9 λόγοι για την υγεία σας που πρέπει να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες. Από 6 και κάτω δυστυχώς αλλάζουν όλα
Www.true.gr

9 λόγοι για την υγεία σας που πρέπει να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες. Από 6 και κάτω δυστυχώς αλλάζουν όλα

Μια μελέτη δείχνει ότι ο τακτικός 8ωρος ύπνος δεν είναι πραγματικά πολυτέλεια, αλλά περισσότερο ουσιαστικό μέρος μιας υγιούς ρουτίνας. Η έλλειψη ωρών ύπνου μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ψυχική, συναισθηματική και σωματική σας υγεία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόνο το 40% περίπου των ανθρώπων στις ΗΠΑ λαμβάνουν αρκετό ύπνο. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι συμβαίνει αν αρχίσετε να δίνετε προτεραιότητα στον ύπνο σας.

Εμείς πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθούμε διαφορετικά ευρήματα σχετικά με την καλή μας υγεία μας και ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτές τις πληροφορίες με τους αναγνώστες μας.

Θα μάθετε νέα πράγματα γρηγορότερα.

Αν δεν έχετε κοιμάστε αρκετά, αυτό επηρεάζει το πόσο καλά μπορείτε να συγκεντρωθείτε σε νέες δεξιότητες και να θυμηθείτε νέα πράγματα. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι επεξεργαζόμαστε νέες πληροφορίες ενώ κοιμόμαστε. Με άλλα λόγια, το μυαλό και το σώμα σας είναι καλύτερα το πρωί, αφού έχετε κάνει μια σωστή ανάπαυση, πριν πέσουμε για ύπνο τη νύχτα. Και αυτό ισχύει για όλες τις νέες δεξιότητες, από τη μελέτη για το πανεπιστήμιο μέχρι την προπόνηση για ένα νέο άθλημα.

Θα έχετε μεγαλύτερη επίγνωση.

Όταν απολαμβάνετε αρκετό ύπνο τακτικά, η συγκέντρωση, η εστίαση και οι ικανότητες επίλυσης προβλημάτων λειτουργούν στο βέλτιστο επίπεδο. Μπορείτε να σκεφτείτε πιο καθαρά και να λάβετε αποφάσεις πιο γρήγορα.

Θα ελέγχετε το βάρος σας πιο εύκολα.
Αυτή η μελέτη έχει δείξει ότι ενώ κοιμόμαστε, παράγουμε μια ορμόνη που ονομάζεται λεπτίνη, που λέει στο σώμα μας ότι είμαστε χορτάτοι και ότι δεν χρειαζόμαστε άλλο φαγητό. Όταν δεν έχουμε αρκετή ανάπαυση, θα βρεθεί εκτός ισορροπίας και θα αρχίσουμε να λαχταράμε φαγητό.

Η υγεία σας θα βελτιωθεί.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η λήψη αρκετού ύπνου όχι μόνο θα μειώσει το επίπεδο στρες μας, αλλά θα αποτρέψει επίσης τον κίνδυνο να αποκτήσουμε υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλή χοληστερόλη. Η στέρηση του ύπνου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε διάφορα είδη καρδιακών προβλημάτων.

Μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση διαβήτη.

Έρευνα έχει διαπιστώσει ότι ο ύπνος κάνει μεγάλη διαφορά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και ως εκ τούτου, αποτρέποντας τον διαβήτη τύπου 2. Φαίνεται ότι το «βαθύ» στάδιο του ύπνου είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αυτό και αν μειώσετε τον χρόνο ύπνου σας, είναι πολύ πιθανό να παραλείψετε αυτό το σημαντικό μέρος.

Θα ανακάμψετε από κρυολόγημα πιο γρήγορα.
Νιώθετε υπνηλία όταν είστε άρρωστοι; Λοιπόν, προφανώς υπάρχει λόγος για αυτό. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το σώμα μας μπαίνει σε κατάσταση νάρκης για να ανακάμψει. Αυτή η λειτουργία ύπνου είναι όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι πιο αποτελεσματικό για την καταπολέμηση βακτηριδίων.

Το δέρμα σας θα φαίνεται καλύτερο.

Το δέρμα μας είναι ένας πολύ καλός δείκτης της γενικής μας υγείας και ευεξίας. Μπορεί να είστε σε θέση να το καλύψετε, αλλά δεν μπορείτε πραγματικά να το ξεγελάσετε. Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο μας όργανο και έχει συνεχή έκθεση στον καιρό, στο υπεριώδες φως, στη σκόνη και στον ήλιο, και όταν κοιμόμαστε, το δέρμα μας επιδιορθώνεται.

Θα είστε πιο ασφαλής οδηγός.

Όλοι μας έχουμε οδηγήσει, τουλάχιστον μία φορά, ενώ ήμαστε πολύ κουρασμένοι. Και ενώ συχνά φαίνεται ότι δεν έχουμε επιλογή, πρέπει να αρχίσουμε να επιλέγουμε αυτή την επιλογή ως προτεραιότητα. Αυτή η μελέτη έδειξε ότι οι οδηγοί που δεν είχαν αρκετό ύπνο, οδηγούσαν σαν τους οδηγούς που είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Η ισορροπία σας θα βελτιωθεί.

Όταν χορτάσετε αρκετό ύπνο, ο συντονισμός και η ισορροπία σας βελτιώνονται, αποτρέποντάς σας από κάθε είδους σωματικές βλάβες και ατυχήματα.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr