94χρονη με άνοια τραγουδάει σε κούκλα που πιστεύει ότι είναι η εγγονή της και χαμογελάει ξανά...
Www.true.gr

94χρονη με άνοια τραγουδάει σε κούκλα που πιστεύει ότι είναι η εγγονή της και χαμογελάει ξανά…

Η κόρη μιας γυναίκας με άνοια έχει αποκαλύψει ότι η μητέρα της τραγουδάει με αγάπη σε μια κούκλα που πιστεύει ότι είναι δικό της εγγόνι.

Η 94χρονη Jessie Ball, μετακόμισε σε ένα ίδρυμα στο Μπέρμιγχαμ τον Ιούνιο μετά την επιδείνωση της αρρώστιας της, αφού είχε αρχίσει να τηγανίζει πατάτες σε υγρό απορρυπαντικό και να περιπλανιέται στον κήπο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η κόρη της, η 57χρονη Sandra, λέει ότι εκείνη και τ’ αδέρφια της στεναχωριόντουσαν της κάθε φορά που την επισκέπτονταν καθώς σπάνια χαμογέλασε και πάντα ρωτούσε πότε θα φύγει.

Ωστόσο, αυτό άλλαξε γρήγορα όταν αγόρασαν στη Jessie μια κούκλα από ένα φιλανθρωπικό κατάστημα, η οποία μιλάει σαν ένα πραγματικό νεογέννητο κι εκείνη τώρα πιστεύει ότι είναι η κόρη της Sandra.

Η Sandra, η οποία είναι κομμώτρια και ζει στο Μπέρμιγχαμ, δήλωσε: “Η μαμά μου κοιτάξει το πρόσωπο της κούκλας και μου λέει ‘Δεν είναι όμορφη; Κοίταξε το χαμόγελό της.’ Και μετά χαμογελάει – σπάνια χαμογελάει σε οποιονδήποτε άλλο.

“Νομίζω ότι η κούκλα έχει δώσει δύναμη στη μητέρα μου.”

“Είχα δει πιο πριν ότι τα μωρά χρησιμοποιούνται σε ασθενείς με άνοια, αλλά δεν το είχα σκεφτεί ότι θα βοηθούσε και τη μαμά μου μέχρι που την αγόρασε η αδελφή μου Carol.”

“Μόλις η αδελφή μου της παρέδωσε την κούκλα, εκείνη την άρπαξε αμέσως. Η μαμά την ονόμασε Gizzy.”

“Κάθε φορά που μπαίνουμε για να την δούμε, το μωρό είναι πάντα δίπλα της. Όταν την επισκέφθηκα χθες το βράδυ, την κρατούσε στην αγκαλιά της.”


“Έχει επιδεινωθεί η κατάστασή της τελευταίους μήνες και δεν μπορεί να περπατήσει καθόλου, αλλά το μωρό είναι πάντα μαζί της.”

“Το ταΐζει και αν τρώει εκείνη κάτι δίνει και στο μωρό να φάει απ’ το δικό της φαγητό.”

“Κάποιες φορές τραγουδάει στο μωρό. Όταν δημοσίευσα το βίντεο στο διαδίκτυο, κάποιοι άνθρωποι μου έστειλαν μήνυμα και μου είπαν “κι η μαμά μου τραγουδούσε αυτό το τραγούδι σε μένα”.

Η Jessie διαγνώσθηκε με άνοια πριν από πέντε χρόνια και η οικογένειά της είχε δει την υγεία της τελευταία να επιδεινώνεται, όμως η Sandra ισχυρίζεται ότι το μωρό τη βοήθησε να την διατηρήσει ηρεμία της.

Ενώ η Jessie στην αρχή είχε προσπαθήσει να εγκαταλείψει το σπίτι της, πλέον έχει εγκατασταθεί στο ίδρυμα και είναι πολύ ευτυχής με την κούκλα της.

“Όταν η μαμά μου ‘πάτησε’ τα 90 η κατάσταση της υγείας της άρχισε να επιδεινώνεται,” είπε η Sandra.

“Έφτασε στο σημείο να σηκώνεται τη νύχτα και να βαίνει έξω μέχρι που στο τέλος δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να τη βάλουμε σε ένα ίδρυμα.”


“Όταν μετακόμισε εκεί, ήθελε να γυρίσει στο σπίτι της. Όμως τώρα είναι χαρούμενη με την Gizzy δίπλα της. Είναι πραγματικά ήρεμη τώρα.”

Αν και η άνοια της Jessie έχει προχωρήσει αρκετά μέχρι σήμερα, δεν θυμάται ότι η Sandra και η Carol είναι οι κόρες της, όμως εξακολουθεί να γνωρίζει ότι είναι οικογένειά της και απολαμβάνει να μιλάει μαζί τους για την κούκλα της.

Η Sandra πιστεύει ότι η κούκλα συμβάλλει επίσης στη χαλάρωση και των άλλων ηλικιωμένων, πολλοί από τους οποίους έχουν επίσης άνοια.

“Η μαμά μου έχει πολλά εγγόνια τα οποία δεν σταμάτησε να φροντίζει μέχρι να αρρωστήσει.”

“Ακόμα και όταν πάμε να την δούμε, μας ρωτάει ‘θέλετε ένα φλιτζάνι τσάι;’. Δεν σταματάει να προσφέρει και η φροντίδα της κούκλας έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς της.”

“Κάποια στιγμή άφησα το μωρό στο πάτωμα και μου έβαλε τις φωνές. Ανησυχεί πραγματικά.”

Αφότου δημοσίευσε στο ίντερνετ το βίντεο της μαμάς της με την κούκλα, η Sandra παραδέχεται ότι είχε ανάμεικτα σχόλια.

Πιστεύει ότι ενώ δείχνει την σκληρή πραγματικότητα της ζωής με άνοια, θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τους άλλους ανθρώπους να δώσουν κούκλες στα δικά τους άτομα που περνούν παρόμοιες καταστάσεις.

Η Sandra ισχυρίζεται ότι η άνοια χτύπησε την οικογένειά της πολύ σκληρά, αλλά λέει ότι το να βλέπει το χαμόγελο της μαμάς της κάθε φορά που αγκαλιάζει την κούκλα την κάνει κι εκείνη χαρούμενη.

ΠΗΓΗ diaforetiko

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr