«Αγαπημένε μου σύζυγε, συγγνώμη που δεν είμαι πάντα περιποιημένη!»

«Αγαπημένε μου σύζυγε, συγγνώμη που δεν είμαι πάντα περιποιημένη!»
Αγαπημένε μου σύζυγε,

Συγγνώμη.

Γιατί λέω συγνώμη;

Ναι, ξέρω ότι δεν είχαμε μεγάλη μάχη, αλλά και πάλι, λυπάμαι.
Τι λυπάμαι, ρωτάς;

Καλά . . .

Ότι όλο και πιο συχνά, τα πόδια μου είναι τριχωτά και μοιάζουν με την πλάτη μιας τίγρης.

Με βλέπεις συνεχώς με κολάν και απλό μπλουζάκι.

Στις σπάνιες περιπτώσεις που ντύνομαι με «αληθινά ρούχα» είναι συνήθως τα ίδια ρούχα – τα μόνα που μου κάνουν πια και που είναι ταυτόχρονα άνετα.

Ότι συνήθως μυρίζω σαν γουλίτσες, εμετός, γάλα ή ακόμα χειρότερα κακάκια μωρού.

Ότι δεν έχω φορέσει ένα «πραγματικό σουτιέν» εδώ και πέντε χρόνια.

Ότι τα μαλλιά μου είναι σχεδόν πάντα πιασμένα σε μια αλογοουρά.

Ότι μερικές φορές γυρίζεις σπίτι και με βλέπεις να φοράω τις πιτζάμες μου, χωρίς make-up και με μεγάλη διάθεση να γκρινιάξω.

ΑΛΛΑ, υπάρχουν μερικά πράγματα για τα οποία δεν ζητώ συγνώμη.

Δεν λυπάμαι που βάζω πρώτα τα παιδιά μας και δεν λυπάμαι που λατρεύω το μωρό μας ώστε να βγαίνω κατευθείαν από το ντους αν το ακούσω να κλαίει, ακόμα και αν δεν έχω προλάβει να ξυρίσω τα πόδια μου.

Δεν λυπάμαι που το να φοράω κολάν και πρόχειρα ρούχα σημαίνει ότι περνάω ποιοτικό χρόνο, οτι λερωνόμαστε χωρίς να μας νοιάζει και οτι ενθαρρύνω τη μάθηση με τα τρία παιδιά μας.

Δεν λυπάμαι που ικανοποιώ όλες τις ανάγκες των παιδιών μου, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι παραβλέπω κάποιες από τις δικές μου.

Δεν λυπάμαι που το στήθος μου έχει πέσει, γιατί είμαι περήφανη που κατάφερα να θηλάσω και τα τρία παιδιά μας – και το μικρότερο το θηλάζω ακόμη.

Δεν λυπάμαι που τώρα ενδιαφέρομαι λιγότερο για το τι σκέφτονται οι άλλοι για την εμφάνισή μου και είμαι περισσότερο επικεντρωμένη στο άτομο που είμαι μέσα μου.

Δεν λυπάμαι που μερικές φορές που φοράω τα άνετα ρούχα μου σημαίνει ότι είμαι ικανοποιημένη να μένω στο ευτυχισμένο σπίτι μου.

Βλέπεις, τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε που συναντηθήκαμε. Έχουμε μεγαλώσει, η εμφάνιση μας έχει αλλάξει, οι εργασίες μας έχουν αλλάξει – ακόμα και το σπίτι μας έχει αλλάξει πολλές φορές. Έχουμε πάει από ένα όμορφο μωρό σε δύο, σε τρία – και μέσα από όλα αυτά, η αγάπη μας για τον άλλον έχει μείνει σταθερή.

Αλλά ακόμα, αγάπη μου, λυπάμαι.

Λυπάμαι που η ζωή μας και η σχέση έχουν αποδειχτεί διαφορετικές από αυτό που περιμέναμε – είναι ακόμα καλύτερες !

Με αγάπη,

Η γυναίκα σου!

ΠΗΓΗ: babyradio.gr