9 Λόγοι που το Προσωπικό του Αεροδρομίου ξέρει για Εμάς πολλά περισσότερα από όσα νομίζαμε…

Τα αεροδρόμια συχνά μοιάζουν με ξεχωριστές χώρες που έχουν τους δικούς τους κανόνες, κανονισμούς και φυσικά μυστικά. Μόνο όσοι δουλεύουν εκεί ξέρουν πώς πραγματικά λειτουργούν.

Βρήκαμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τα αεροδρόμια και τους υπαλλήλους τους. Και τώρα που θα τα μάθετε και εσείς, το προσωπικό του αεροδρομίου δεν θα μπορεί να κρύβετε άλλο από σας.

1. Μας βλέπουν γυμνούς.

Πολλοί από μας νιώθουν άβολα όταν ένας άγνωστος μας κάνει σωματικό έλεγχο. Αλλά σε μερικά αεροδρόμια υπάρχουν ειδικοί ανιχνευτές που επιτρέπουν στους υπαλλήλους να βλέπουν τους ανθρώπους γυμνούς. Ναι, καλά διαβάσατε.

2. Αναλύουν την συμπεριφορά μας

Σε κάποια αεροδρόμια υπάρχουν κάποιοι ειδικοί που αναλύουν συμπεριφορές και την στάση του σώματος προκειμένου να εντοπίσουν υπόπτους. Η τυπική ερώτηση που ρωτάνε είναι: «Ποιος είναι ο σκοπός της επίσκεψής σας;» και αναλύουν την απάντηση.

3. Ξέρουν πόσο επιθετικοί είμαστε

Σε πολλά μεγάλα αεροδρόμια, υπάρχουν ειδικές κάμερες που βοηθούν να καταλάβουν οι υπάλληλοι εάν κάποιος είναι μεθυσμένος ή υπό την επήρεια ναρκωτικών. Κάποιες κάμερες μπορούν να διακρίνουν ακόμα και την επιθετικότητα.


4. Δεν έχουν ιδέα όταν οι αποσκευές βρίσκονται σε άλλη χώρα.

Οι αποσκευές ταξινομούνται αυτόματα: σαρωτές κοιτάνε το barcode και ταξινομούν τις αποσκευές ανάλογα τον προορισμό. Μερικές φορές, μπορεί να γίνει λάθος και οι αποσκευές σας να πάνε στην λάθος χώρα, επειδή ας πούμε κάποιος ξέχασε να σκίσει το προηγούμενο αυτοκόλλητο με τον διαφορετικό προορισμό.

5. Βάζουν σκυλιά να ελέγχουν τις αποσκευές.

Πριν τα πράγματά σας ανέβουν στο αεροπλάνο, περνάνε από πέντε επίπεδα ασφαλείας και το ένα από αυτά είναι ένα ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί που μπορεί να εντοπίσει ναρκωτικά και άλλα χημικά.

6. Το φαγητό μαγειρεύεται εκείνη την στιγμή.

Τα περισσότερα αεροδρόμια είναι εξοπλισμένα με τεράστιες κουζίνες όπου μαγειρεύεται το φαγητό των επιβατών. Συνήθως, αυτές οι κουζίνες μαγειρεύουν φαγητό για διάφορες εταιρίες. Τέτοιες κουζίνες δουλεύουν 24/7 γιατί το φαγητό για μία πτήση συνήθως μαγειρεύεται περίπου 6-10 ώρες πριν.

7. Ελέγχουν τα αεροπλάνα όταν πετάνε και όταν είναι παρκαρισμένα.


Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ελέγχουν την κίνηση των αεροπλάνων στον αέρα αλλά και όταν κινούνται στο έδαφος, καθώς και τον φωτισμό των αεροδιαδρόμων.

8. Δεν τους ενδιαφέρει εάν έχετε visa για άλλη χώρα.

Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, εάν έχει λήξει η visa σας, θα σας επιστρέψει η ίδια εταιρία που σας μετέφερε με δικά της έξοδα.

9. Ξέρουν τι κρατούσατε στα χέρια σας.

Μερικές φορές, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου ζητούν από επιβάτες να τρίψουν τα χέρια τους σε ένα κομμάτι ύφασμα πριν το βάλουν σε ένα ειδικό μηχάνημα. Αυτή η διαδικασία φαίνεται τρομακτική αλλά δεν είναι.

Πριν ξεκινήσουν τη μέρα, οι υπάλληλοι βάζουν δείγματα από επικίνδυνα χημικά όπως ναρκωτικά ή εκρηκτικά. Αυτή η μηχανή «θυμάται» την οσμή και αν εντοπίσει κάποιον που έχει κρατήσει κάτι με αυτά τα χημικά, προειδοποιεί για τον κίνδυνο.

Πηγή