97 στους 100 Ανθρώπους έκαναν Λάθος στο Αποτέλεσμα αυτής της Μαθηματικής Εξίσωσης. Εσύ μπορείς να Βρεις το Σωστό;
Www.true.gr

97 στους 100 Ανθρώπους έκαναν Λάθος στο Αποτέλεσμα αυτής της Μαθηματικής Εξίσωσης. Εσύ μπορείς να Βρεις το Σωστό;

Καθώς το διαδίκτυο έχει εξελιχτεί, έχει αποδείξει την προθυμία της ανθρωπότητας να λύνει γρίφους.

Είτε πρόκειται για παιχνίδια με λέξεις που δοκιμάζουν το λεξικό μας ή οφθαλμαπάτες που δοκιμάζουν το μυαλό μας, οι γρίφοι έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς.

Και πάντα ήταν δημοφιλείς από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας. Οι άνθρωποι φτιάχνουν εικόνες μέσα σε εικόνες και ψάχνουν τρόπους να μας κάνουν να ζορίσουμε το μυαλό μας και να το κάνουμε εξυπνότερο.

Τώρα είναι η ευκαιρία σας. Μπορείτε να βρείτε την σωστή απάντηση σ’αυτό το μαθηματικό πρόβλημα; Ελάχιστοι το κατάφεραν με την πρώτη προσπάθεια.

9 – 3 ÷ 1/3 + 1 = ;Για να λύσετε το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να θυμάστε την σειρά προτεραιότητας των τελεστών. Εάν τα καταφέρετε, θα λύσετε το πρόβλημα με την πρώτη προσπάθεια.

Για να σας βοηθήσουμε, η απάντηση δεν είναι 9. Εάν απαντήσατε 9, τότε δεν τα καταφέρατε. Προσπαθήστε ξανά. Και να θυμάστε την σειρά των πράξεων.

Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στην Ιαπωνία από ένα πανεπιστήμιο, αυτό το πρόβλημα δόθηκε σε μία ομάδα νεαρών μηχανικών. Ενώ χιλιάδες μηχανικοί προσπάθησαν να το λύσουν, μόνο το 60% τα κατάφερε.

Εάν κάνετε τις πράξεις από αριστερά προς τα δεξιά, τότε θα κάνετε λάθος. Θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσετε με την μεσαία πράξη.Η πράξη 3 ÷ 1/3 όμως στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλή. Αντί για διαίρεση, θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε με το 3, οπότε το αποτέλεσμα είναι 3×3=9.

Αφού το βρείτε αυτό, το πρόβλημα έχει σχεδόν λυθεί. Μετά τις προσθέσεις, το σωστό αποτέλεσμα είναι 1.

Εσείς βρήκατε το σωστό αποτέλεσμα;

Credit: awm.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr