Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν είμαστε τύραννοι, τα μέτρα που πήραμε αποδίδουν»

Άδωνις Γεωργιάδης: “Αν θα χρειαστεί θα πάρει μέτρα και θα τα επιβάλλει»

Άδωνις Γεωργιάδης: Σε νέες δηλώσεις που προκαλούν όλο και περισσότερο σάλο, προέβη εχθές ο Υπουργός Ανάπτυξης, για ακόμη μια φορά.

«Τα μέτρα που πήραμε αποδίδουν. Ετοιμαζόμαστε για αύξηση τουρισμού τον Αύγουστο». Είπε και πρόσθεσε: «Έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων γιατί πήραμε μέτρα που αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ που είναι και το πιο κρίσιμο».

Ερωτώμενος για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων και τις κυρώσεις. Οι οποίες επιβάλλονται για τους ανεμβολίαστους, ο Υπουργός Ανάπτυξης έδωσε ρεσιτάλ (αλαζονείας και υποκρισίας): «Δεν είμαστε τύραννοι. Έπρεπε να συμβεί αυτό που έγινε. Αλλά θα είμαι ο πρώτος που θα στεναχωρηθώ για κάποιον ανεμβολίαστο εργαζόμενο που θα χάσει τη δουλεία του».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν θα χρειαστεί θα πάρει μέτρα και θα τα επιβάλλει»

Σε ότι αφορά τον τουρισμό και το κατά πόσο είναι εφικτό να μην ξεφύγει η κατάσταση με τόσες χιλιάδες κόσμου να μπαίνουν στην Ελλάδα (σ.σ. χωρίς ιδιαίτερο έλεγχο). Ο κ.Γεωργιάδης… μισοπαραδέχθηκε: «Η πιθανότητα να εξαφανίσουμε τον ιό στην Ελλάδα ενώ έχουμε ανοιχτά τα σύνορά μας και έχουμε δεκάδες χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο νομίζω δεν είναι εφικτή. Αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να τον ελέγχουμε να τον περιορίσουμε».

Η συνέχεια των δηλώσεων του Άδωνι Γεωργιάδη

Όσο για τη Μύκονο, που η κυβέρνηση παρουσιάζει τις παλινωδίες της σαν… success story, ο Υπουργός είπε: «Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη οπού δημιουργείται πρόβλημα όπως στη Μύκονο να παρεμβαίνει. Στη Μύκονο ο ρυθμός αύξησης της μετάδοσης έπεσε στο μισό. Έγινε σαφές στη Μύκονο ότι αυτή η ιστορία με τα πάρτι δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Όσο για το αν θα ακολουθήσουν περιοριστικά μέτρα σε άλλα νησιά. Ο Άδωνις επεσήμανε με στόμφο: «Το κράτος είναι κράτος και αν θα χρειαστεί θα πάρει μέτρα και θα τα επιβάλλει. Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, δεν κάνει διαχωρισμούς»!

Για.. κερασάκι στην τούρτα κι επειδή η κυβέρνηση «δεν κάνει διαχωρισμούς», δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους (καταστήματα λιανεμπορίου) αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο.