Αυτό συμβαίνει στο σώμα σας 10 ώρες μετά το βάψιμο των νυχιών σας

Όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε βερνίκι νυχιών πάρα πολύ συχνά, γιατί τα νύχια σας θα αρχίσουν να ξηραίνονται και να κιτρινίζουν. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι αυτός ο τύπος καλλυντικών μπορεί να προκαλέσει πολύ πιο σοβαρή βλάβη στην υγεία μας.

Δεν σας παροτρύνουμε να εγκαταλείψετε εντελώς το βερνίκι νυχιών. Αντ ‘αυτού, απλά θέλουμε να απαριθμήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα συστατικά του στο σώμα σας.

Ποιος είναι ο κύριος κίνδυνος για την υγεία σας;

Ο κίνδυνος από το βερνίκι νυχιών έγκειται στην τοξικότητά του. Ορισμένα σύγχρονα καλλυντικά για τη φροντίδα των νυχιών περιέχουν τα παρακάτω συστατικά, ικανά να βλάψουν σοβαρά την υγεία σας:


Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια μελέτη σε μια ομάδα 24 γυναικών.

6 ώρες μετά το βάψιμο των νυχιών, οι περισσότερες από τις συμμετέχουσες εμφάνιζαν αυξημένα επίπεδα φωσφορικού διφαινυλίου – ένα παράγωγο φωσφορικού τριφαινυλίου το οποίο σχηματίζεται κατά τη διαδικασία του μεταβολισμού.

10 ώρες μετά την έναρξη του πειράματος, τα επίπεδα φωσφορικού διφαινυλίου στα σώματα όλων των συμμετεχόντων ανήλθαν σε 7 φορές υψηλότερα από τον κανονικό. Αυτά τα αποτελέσματα είναι πραγματικά ανησυχητικά.

Πώς να επιλέξετε ένα βερνίκι νυχιών που δεν θα προκαλέσει βλάβη στην υγεία σας;


Ορισμένες συσκευασίες και μπουκάλια βερνικιών νυχιών έχουν ειδικά σήματα:

Πριν αγοράσετε βερνίκι νυχιών, πρώτα απ ‘όλα προσέξτε τα συστατικά και θυμηθείτε – η υγεία σας είναι στα χέρια σας!

Credit: brightside.me