9 Κίνδυνοι για την Υγεία που φαίνονται στις Μύξες σας. Μεγάλη Προσοχή αν είναι Πράσινες και παχύρρευστες
Www.true.gr

9 Κίνδυνοι για την Υγεία που φαίνονται στις Μύξες σας. Μεγάλη Προσοχή αν είναι Πράσινες και παχύρρευστες

Υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί είναι σημαντικό να βρείτε τα σωστά συμπτώματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε μία διάγνωση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με το κρύωμα και την γρίπη.

Φαίνεται πως η μύξα μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε από τι πάσχουμε. Είτε είναι κολλώδης, διάφανη ή με άσχημη οσμή, το χρώμα και το ιξώδες της είναι αυτά που πρέπει να κοιτάμε.

Δείτε παρακάτω 9 τύπους μύξας και τι λένε για την υγεία μας:

#1. Διάφανη και ρευστή

Αυτό σημαίνει πως είστε μια χαρά. Αυτού του είδους η βλέννα απομακρύνει την σκόνη και τους ρύπους από την μύτη. Επίσης, περιέχει αντισώματα που καταπολεμούν βακτήρια και ιούς.

#2. Διάφανη και πυκνή

Πιστεύεται πως είναι σημάδι χρόνιας αλλεργίας. Όχι μόνο βουλώνει την μύτη αλλά μπορεί να προκαλέσει και πρήξιμο. Καλό θα ήταν να ζητήσετε την συμβουλή γιατρού.

#3. ΛευκήΑυτός ο τύπος είναι πολύ συνηθισμένος όταν είστε κρυωμένοι. Το άσπρο χρώμα οφείλεται στην έλλειψη υγρασίας στην μύτη.

#4. Κίτρινη

Είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι γρίπης. Το χρώμα οφείλεται στα νεκρά λευκά αιμοσφαίρια που πολεμάνε τον ιό.

#5. Πράσινη και παχύρρευστη

Αυτό σημαίνει πως το σύστημα κάνει την δουλειά του και απομακρύνει την μόλυνση. Ωστόσο, αν το σύμπτωμα διαρκέσει για περισσότερο από 8 με 10 μέρες, τότε είναι καιρός να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Είναι πιθανό να πρόκειται για βακτηριακή λοίμωξη.

 #6. Ροζ ή κόκκινη

Αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Σημαίνει πως πιθανώς έχετε τραυματίσει την μύτη σας. Όπως και να’χει, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.#7. Καφέ

Αυτό δείχνει είτε πως παλιό αίμα ξεράθηκε, είτε πως εισπνεύσατε πολύ σκόνη.

#8. Σχεδόν μαύρο

Εκτός και αν καπνίζετε, αυτό το χρώμα δείχνει μυκητιασική λοίμωξη. Είναι σημαντικό να επισκεφθείτε άμεσα στον γιατρό σας.

#9. Κολλώδης, με άσχημη οσμή και ξεθωριασμένη

Αυτό είναι ένα σημάδι της χρόνιας ιγμορίτιδας. Η παραγωγής της βλέννας αυξάνεται λόγω του πρηξίματος των ιστών. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ειδικά αν οι φαρμακευτικές αγωγές δεν κάνουν δουλειά.

Credit: elitereaders.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr