Αυτός έδωσε την εντολή εκτέλεσης του Κ. Κατσίφα – Σαντέρ Λιέσι – Αμέσως μετά έγινε Υπουργός – Τι αποκαλύπτει ο πρώην πρέσβης Α. Μαλλιάς
Www.true.gr

Αυτός έδωσε την εντολή εκτέλεσης του Κ. Κατσίφα – Σαντέρ Λιέσι – Αμέσως μετά έγινε Υπουργός – Τι αποκαλύπτει ο πρώην πρέσβης Α. Μαλλιάς

Πληροφορίες που ρίχνουν περισσότερο φως στην εκτέλεση του Κ. Κατσίφα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εδώ και ημέρες, είναι ίσως από τα μοναδικά ΜΜΕ, που φωνάζει πως η δολοφονία του εθνομάρτυρα ήταν ήταν ένα σχέδιο από το καθεστώς των Τιράνων και συγκεκριμένα από τον Ε. Ράμα, ο οποίος σε απόλυτη συνεργασία με τους επικεφαλείς των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας και της αστυνομίας, οδήγησαν στον θάνατο τον Βορειοηπειρώτη ήρωα, που μας έδειξε πως η σημαία και η πατρίδα είναι πάνω από όλους και όλα.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ο Πρέσβης Α. Μαλλιάς δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία και τα Σκόπια και γνωρίζει άριστα πρόσωπα και πράγματα στα Τίρανα και στην πΓΔΜ.

Ωστόσο, το ακροατήριό του κατά την διάρκεια της παρουσιάσεως του βιβλίου του για το Σκοπιανό στην Καλαμάτα, το προηγούμενο Σάββατο – στο οποίο ήταν παρούσα και μία μετανάστης από την Αλβανία – εξεπλάγη με αυτά που άκουσε για την δολοφονία του Κ. Κατσίφα, αναφέρει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ.


Ο πρέσβης, αξιοποιώντας τις γνώσεις του από το πολιτικό σύστημα της Αλβανίας αλλά και το δίκτυο πληροφοριών που διατηρεί, ενημέρωσε το ακροατήριο, ότι την εντολή δολοφονίας του Κ. Κατσίφα, την έδωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ράμα Σαντέρ Λιέσι, ο οποίος εκείνες τις ημέρες ήταν Υπουργός Δημοσίας Τάξεως εν αναμονή.

«Εν αναμονή», διότι αν και είχε καρατομηθεί ο προκάτοχός του λόγω εμπλοκής σε υπόθεση ναρκωτικών, το Αλβανικό κοινοβούλιο δεν είχε εγκρίνει ακόμη τον διορισμό του ως νέου υπουργού Δημοσίας Τάξεως.

Σίγουρα η όλη επιχείρηση βέβαια θα στήθηκε από τον Ε. Ράμα


Η περίπτωση Κατσίφα ήταν για τον Λιέσι η ιδανική αφορμή για προαγωγή. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή μύριζε μπαρούτι τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν την παρουσία συγγενών στην ταφή λειψάνων των πολεμιστών του 1940.

Η εκδήλωση μνήμης στους Βουλιαράτες και οι κλασσικές προετοιμασίες που έκανε ο Κ. Κατσίφας για την έπαρση της Ελληνικής σημαίας, αξιοποιήθηκαν από τις αλβανικές αρχές για να δοθεί μήνυμα.

Τα όσα είπε ο πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς είναι ιδιαιτέρως σημαντικά και θα πρέπει να αξιοποιηθούν από τις Ελληνικές Αρχές, αν και εφόσον θέλουν να πάρουν απαντήσεις για το τι έγινε εκείνη την ημέρα, αν και έχουμε κάποιες αμφιβολίες ως προς την θέληση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, της ΕΥΠ και φυσικά του Μ. Μαξίμου

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr