστικής σημασίας. Είχα την ευτυχία να μεγαλώσω με μεγάλη αγάπη και μεγάλο ενδιαφέρον από γονείς που ήταν φτωχοί αλλά δεν υπήρξε πατέρας που να προσέφερε περισσότερα στο παιδί του, ήταν σπουδαίος άνθρωπος, ένας εξαιρετικός πατέρας, όπως και η μητέρα μου. Παρότι πέθανε από το 1983 δεν περνάει μέρα που να μην τον θυμάμαι και να συγκινούμαι. Πέθανε 55-56 χρονών» είπε με συγκίνηση.

«Δεν μου άρεσε όταν μου είπε η κόρη μου ότι θα πάει στο εξωτερικό για να εργαστεί, αλλά τους έμαθα από μικρά παιδιά να κάνουν ό,τι καλύτερο για τον εαυτό τους. Μου λείπει πολύ, αλλά εφόσον είναι ευτυχισμένη. Χαίρομαι που ο γιος μου δεν θέλει να φύγει από την Ελλάδα».

«Έχω χάσει δουλειά εξαιτίας του χαρακτήρα μου, έπρεπε να ήμουν πιο σκληρός. Δεν έχω καταφέρει μετά από 35 χρόνια στην πολιτική και τη δημοσιογραφία να σκληρύνω ακόμα για να αντέχω την πίεση», παραδέχτηκε.

«Δεν είναι τυχαίο που άνθρωποι που παραμένουν στην τηλεόραση είναι ακόμα στην κορυφή είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Νίκος Ευαγγελάτος. Με βύσμα δεν προχωράς, ούτε με ρουσφέτι. Αν δεν αξίζεις δεν μπορείς να σταθείς στην τηλεόραση όσο κι αν σε προωθήσουν κάποιοι».

Ο Γιάννης Λοβέρδος για τη δήλωσή του στη Βουλή για το θέμα της συνεπιμέλειας
Αναφερόμενος, τέλος, στη δήλωσή του στη Βουλή για το θέμα της συνεπιμέλειας, ο Γιάννης Λοβέρδος εξήγησε ότι: «Είναι ένα θέμα που με πλήγωσε πάρα πολύ. Προφανώς έκανα λάθος με τη δήλωσή μου στη Βουλή, άλλο ήθελα να πω και αλλιώς ακούστηκε, ζήτησα συγγνώμη. Προσωπικά θεωρώ την κακοποίηση ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει. Στη δήλωσή μου αναφερόμουν στο ότι αυτό θα το κρίνει το αρμόδιο δικαστήριο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λοβέρδος είχε δηλώσει ότι ακόμη κι ένας άνδρας με κακοποιητική συμπεριφορά, που έδερνε και απατούσε τη σύζυγό του, έχει δικαίωμα στη συνεπιμέλεια, καθώς μπορεί να είναι καλός γονιός.

Πηγή: iefimerida.gr