Ποτέ Δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι Αυτές είναι οι Επιπτώσεις που Συμβαίνουν στο σώμα σας μετά από κάθε φορά που βάζετε βερνίκι νυχιών.

Προσπαθούμε πάντα να έχουμε στυλ. Από τα φορέματα μέχρι τα αξεσουάρ μας, προσπαθούμε να είμαστε κομψές. Ως γυναίκες, αγαπάμε τα λούσα και βέβαια να βάφουμε τα νύχια μας. Μας αρέσει το περιποιημένο μανικιούρ με ωραία χρώματα. Παρόλο που το βερνίκι νυχιών φαίνεται εξαιρετικά κομψό, ξέρετε τι μπορεί να κάνει στο σώμα σας;
Είναι γνωστό ότι τα καλλυντικά δεν είναι ακριβώς καλά για την υγεία. Αλλά για να είμαστε συγκεκριμένοι, το αγαπημένο σας βερνίκι νυχιών περιέχει ορισμένες χημικές ενώσεις που προκαλούν καταστροφικές επιπτώσεις στο σώμα σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τι μπορεί να κάνει στο σώμα σας βερνίκι νυχιών.

Το βερνίκι νυχιών περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Ακόμα και τα πιο δημοφιλή εμπορικά σκευάσματα που ορκίζονται για την ασφάλεια των προϊόντων τους περιέχουν ίχνη επιβλαβών χημικών ουσιών.

Τι προκαλούν αυτές οι χημικές ουσίες;

Αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να οδηγήσουν σε τρομερές ορμονικές ανισορροπίες στο σώμα σας. Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες ενώσεις αποβλήτων, οι ενώσεις βερνικιών νυχιών δεν εκκρίνονται από το σύστημά μας. Ακόμη και μετά από 10 ώρες, οι ενώσεις είναι παρούσες στο αίμα.

Τι είναι αυτές οι ενώσεις;

Έχετε ακούσει για το Φωσφορικό Τριφαινύλιο; Είναι μια χημική ουσία που μπορεί να διαταράξει τον ορμονικό σας μηχανισμό και να επηρεάσει το αναπαραγωγικό σας σύστημα.

Είναι επιβλαβές για τις γυναίκες που βάφουν τα νύχια τους.

Το τριφαινυλοφωσφορικό είναι εξαιρετικά επιβλαβές για τις γυναίκες γιατί το χημικό αυτό αναμιγνύεται με το αίμα τους.


Δεν αποβάλλεται.

Με την τακτική εφαρμογή, αυτό το χημικό παραμένει μέσα στο σύστημά σας και ανακατεύει το σώμα σας.

Είναι γνωστό ότι επηρεάζει και τον εγκέφαλό σας.

Τα τριφαινυλοφωσφορικά είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τον εγκέφαλό επειδή δρουν ως νευροτοξίνες. Επίσης, προκαλούν αλλεργίες μακροπρόθεσμα, έτσι ώστε να επηρεάζουν και το δέρμα σας.

Περιέχει επίσης τολουόλιο.

Το τολουόλιο είναι μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε κόλλες και λευκαντικά. Επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και προάγει τα δερματικά εξανθήματα.
Περιέχει επίσης και άλλα χημικά.


Η φορμαλδεΰδη είναι μια άλλη χημική ουσία σε μερικά βερνίκια νυχιών που περιέχουν καρκινογόνους παράγοντες Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

Χρησιμοποιήστε βιολογικά βερνίκια νυχιών.

Μπορείτε να επιλέξετε ορισμένα οργανικά βερνίκια που περιέχουν μόνο χρώματα με βάση το νερό.

Ορισμένα είναι vegan χρώματα.

Δεν περιέχουν τοξίνες, έτσι είναι φυσικά για τα νύχια και το σώμα σας.
Eπιμέλεια & μετάφραση : true.gr

Credit: wittyfeed.me