«Η αδελφή της Καρολάιν στις Φιλιππίνες η ιδανική λύση για τη μικρή Λυδία»
Www.true.gr

«Η αδελφή της Καρολάιν στις Φιλιππίνες η ιδανική λύση για τη μικρή Λυδία»


Να αφαιρεθεί η γονική μέριμνα από τον συζυγοκτόνο και να μην έχει ούτε επαφή με το παιδί, παρόλο που το επιτρέπει ο νέος νόμος Τσιάρα, ζητάει ο νομικός Μάρκος Κουντουρούδας, θεωρώντας μοναδική λύση, για την ανατροφή της μικρής, μετά από αυτή της ετεροθαλούς αδελφής της Καρολάιν στις Φιλιππίνες, την οικογένειά της στην Αλόννησο.

Το μέλλον της άτυχης μικρής Λυδίας είναι πρώτο θέμα από χτες σε όλα τα τηλεπαράθυρα. Ο γνωστός Βολιώτης συνήγορος της οικογένειας της Καρολάιν, Αθανάσιος Χαρμάνης, αποκάλυψε ότι η οικογένεια της δολοφονημένης σχεδιάζει να ζητήσει εξ ολοκλήρου την επιμέλειά της κι ότι οι δύο οικογένειες έχουν μεταξύ τους επικοινωνία για το παιδί και προκύπτει πως «υπάρχει διάθεση συναίνεσης».

Αν πάρα ταύτα τελικά δεν καταλήξουν σε συναινετική λύση, θα κατατεθεί, από πλευράς της οικογένειας της Καρολάιν, αίτημα για την ανάθεση της αποκλειστικής επιμέλειας στη γιαγιά.

«Μου πήρε το παιδί μου, εάν χάσω και το εγγόνι μου, θα είναι η χαριστική βολή για μένα» φέρεται, σύμφωνα με τον νομικό, να είπε η μητέρα της Καρολάιν.


Η τύχη της μικρής θα κριθεί από τον Εισαγγελέα ανηλίκων, με προσωρινή διαταγή. Ήδη πολλοί γνωστοί νομικοί, ψυχολόγοι και παιδοψυχίατροι ζητούν να απαγορευτεί ακόμη και η επαφή του συζυγοκτόνου με το παιδί, παρόλο που ο ίδιος περιμένει να βγει από τη φυλακή για «να φροντίσει το παιδί του διεκδικώντας συνεπιμέλεια».

Ο ειδικός στο οικογενειακό δίκαιο νομικός Μάρκος Κουντουρούδας ανήκει στην ομάδα των νομικών που ζητούν, με αφορμή την υπόθεση στα Γλυκά Νερά, να αλλαχθεί άμεσα ο νόμος Τσιάρα, εκφράζοντας, παράλληλα, την άποψη ότι το παιδί δεν πρέπει να παραμείνει, εφόσον είναι εφικτό, στη χώρα.

«Η ιδανική λύση είναι να το αναλάβει, εφόσον δύναται οικονομικά και πληροί τις προϋποθέσεις, η ετεροθαλής αδελφή της μάνας του, που βρίσκεται στις Φιλιππίνες και είναι παιδί της γιαγιάς του από τον πρώτο γάμο, όπως διαβάζουμε στον βρετανικό Τύπο» μας λέει.


«Το παιδί πρέπει να προφυλαχθεί. Έχει κυριολεκτικά έναν Γολγοθά μπροστά του. Πρέπει να είναι σε ένα περιβάλλον αγάπης που δεν θα χωρούν αναφορές στο αποτρόπαιο συμβάν και νοσηρότητες. Το ιδανικό θα ήταν επομένως οι Φιλιππίνες, αφού ελεγχθεί η κατάσταση της αδελφής της Καρολάιν, με δεύτερη επιλογή μακράν την Αλόννησο και την οικογένεια της νεκρής» προσθέτει.

Το ότι η μικρή Λυδία «χρησιμοποιήθηκε ως αντικείμενο στο ντεκόρ της δολοφονία της μητέρας της, προκειμένου να συνθέσει ο συζυγοκτόνος ένα αρραγές σκηνικό αιματηρής διάρρηξης, θα έπρεπε να είναι αρκετό για να του αφαιρεθεί κάθε επαφή μαζί της» τονίζει ο νομικός.

«Αν είχε σκεφτεί ότι πρέπει να δολοφονήσει και το παιδί για να συμπληρωθεί η σκηνοθεσία του, θα το σκότωνε. Έτσι σκότωσε και τον σκύλο του. Εν ψυχρώ. Ούτως ή άλλως το παιδί το έχει εκθέσει σε κίνδυνο και το έχει κακοποιήσει αφού το τοποθέτησε στη νεκρή. Έχουμε μια περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος του νηπίου από τον πατέρα του μαζί με άσκηση ψυχικής βίας που θα του προκαλέσει σε μεγαλύτερες ηλικίες μετατραυματικό στρες. Ο συζυγοκτόνος δεν πρέπει να έχει επαφή με το παιδί» επισημαίνει ο κ. Κουντουρούδας.

 

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr