95χρονη γυναίκα επιτέθηκε και καβάλησε στο σβέρκο ληστή που έκλεψε το κολιέ της 80χρονης φίλης της

Ένας κλέφτης άρπαξε το κολιέ μιας 80χρονης γυναίκας και η 95χρονη γενναία φίλη της επιτέθηκε στον κακοποιό για να την υπερασπιστεί.

Η τρομακτική κλοπή καταγράφηκε από μία κάμερα ασφαλείας που ήταν εγκατεστημένη μέσα σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στο Μπιλμπάο, στη βόρεια Ισπανία.

Το βίντεο δείχνει έναν νεαρό άνδρα να ανοίγει την πόρτα ενός ανελκυστήρα και να αφήνει ευγενικά τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες,την 95χρονη Elvira και την 80χρονη Tina, να περάσουν μπροστά του.

Η Elvira περπατάει μπροστά, αλλά καθώς η Tina περπατάει πίσω της, ο κλέφτης αρπάζει το περιδέραιο της 80χρονης από το λαιμό της και πάει να ξεφύγει από το κτίριο.

Όμως, καθώς ο ληστής τραβάει το κολιέ από την Tina, το κόσμημα σπάει και οι πολύτιμοι λίθοι πέφτουν στο πάτωμα.

Παρά την ηλικία της, η Elvira αναλαμβάνει δράση και πέφτει πάνω στην πλάτη του άνδρα την ώρα που εκείνος σκύβει για να μαζέψει τις διάσπαρτες πέτρες.

Ο ληστής την σήκωσε και την έριξε στο πάτωμα. Κατόπιν άρχισε να τρέχει προς την πόρτα του κτιρίου ενώ έριξε την Tina στο έδαφος πριν φύγει.Ευτυχώς, καμία από τις γυναίκες δεν τραυματίστηκε άσχημα και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί σε γιατρό, αφού το μόνο που υπέστησαν ήταν λίγες γρατζουνιές.

Αλλά η Elvira είπε ότι φοβόταν για τα χειρότερα. Είπε: “Είδα τον εαυτό μου σε αναπηρική καρέκλα”

“Νόμιζα ότι δεν θα κατάφερνα να σηκωθώ κι ότι αύριο θα ήμασταν και οι σε αναπηρικό αμαξίδιο.”Η 95χρονη πρόσθεσε ότι δεν είχε καταλάβει τίποτα ύποπτο από την αρχή, όταν ο άντρας τις άφησε ευγενικά να μπούνε πρώτες στο ασανσέρ.

“Αφού ήταν πρώτος, τον άφησα να μπει πρώτος, αλλά εκείνος επέμενε να μας αφήσει να μπούμε εμείς πρώτες μέσα,” είπε η κα Elvira.

Η κα Tina δήλωσε ότι αισθάνθηκε πιο «τρομοκρατημένη» αφότου είδε το βίντεο και αποκάλυψε ότι τώρα νιώθει ανασφαλής να μένει μόνη στο σπίτι.

Η αστυνομία κυκλοφόρησε το βίντεο με την ελπίδα να εντοπίσει τον ληστή, ο οποίος είναι ακόμα ελεύθερος. Η έρευνα συνεχίζεται.

πηγή: prototupo.gr