Αυτή η Φωτογραφία Γάμου της Στοίχειωνε τα Όνειρα εδώ και 13 χρόνια. Σήμερα Επιτέλους Μαθαίνει την Αλήθεια.

Το 2001, οι Ηνωμένες Πολιτείες κλονίστηκαν από μία από τις πιο τρομακτικές πράξεις τρομοκρατίας που είδε ποτέ ο κόσμος: την 9 Σεπτεμβρίου. Η απόλυτη καταστροφή των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη (μόνο μία από τις τρεις περιοχές συντριβής) στο κέντρο της πόλης του Μανχάταν με ένα σύννεφο καπνού, συντρίμμια και πανικό.
Αλλά σε όλη την καταστροφή και το χάος, μια γυναίκα παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο στα χαλάσματα μόλις λίγα τετράγωνα μακριά από το Ground Zero. Αυτό που ανακάλυψε ήταν μια φωτογραφία γάμου, που έδειχνε πέντε φίλους να χαμογελούν σε ένα γάμο που είχε λάβει χώρα στο Aspen του Κολοράντο.
Συγκλονισμένη από αυτή τη φρικτή φωτογραφία που βρέθηκε στα συντρίμμια των επιθέσεων, η γυναίκα έδωσε τη φωτογραφία στην φίλη της, Elizabeth Stringer Keefe και της ζήτησε να «κάνει κάτι σημαντικό με αυτή».
Η Elizabeth, καθηγήτρια, πήρε τη φωτογραφία και αποφάσισε να αφιερώσει τον εαυτό της στην εύρεση των ανθρώπων σε αυτή την εικόνα. Για τα επόμενα 13 χρόνια, έψαχνε για οποιονδήποτε από τους ανθρώπους στη φωτογραφία, χωρίς να γνωρίζει καν αν ήταν νεκροί ή ζωντανοί
Όταν τα κοινωνικά μέσα δημοσίευσαν την εικόνα, η Elizabeth αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όλες τις πλατφόρμες για την έρευνά της. Έτσι, κάθε χρόνο, την 11η Σεπτεμβρίου, η Elizabeth αναρτούσε τη φωτογραφία στο Facebook, στο Twitter και σε άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, ελπίζοντας να βρει τους φωτογραφημένους ανθρώπους και να επιστρέψει την φωτογραφία.

Μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η επαναλαμβανόμενη δημοσίευση μοιράστηκε πάνω από 35.000 φορές στο Twitter και πολύ περισσότερο στο Facebook. Η ιστορία της φωτογραφίας έγινε δημοφιλής.
Αλλά, παρά όλη την ψηφιακή έκθεση, πέρασαν χρόνια χωρίς καθόλου φως στην υπόθεση.
Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2014, η Elizabeth έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικά από κάποιον που ονομάζονταν Fred Mahe. Είπε ότι είχε δει τη φωτογραφία ήταν ο άντρας της φωτογραφίας.
Ο Fred είπε ότι την τελευταία φορά που είδε αυτή τη φωτογραφία, ήταν στο γραφείο του στον 77ο όροφο του δεύτερου πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου, πριν από 13 χρόνια.
Τίποτα δεν μπορεί να θεραπεύσει πλήρως αυτό που συνέβη στην Αμερική εκείνη την ημέρα του 2001, αλλά αυτή η συγκινητική ιστορία είναι μια όμορφη αναπαράσταση της ελπίδας που όλοι έχουμε για την ανθρωπότητα. Παρά το όλο σκοτάδι, υπάρχει πάντα εκείνο το αχνό φως που μας θυμίζει ότι η καλοσύνη εξακολουθεί να υπάρχει.
Η απίστευτη ιστορία της ευτυχίας ανάμεσα στην καταστροφή και η αφοσίωση αυτής της γυναίκας στο να βοηθήσει πέντε φίλους από την τραυματική εκείνη ημέρα είναι αναμφισβήτητα μία από αυτές τις λάμψεις ελπίδας.
https://youtu.be/tmYaqaKrg0M

Credit tiphero.com