Αυτός είναι ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο για το 2019 σύμφωνα με την λίστα Forbes»
Www.true.gr

Αυτός είναι ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο για το 2019 σύμφωνα με την λίστα Forbes»

Ο Τζιμ Ντέιβις παραμένει ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο και για το 2019 σύμφωνα με τη λίστα του «Forbes».

Ο 75χρονος δισεκατομμυριούχος,που είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας New Balance, με περιουσία 5,6 δισ. δολάρια καταλαμβάνει την 311η θέση στη λίστα ενώ πέρσι βρισκόταν στην 365η με 5,3 δισ. δολάρια.

Γεννήθηκε το 1943 στην Βοστώνη των ΗΠΑ, από Έλληνες γονείς μετανάστες και σπούδασε Βιολογία και Χημεία στο Middlebury College.Ξεκίνησε την καριέρα του ως μηχανικός πωλήσεων στην LFE Corporation στο Waltham της Μασαχουσέτης και ως υπεύθυνος μάρκετινγκ για το τμήμα Applied Geodata Systems της Techven Associates του Cambridge της Μασαχουσέτης.

Το 1972 αγόρασε την New Balance. Στόχος του ήταν να δημιουργήσει εξειδικευμένα, άνετα παπούτσια για ανθρώπους που περνούσαν πολλές ώρες σε ορθοστασία. Με αυτή την φιλοσοφία κατάφερε να μετατρέψει μια επιχείρηση 6 εργαζομένων στη Βοστώνη σε εταιρεία με 4.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, με έσοδα περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο.


Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κατασκευαστών Αθλητικών Ειδών, του Διεθνούς Συνδέσμου Κατασκευαστών Υποδημάτων & Ενδυμάτων και του Ιδρύματος Two / Ten

Δείτε στο video τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο για το 2019:


Source: 'A bad moment for the very rich' – Forbes editor by ReutersNews

Πηγή : iellada.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr