Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος που υπάρχει όταν αφήνουμε το απολυμαντικού χεριών μέσα στο αυτοκίνητο

Εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, έχει γίνει πλέον κανόνας να έχετε ένα μπουκαλάκι με απολυμαντικό στο αυτοκίνητό σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αφήνουν το απολυμαντικό τους στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου τους, διευκολύνοντας την είσοδο στο αυτοκίνητό σας, αφαιρούν τη μάσκα και τα γάντια, σε περίπτωση που τα φοράνε, και απολυμαίνουν τα χέρια για να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης.

Ωστόσο, οι ειδικοί εξέφρασαν πρόσφατα κάποια ανησυχία με το να αφήνουμε τα απολυμαντικά στο αυτοκίνητό μας εν όψη του θερμότερου καλοκαιριού που πρόκειται να βιώσουμε. Αποδεικνύεται ότι ο συνδυασμός του απολυμαντικού χεριών σε ένα καυτό αυτοκίνητο μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο και να προκαλέσει ακόμα και πυρκαγιά.

«Από τη φύση του, το απολυμαντικό χεριών είναι ουσιαστικά αλκοόλ και επομένως εύφλεκτο», δήλωσε το Πυροσβεστικό Σώμα του Μιλγουόκι σε μια ανάρτηση του στο Facebook που έκτοτε μαζεύει χιλιάδες κοινοποιήσεις. «Το να το κρατάτε στο αυτοκίνητό σας κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα και να το εκθέτετε στον ήλιο, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες.»

Είναι λογικό. Εξάλλου, γνωρίζουμε επίσης ότι αφήνοντας πλαστικά μπουκάλια με νερό στο όχημά σας είναι εξίσου επικίνδυνο. Και δεδομένου ότι τα περισσότερα μπουκάλια απολυμαντικών είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, αυτό δεν διαφέρει.

Ίσως θελήσετε να επανεξετάσετε ένα διαφορετικό μέρος για να αποθηκεύσετε τα απολυμαντικά σας, όπως στη τσάντα ή στη τσέπη σας. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να το διατηρήσετε στο όχημά σας, το μπουκάλι μπορεί επίσης να είναι ασφαλέστερο μέσα σε ντουλαπάκι ή στο πορτ μπαγκάζ σας, όπου το άμεσο ηλιακό φως δεν θα το χτυπήσει.