Αυτό συμβαίνει στο σώμα σας 10 ώρες μετά το βάψιμο των νυχιών σας
Www.true.gr

Αυτό συμβαίνει στο σώμα σας 10 ώρες μετά το βάψιμο των νυχιών σας

Όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε βερνίκι νυχιών πάρα πολύ συχνά, γιατί τα νύχια σας θα αρχίσουν να ξηραίνονται και να κιτρινίζουν. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι αυτός ο τύπος καλλυντικών μπορεί να προκαλέσει πολύ πιο σοβαρή βλάβη στην υγεία μας.

Δεν σας παροτρύνουμε να εγκαταλείψετε εντελώς το βερνίκι νυχιών. Αντ ‘αυτού, απλά θέλουμε να απαριθμήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα συστατικά του στο σώμα σας.

Ποιος είναι ο κύριος κίνδυνος για την υγεία σας;

Ο κίνδυνος από το βερνίκι νυχιών έγκειται στην τοξικότητά του. Ορισμένα σύγχρονα καλλυντικά για τη φροντίδα των νυχιών περιέχουν τα παρακάτω συστατικά, ικανά να βλάψουν σοβαρά την υγεία σας:  • Τολουόλιο – ένας διαλύτης που δίνει στα νύχια ένα ομαλό φινίρισμα και διατηρεί την χρωστική ουσία. Το τολουόλιο μπορεί να επηρεάσει το κεντρικό νευρικό σύστημα και να προκαλέσει αναπαραγωγικές διαταραχές.
    Πονοκέφαλοι, αδυναμία, λιποθυμία και ναυτία είναι μερικές μόνο από τις πιθανές συνέπειες της χρήσης υποβαθμισμένων βερνικιών νυχιών.
  • Φορμαλδεΰδη – ένα άχρωμο αέριο που συμβάλλει στην αύξηση της διάρκειας αποθήκευσης του βερνικιού. Εάν πάσχετε από αλλεργίες, η επαφή με φορμαλδεΰδη μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα και πιθανά χημικά εγκαύματα.
    Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, σπασμούς και καρκίνο.
  •  Φθαλικός διβουτυλεστέρας χρησιμοποιείται ως άρωμα. Η παρουσία αυτού του επικίνδυνου συστατικού μπορεί να σας προκαλέσει ενδοκρινικές διαταραχές, γυναικολογικές παθήσεις και ασθένειες της αναπνευστικής οδού.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια μελέτη σε μια ομάδα 24 γυναικών.

6 ώρες μετά το βάψιμο των νυχιών, οι περισσότερες από τις συμμετέχουσες εμφάνιζαν αυξημένα επίπεδα φωσφορικού διφαινυλίου – ένα παράγωγο φωσφορικού τριφαινυλίου το οποίο σχηματίζεται κατά τη διαδικασία του μεταβολισμού.

10 ώρες μετά την έναρξη του πειράματος, τα επίπεδα φωσφορικού διφαινυλίου στα σώματα όλων των συμμετεχόντων ανήλθαν σε 7 φορές υψηλότερα από τον κανονικό. Αυτά τα αποτελέσματα είναι πραγματικά ανησυχητικά.

Πώς να επιλέξετε ένα βερνίκι νυχιών που δεν θα προκαλέσει βλάβη στην υγεία σας;Ορισμένες συσκευασίες και μπουκάλια βερνικιών νυχιών έχουν ειδικά σήματα:

  • Το «5-Free» σημαίνει ότι το προϊόν δεν περιέχει φορμαλδεΰδη, τις παράγωγες ρητίνες (ρητίνες φορμαλδεΰδης), τολουόλιο, φθαλικούς διβουτυλεστέρες ή καμφορά.
  •  Το «3-Free» σημαίνει ότι το βερνίκι είναι απαλλαγμένο από τρία από τα επιβλαβή συστατικά: φορμαλδεΰδη, φθαλικό διβουτύλιο και τολουόλιο.

Πριν αγοράσετε βερνίκι νυχιών, πρώτα απ ‘όλα προσέξτε τα συστατικά και θυμηθείτε – η υγεία σας είναι στα χέρια σας!

Credit: brightside.me

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr