Αυτό Σημαίνουν οι "Λευκές" Κηλίδες στο Γυναικείο Εσώρουχο, για τον Κόλπο και την Υγεία μιας Γυναίκας...
Www.true.gr

Αυτό Σημαίνουν οι «Λευκές» Κηλίδες στο Γυναικείο Εσώρουχο, για τον Κόλπο και την Υγεία μιας Γυναίκας…

Πιθανώς να το έχετε παρατηρήσει πως οι σκοτεινές αποχρώσεις του εσωρούχου αρχίζουν να γίνονται άσπρες μετά από κάποιο καιρό. 

Οι περισσότερες το αποδίδουν αυτό στο πλυντήριο και τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούν ή στην κακή ποιότητα του υφάσματος αλλά στην πραγματικότητα ο κόλπος είναι που προκαλεί αυτό το φαινόμενο.

Ο κόλπος έχει κάποιες υπερδυνάμεις που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Παρόλο που είναι ευαίσθητος, είναι πολύ ανθεκτικός. Πρέπει να πλένεται με προσοχή και με κατάλληλα προϊόντα και έχει την ικανότητα να τεντώνει όσο χρειάζεται για να περάσει από μέσα του ένα μωρό. Επίσης, οι γυναίκες δεν θα νιώσουν πολύ πόνο αν χτυπηθούν εκεί.Δεν θα πρέπει να ανησυχείτε που ο καβάλος σας αλλάζει χρώμα, γιατί είναι στην πραγματικότητα καλό σημάδι. Οι κόλποι έχουν δικό τους σύστημα καθαρισμού.

Το pH στην περιοχή συνέχεια εξισορροπείται από μόνο του και έτσι τα εσωτερικά του τοιχώματα δεν μπορούν να γίνουν έδαφος αναπαραγωγής για τα βλαβερά βακτήρια. Τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα με την ρύθμιση του pH λέγονται λακτοβάκιλλοι.

«Είναι φυσιολογικό και υγιές για μία γυναίκα να βγάζει διάφανες ή λευκές εκκρίσεις από τον κόλπο της. Ο κόλπος είναι φτιαγμένος για να καθαρίζεται μόνος του με αυτές τις εκκρίσεις,» σύμφωνα με την Dr. Vanessa MacKay.

Ένας υγιής κόλπος έχει pH ανάμεσα από 3,8 και 4,5.«Οι υγιείς εκκρίσεις δεν έχουν έντονη οσμή ή χρώμα αλλά οι γυναίκες μπορεί να νιώσουν μία δυσάρεστη υγρασία.»

Οπότε αν τα εσώρουχά σας έχουν άσπρε κηλίδες, αυτό είναι σημάδι πως ο κόλπος σας προστατεύει τον εαυτό του από ασθένειες και βακτήρια.

Το έχετε παρατηρήσει ποτέ αυτό στα μαύρα σας εσώρουχα;

Credit: shared.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr