Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό υπόγειο σπίτι στον κόσμο – Βρίσκεται στην Αντίπαρο και είναι «μαγευτικό» (εικόνες)

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά. Στεγάζει μια τετραμελή οικογένεια και είναι κρυμμένο μέσα σε μια βραχώδη πλαγιά.

Βρίσκεται στην πανέμορφη Αντίπαρο, το νησί όπου γυρίστηκε η ταινία Μανταλένα και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό τους θερινούς μήνες. Ονομάζεται Ktima House και σχεδιάστηκε από τους Πορτογάλους αρχιτέκτονες Camilo Rebelo και Susana Martins. Μάλιστα, έχει συμπεριληφθεί στο ντοκιμαντέρ του BBC για τα πιο παράξενα σπίτια του κόσμου, The World’s Most Extraordinary Homes.

Το 80% του σπιτιού βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της γης. Για την οικοδόμηση του χρειάστηκε να σκάψουν 10 μέτρα κάτω από τη γη. Έχει δύο ορόφους και πισίνα. Τα δωμάτια είναι δροσερά και έχουν θέα στην πισίνα και τη θάλασσα. «Πρόκειται για ένα μοντέρνο σπίτι που όμως εναρμονίζεται απόλυτα με τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής των σπιτιών στην Αντίπαρο», αναφέρει η παρουσιάστρια Καρολίν Κουέντιν.

Η βρετανίδα ιδιοκτήτρια του, Karima ανέφερε: «Εγώ και ο σύζυγός μου ερωτευτήκαμε την Αντίπαρο αμέσως! Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και είπαμε ότι θέλουμε να βλέπουμε αυτή τη θάλασσα και αυτό τον ήλιο για πάντα! Στην αρχή το σχέδιο ήταν διαφορετικό. Είμαστε μια τετραμελής οικογένεια και ζούμε σε ένα μικροσκοπικό σπίτι στην Αγγλία, οπότε ζητήσαμε ένα μεγαλύτερο σπίτι με πολλά δωμάτια για εμάς και τους φιλοξενούμενους φίλους μας».

«Όταν μας είπαν να φτιάξουμε νέο σχέδιο, μεγαλύτερο, ήταν πολύ απαιτητική διαδικασία για εμάς. Για να φτιαχτεί όλο αυτό έπρεπε να παρέμβουμε πολύ στο έδαφος. Όταν φτιαχτόταν, ήταν σαν να είχε πέσει κρατήρας στη Γη και σκεφτόμασταν ότι η Φύση δεν πρόκειται να επιστρέψει στην παλιά της εικόνα», εξομολογούνται οι αρχιτέκτονες.

Δείτε φωτογραφίες:

ΠΗΓΗ thecaller