Άφησαν και πάλι ελεύθερο τον παιδεραστή του Ρεθύμνου

Ελεύθερος ξανά είναι ο παιδεραστής του Ρεθύμνου, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών. Ο άνδρας που έχει καταδικαστεί για 36 περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων θα παραμείνει εκτός φυλακών, καθώς το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκισή του στις 22 Απριλίου 2020 και συνεπώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή του στις φυλακές.

Η εισαγγελέας Γρεβενών είχε εισηγηθεί την επιστροφή του στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, που είναι τα 7 χρόνια, 10 μήνες και 25 ημέρες, όμως το δικαστικό συμβούλιο δεν υιοθέτησε την πρόταση.

Ο παιδεραστής είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων. Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών και είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη, ενώ το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή, από τα οποία εκτιτέα, βάση νόμου, είναι τα 25 έτη.

Αποφυλακίστηκε, (κάτι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων) αφού εξέτισε μόλις, οκτώ χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης.