9 Επικίνδυνες Εφαρμογές που Έχουμε Όλοι στα Κινητά μας και Πρέπει να Σβήσουμε Αμέσως
Www.true.gr

9 Επικίνδυνες Εφαρμογές που Έχουμε Όλοι στα Κινητά μας και Πρέπει να Σβήσουμε Αμέσως

Το Google Play είναι ένα καλό μέρος για νέους προγραμματιστές που θέλουν να φτιάξουν την δική τους εφαρμογή. Αλλά δυστυχώς, δεν έχουν όλοι καλές προθέσεις: κάποια προγράμματα συλλέγουν δεδομένα από το κινητό σας, μοιράζονται τα προσωπικά σας δεδομένα ή ακόμα κλέβουν χρήματα από τον λογαριασμό σας.

Γι’αυτό φτιάξαμε αυτή την λίστα με τις πιο ύποπτες εφαρμογές.

№ 1. Εφαρμογές για τον καιρό.

Ενώ είναι πολύ δημοφιλείς, έχουν βρεθεί αρκετές τέτοιες εφαρμογές με ιούς. Είναι πιο ασφαλές να κοιτάτε τον καιρό μέσα από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

№ 2. Social media

Αυτές οι εφαρμογές έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς αλλά μετά έχασαν πολύ γρήγορα την δημοτικότητά τους. Το πρόβλημα δεν είναι ιοί, αλλά το ότι πιάνουν πολύ χώρο και καταναλώνουν πολύ ενέργεια με αποτέλεσμα πλέον να μην τις προτιμούν.

№ 3. Βελτιστοποιητές

Τέτοια προγράμματα καθαρίζουν την cache και σβήνουν προγράμματα που δεν χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, τα περισσότερα κινητά έχουν ήδη αυτή την λειτουργία και έτσι αυτές οι εφαρμογές είναι άχρηστες. Το μόνο που θα κάνουν είναι να τελειώνουν την μπαταρία σας πιο γρήγορα.


№ 4. Ενσωματωμένα προγράμματα περιήγησης

Συνήθως είναι αργά αυτά τα προγράμματα και αντίθετα με τον Google Chrome, δεν έχουν προστασία δεδομένων και μειώνουν την απόδοση του συστήματος.

№ 5. Antivirus από άγνωστες εταιρείες

Όταν άρχισαν να κλέβουν δεδομένα από τα κινητά, βγήκαν και οι εφαρμογές αυτές. Και τότε, οι χάκερ είχαν την ιδέα να φτιάξουν τα δικά τους antivirus. Αυτές οι εφαρμογές κλέβουν προσωπικά δεδομένα και μπορούν ακόμα και να μπλοκάρουν το κινητό σας.

№ 6. Περιηγητές με πρόσθετες λειτουργίες

Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει περιηγητές με λειτουργίες όπως την παρακολούθηση βίντεο. Ωστόσο, έχουν δύο μεγάλα μειονεκτήματα. Αρχικά, ο αριθμός των διαφημίσεων είναι εξοργιστικός, με αποτέλεσμα να πέφτει η απόδοση του συστήματος. Και δεύτερον, οι εφαρμογές χρειάζονται πρόσβαση σε πολλά κομμάτια του συστήματος, με αποτέλεσμα να γίνονται επικίνδυνες.

№ 7. Εφαρμογές για την αύξηση της μνήμης RAM


Είναι προγράμματα βελτιστοποίησης. Μπορούν μόνο να καθαρίσουν την cache και το κινητό ήδη έχει αυτή την λειτουργία. Δεν πρόκειται να αυξηθεί η RAΜ. Εκτός όμως από το να ξοδεύουν τους πόρους του κινητού, μπορούν εύκολα να συλλέξουν και τα δεδομένα σας.

 № 8. Ανιχνευτές ψέματος  

Αυτές οι εφαρμογές έχουν φτιαχτεί για πλάκα και δεν είναι αξιόπιστες. Όπως και άλλες παρόμοιες εφαρμογές, καταναλώνουν πόρους και μπαταρία από το κινητό και επίσης έχουν πρόσβαση στις επαφές και τα προσωπικά σας δεδομένα.

№ 9. Εφαρμογές ανασυγκρότησης

Αυτές οι εφαρμογές έγιναν πολύ δημοφιλείς επειδή μοιάζουν με τα αντίστοιχα προγράμματα που έχουν βγει για τους υπολογιστές. Αλλά το κινητό δεν έχει σκληρό δίσκο και το μόνο που κάνουν είναι να αναλύουν πόσο χώρο πιάνει κάθε πρόγραμμα.

Εκτός από αυτό, τα προγράμματα αυτά καταναλώνουν πόρους του κινητού και μπορούν να συλλέγουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr