9 Πανέξυπνα Κόλπα που μας έμαθαν οι Γιαγιάδες μας και είναι Χρήσιμα ακόμη και Σήμερα. Το 6ο μας έχει Σώσει αμέτρητες Φορές.
Www.true.gr

9 Πανέξυπνα Κόλπα που μας έμαθαν οι Γιαγιάδες μας και είναι Χρήσιμα ακόμη και Σήμερα. Το 6ο μας έχει Σώσει αμέτρητες Φορές.

Μερικά καθημερινά κόλπα είναι τόσο χρήσιμα που μπορούν να φανούν χρήσιμα σε περισσότερες από μία γενιές. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, είναι κάπως ξεχασμένα και θεωρούνται πλέον «συμβουλές από τη γιαγιά».

Αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε το παρελθόν και συλλέξαμε οκτώ κόλπα από την παιδική μας ηλικία, τα οποία όλοι έχουμε ξεχάσει για κάποιο λόγο.

Καθορίστε το χρόνο που απομένει πριν το ηλιοβασίλεμα

Κρατήστε τα δάχτυλά σας μαζί έτσι ώστε ο ήλιος να βρίσκεται στον δείκτη σας. Τώρα μετρήστε τον αριθμό των δακτύλων στη γραμμή του ορίζοντα. Κάθε ένα από τα δάχτυλα αντιπροσωπεύει περίπου 15 λεπτά μέχρι το ηλιοβασίλεμα.

Μετρήστε τον αριθμό των ημερών σε ένα μήνα

Κάντε μια γροθιά, και αρχίστε να μετράτε τους μήνες από τις αρθρώσεις. Αφού φτάσετε στο τέλος, ξεκινήστε πάλι με τις αρθρώσεις του δείκτη.

Εάν ο μήνας είναι στην άρθρωση, υπάρχουν 31 ημέρες. Εάν είναι στο κενό υπάρχουν 30 ημέρες.

Μάθετε αν το φεγγάρι μεγαλώνει ή μικραίνει

Για να διδάξετε στο παιδί σας πώς να καθορίσετε τη φάση της σελήνης, χρησιμοποιήστε τη μορφή των γραμμάτων D, O και C. Η πανσέληνος είναι O, το πρώτο τρίμηνο είναι D, και το τρίτο είναι το C.Το τέχνασμα μνήμης

Για να θυμάστε Ρωμαϊκούς αριθμούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φράση: My Dear Cat Loves Xtra Vitamins Intensely. Τα πρώτα γράμματα των λέξεων αντιπροσωπεύουν τους ρωμαϊκούς αριθμούς με φθίνουσα σειρά: M (1.000), D (500), C (100), L (50), Χ (10), V (5), I (1).

Ελέγξτε την ποιότητα της μπαταρίας

Σηκώστε δύο μπαταρίες 1-2 cm πάνω από ένα τραπέζι και αφήστε τες να πέσουν. Η μπαταρία που αναπηδά και πέφτει είναι άδεια.

Πολλαπλασιασμός στα δάχτυλα

Συνήθως, τα παιδιά θυμούνται γρήγορα τον πολλαπλασιασμό μικρών αριθμών, αλλά έχουν δυσκολίες με τους αριθμούς 6, 7, 8 και 9. Για να βοηθήσετε το παιδί σας με αυτό, διδάξτε τους ένα απλό τέχνασμα.

Γυρίστε τις παλάμες σας στο πρόσωπό σας. Προσθέστε κάθε δάχτυλο, ξεκινώντας από το μικρό δάχτυλο, από 6 έως 10. Τώρα, για παράδειγμα, για να πολλαπλασιάσετε 7 με 8, συνδέστε το δάχτυλο # 7 στο αριστερό χέρι με το δάχτυλο # 8 στα δεξιά.

Ο αριθμός των δακτύλων στο κάτω μέρος, σημαίνει δεκάδες (έχουμε 5). Όσο για τα δάχτυλα που βρίσκονται στην κορυφή, θα πρέπει να τα πολλαπλασιάσετε μεταξύ τους και δείχνουν τις μονάδες (στην περίπτωσή μας πολλαπλασιάζουμε 3 με 2). Απάντηση: 7 x 8 = 56.

Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε γρήγορα κατά 6, 7 και 8.Για να πολλαπλασιάσετε με το 9, ισιώστε τα δάχτυλά σας και βάλτε τα χέρια σας σε ένα τραπέζι με τις παλάμες σας κάτω. Τώρα, για να πολλαπλασιάσετε οποιονδήποτε αριθμό με το 9, απλά λυγίστε το αντίστοιχο δάκτυλο. Τα δάχτυλα «πριν» σημαίνουν δεκάδες, τα «μετά» σημαίνουν μονάδες.
Για παράδειγμα, για να πολλαπλασιάσετε 7 με 9, λυγίστε το 7ο δάκτυλο. 6 δάχτυλα παραμένουν «πριν» και 3 «μετά». Παίρνουμε την απάντηση: 7 x 9 = 63.

Μήκος

Αν χρειάζεται να μετρήσετε περίπου ένα αντικείμενο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Σύμφωνα με τις μέσες ανθρώπινες αναλογίες, η απόσταση μεταξύ των άκρων του αντίχειρα και του δείκτη είναι περίπου 18 cm και η απόσταση μεταξύ του αντίχειρα και του μικρού δακτύλου είναι περίπου 20 cm.

Φυσικά, αυτή η μέθοδος δεν είναι απολύτως ακριβής, επειδή ο καθένας μας έχει διαφορετικό μέγεθος χεριού.

Βρείτε τις μοίρες μιας γωνίας

Ανοίξτε τα δάχτυλά σας όσο το δυνατόν περισσότερο και βάλτε την παλάμη σας σε μια επιφάνεια. Το μικρό δάκτυλο πρέπει να βρίσκεται στην κάτω πλευρά: σημαίνει 0 °.

Η γωνία μεταξύ του αντίχειρα και του μικρού δακτύλου θα είναι 90 °, οι γωνίες μεταξύ του μικρού δακτύλου και των άλλων δακτύλων είναι αντίστοιχα 30 °, 45 ° και 60 °.

Credit: brightside.me

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr