Αεροβική Άσκηση: Ποια τα οφέλη στην υγεία - Αντιμετώπιση κατάθλιψης
Www.true.gr

Αεροβική Άσκηση: Ποια τα οφέλη στην υγεία – Αντιμετώπιση κατάθλιψης

Αεροβική Άσκηση: Σύμφωνα με έρευνα Ελλήνων επιστημόνων, η αεροβική άσκηση βοηθά στην θεραπεία ατόμων με σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης.

Αεροβική Άσκηση: Ποιοι έκαναν την έρευνα

Οι ερευνητές του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα κατάθλιψης και άγχους «Depression and Anxiety«, αξιολόγησαν 11 έρευνες που αφορούσαν συνολικά 455 άτομα ηλικίας 18 έως 65 ετών, που είχαν διαγνωσθεί με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και τα οποία έκαναν κατά μέσο όρο αεροβική άσκηση 45 λεπτών με μέτρια ένταση, τρεις φορές την εβδομάδα επί εννέα εβδομάδες.

Η μετα-ανάλυση έδειξε ότι η εν λόγω άσκηση, εφόσον γίνεται υπό την επίβλεψη ειδικού, έχει σημαντικό αντικαταθλιπτικό όφελος σε σχέση με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα και τις ψυχοθεραπείες.

Αεροβική Άσκηση: Τα ευρήματα της έρευνας

Η ευεργετική δράση ήταν ορατή ακόμη και όταν η άσκηση δεν διαρκούσε περισσότερο από ένα μήνα. Επίσης αφορούσε τόσο τους ασθενείς που βρίσκονταν μέσα σε κλινική, όσο και εκτός αυτής.


«Η μελέτη συμπέρανε ότι η εποπτευόμενη αεροβική άσκηση μπορεί να υποστηρίξει σε σημαντικό βαθμό τη θεραπεία της μείζονος κατάθλιψης στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Ιωάννης Μωρρές.

Στην έρευνα συμμετείχαν επίσης οι καθηγητές Γιάννης Θεοδωράκης και Αντώνης Χατζηγεωργιάδης. Επιπλέον συμμετείχαν ο αναπληρωτής καθηγητής Νίκος Κομούτος, η Αφροδίτη Στάθη και ο Χαράλαμπος Κρομμύδας.


Διαβάστε επίσης

Μνήμη: Μπορούμε να αναγνωρίσουμε μέχρι και 5000 πρόσωπα

Αντικαταθλιπτικά χάπια: Προβλήματα στέρησης κατά την διακοπή

Κατάθλιψη στους άντρες: Πως εκδηλώνεται – Πως αντιμετωπίζεται

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr