9 Καθημερινά Λάθη που Κάνουμε Όλοι και Μας Δείχνουν Μεγαλύτερους. Το 6ο είναι το Χειρότερο

Το σπίτι μας περιέχει πολλά πράγματα που μας κάνουν να γερνάμε πιο γρήγορα. Όσο πιο σύντομα τα βρείτε και τα εξουδετερώσετε, τόσο πιο πιθανό είναι να απολαύσετε το νεανικό σας σώμα και δέρμα για περισσότερο.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε βασικά αντικείμενα του σπιτιού που βλάπτουν την νεότητά μας:

9. Κεντρική θέρμανση και κλιματιστικό 

Το δέρμα μας έχει πολλές μεμβράνες που χρειάζονται υγρασία και όταν ο αέρας στο σπίτι μας είναι πολύ ξηρός, αυτό το βλάπτει.

Λύση: χρησιμοποιήστε υγραντήρες και ενυδατικές κρέμες. 

8. Σαπούνι

Η καθημερινή χρήση σαπουνιού θα αφυδατώσει το δέρμα και θα το κάνει πιο ευάλωτο.

Λύση: να διαβάζετε τα συστατικά των προϊόντων που αγοράζετε. Να αποφεύγετε να πλένεστε κάθε μέρα με σαπούνι.

7. Μαξιλάρια

Οι περισσότεροι διαλέγουν βαμβακερές μαξιλαροθήκες επειδή είναι φτηνές και πλένονται εύκολα.  Αλλά αυτές οι μαξιλαροθήκες μπορεί να κάνουν κακό στην εμφάνισή σας και να προκαλέσουν τον σχηματισμό ρυτίδων.

Λύση: αντικαταστήστε το βαμβάκι με μετάξι. Είναι πιο ακριβό αλλά κρατάει περισσότερο, είναι πιο απαλό για το δέρμα και αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων.


6. Κινητά και υπολογιστές

Οι μπλε οθόνες μας ακολουθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πολλοί δεν γνωρίζουν πως το να γράφουν μηνύματα στο κινητό με κατεβασμένο το κεφάλι προκαλεί διπλοσάγονο. Επίσης, το μπλε φως έχει αποδειχτεί πως βλάπτει σοβαρά το δέρμα μας.

Λύση: εάν δεν μπορείτε να περιορίσετε τον χρόνο που περνάτε μπροστά από την οθόνη, μπορείτε να βάλετε ειδικό φίλτρο.

5. Ανοιχτά παράθυρα

Οι επιστήμονες έχουν βρει άμεση σύνδεση ανάμεσα στην μόλυνση του περιβάλλοντος και την πρόωρη γήρανση.

Λύση: εάν μένετε σε γειτονιά που είναι πολύ κοντά σε κάποια πηγή μόλυνσης, δοκιμάστε να μην ανοίγετε τα παράθυρά σας. Μπορείτε ακόμα να πάρετε κάποια συσκευή που καθαρίζει τον αέρα και ρυθμίζει τα επίπεδα υγρασίας.

4. Σουτιέν

Το στητό στήθος σχετίζεται με την νεότητα. Υπάρχει μία θεωρία πως τα σουτιέν καταπολεμούν την βαρύτητα και κρατάνε στητό το στήθος. Δεν υπάρχει όμως έρευνα που να το αποδεικνύει αυτό.

Επίσης, υπάρχει μία άλλη έρευνα που λέει πως το σουτιέν κάνει τους μυς του στήθους πιο αδύναμους.

Λύση: να φοράτε σουτιέν μόνο όταν είναι απαραίτητο και όταν μπορείτε να μην φοράτε καθόλου.


3. Ζάχαρη

Όπως ξέρουμε, η ζάχαρη προκαλεί αύξηση του βάρους. Αλλά μία πρόσφατη έρευνα δείχνει πως προκαλεί και πρόωρη γήρανση του δέρματος καθώς και φλεγμονές.

Λύση: σταματήστε να καταναλώνετε ζάχαρη και αντικαταστήστε την με μέλι, στέβια ή αγάβη.

 2. Επεξεργασμένα κρέατα 

Αυτά τα προϊόντα περιέχουν πολλά λιπαρά και διάφορα συμπληρώματα. Αυτά τα χημικά χειροτερεύουν την κατάσταση του δέρματος και επιταχύνουν την διαδικασία της γήρανσης.

Λύση: μειώστε την κατανάλωση τέτοιων τροφών.  

1. Καζανάκι

Ελάχιστοι γνωρίζουν τους κινδύνους. Φυσικά, όλοι ξέρουμε πως είναι σημαντικό να έχουμε την λεκάνη καθαρή και να πλένουμε τα χέρια μας. Αλλά λίγοι γνωρίζουν ποια είναι η καλύτερη μέθοδος να χρησιμοποιούμε το καζανάκι.

Και όταν το πατάμε με σηκωμένο το καπάκι, τα βακτήρια και οι παθογόνοι μικροοργανισμοί εκτοξεύονται στον αέρα και πάνε στα μαλλιά, τα ρούχα και το δέρμα.

Λύση: να κλείνετε το καπάκι κάθε φορά που πατάτε το καζανάκι.

Credit: brightside.me