9 Σημαντικά πράγματα που ΟΛΟΙ θα πρέπει να Θυμούνται όταν συνδέονται σε ελεύθερο Wi-Fi

To ελεύθερο Wi-Fi είναι πολύ καλό, χωρίς αμφιβολία. Αλλά τα δημόσια δίκτυα κρύβουν πολλούς κινδύνους, όπως τον κίνδυνο να χάσετε όλα τα χρήματα στον λογαριασμό σας.

Γι’αυτό αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτές τις συμβουλές ώστε να μην πέσετε ποτέ θύμα απάτης ενώ χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi.

Μην χρησιμοποιείτε Internet banking ή την τραπεζική σας κάρτα.

Ο μόνος τρόπος να είστε σίγουροι για την ασφάλεια των συναλλαγών σας είναι με ίντερνετ κινητής τηλεφωνίας. Μερικά πληρωμένα mb θα εγγυηθούν την ασφάλειά σας.

Κλείστε το Wi-Fi εάν δεν θέλετε να μπείτε στο διαδίκτυο

Έτσι, θα πετύχετε τρία πράγματα ταυτόχρονα: δεν θα πέσει η μπαταρία, δεν θα συνδέεστε αυτόματα σε επικίνδυνο δίκτυο και θα αποφύγετε τις ενοχλητικές διαφημίσεις.

Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας VPN

Το VPN σας επιτρέπει να παραμείνετε ανώνυμοι στο διαδίκτυο: οι ιστοσελίδες θα βλέπουν την εικονική σας IP και όχι την πραγματική. Αυτά τα δίκτυα συνήθως είναι επί πληρωμή και μειώνουν την σύνδεση. Ωστόσο, δεν είναι και τόσο ακριβά.


Μην αφήνετε την συσκευή σας να θυμάται τα δίκτυα

Οι περισσότερες συσκευές θα θυμούνται αυτόματα και θα προσπαθήσουν να συνδεθούν σε ένα hotspot που έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Οι απατεώνες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν το δικό τους hotspot και να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Να προσέχετε το όνομα του δικτύου

Οι χάκερ συχνά χρησιμοποιούν δίκτυα με ονόματα παρόμοια με αυτά που υπάρχουν ήδη στην περιοχή. Η μόνη διαφορά είναι πως το αυθεντικό hotspot χρειάζεται κωδικό ή πληρωμή, ενώ το ψεύτικο είναι δωρεάν. Οπότε, προσοχή σε ποιο δίκτυο συνδέεστε.

Εγκαταστήστε ένα καλό antivirus

Πάντα να έχετε antivirus και να το ανανεώνετε. Κάθε μέρα βγαίνουν νέοι τρόποι απάτης, οπότε δεν γίνεται τα antivirus να μένουν πίσω.

Διαλέξτε δίκτυα με πιστοποίηση 2 σταδίων


Μην επιλέγετε δίκτυα που είναι ελεύθερα γιατί είναι πιθανό να πρόκειται για απάτη. Να επιλέγετε εκείνα που χρειάζονται κωδικό.

Ο κωδικός σας να είναι κρυπτογραφημένος 

Είναι προφανές πως δεν θα πρέπει να αποθηκεύετε κωδικούς στα κινητά σας. Αλλά και πάλι αν θελήσετε να το κάνετε. θα πρέπει να το κάνετε σε συγκεκριμένη εφαρμογή που κρυπτογραφεί τα δεδομένα.

Κοιτάξτε το URL της ιστοσελίδας

Τα ψεύτικα δίκτυα πιθανώς να σας στείλουν σε πλαστά αντίτυπα γνωστών ιστοσελίδων. Εάν δείτε κάτι παράξενο σε γνωστές ιστοσελίδες, αυτό πιθανώς να σημαίνει πως πρόκειται για απάτη. Το Google.com και το ɢoogle.com δεν είναι το ίδιο

Χρησιμοποιήστε ασφαλή σύνδεση

Είναι εύκολο να τις αναγνωρίσετε: τα URL ξεκινούν με https:// αντί για http://. Κάποιες ιστοσελίδες, όπως το Google, πάντα χρησιμοποιούν ασφαλείς συνδέσεις.

Πηγή