9 εύκολες ασκήσεις που θα κάνουν την κοιλίτσα σας όπως είχατε ονειρευτεί και σε χρόνο ρεκόρ

Όλοι μας ξέρουμε πως το κοιλιακό λίπος είναι εύκολο να αποκτηθεί και εξαιρετικά δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτό, καθιστώντας το ένα από τα πιο κοινά μέρη του σώματος που οι άνθρωποι νιώθουν ανασφάλεια για τα παχάκια τους.

Όμως μην απελπίζεστε! Εκτός από μια υγιεινή διατροφή με τροφές που στοχεύουν στην απώλεια τους λίπους της κοιλιάς σας, υπάρχουν ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να σφίξετε τους κοιλιακούς σας – και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολύ χρόνο!

Σας παρουσιάζουμε 9 ασκήσεις που είναι εύκολο να τις κάνετε, να σφίξετε πραγματικά τον κορμό σας, και αρκούν μόνο δέκα λεπτά της ημέρας σας για να τις κάνετε!

1. Στόχος: Κάτω κοιλιακοί

Ξαπλώστε στην πλάτη σας. Σηκώστε τα πόδια σας από το πάτωμα και επεκτείνετε τα στην ευθεία, με τα χέρια σας απλωμένα στα πλάγια. Φέρτε τα πόδια σας προς το πάτωμα, αλλά προσπαθήστε να μην το αγγίξετε. Στη συνέχεια, φέρτε τα γόνατά σας προς τον κορμό σας και ανεβείτε πάλι.

Επαναλάβετε για 30 δευτερόλεπτα.

2. Στόχος: Πλάγιοι και κάτω κοιλιακοί

Ξεκινήστε σε μια παρόμοια θέση από την προηγούμενη άσκηση με τα πόδια σας στον αέρα. Αυτή τη φορά τρέξτε με τα πόδια σας προς το πλάι. Φέρτε τα πόδια σας στην άλλη πλευρά όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πάτωμα, αλλά προσπαθήστε να μην το αγγίξετε.

Επαναλάβετε αυτό για 30 δευτερόλεπτα, αλλάζοντας πλευρές.

3. Στόχος: Κεντρικοί και κάτω κοιλιακούς

Πρέπει να ξαπλώσετε στο πάτωμα με τα χέρια και τα πόδια να χωρίζονται με τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας. Στη συνέχεια, αγγίξτε το αντίθετο πόδι στο άλλο χέρι.

Επαναλάβετε αυτό για 30 δευτερόλεπτα.

4. Στόχος: ολόκληρος ο κορμός σας

Βάλτε τα χέρια σας στο πάτωμα και φέρτε το σώμα σας στα δάχτυλα των ποδιών σας, δηλαδή μια στάση σανίδας, με την σπονδυλική σας στήλη στην ευθεία. Πρέπει να σηκώσετε τα γόνατά σας γρήγορα προς τους αγκώνες σας. Βεβαιωθείτε ότι σφίγγετε τον κορμό σας, ρουφώντας τον αφαλό προς τη σπονδυλική σας στήλη.

Κάντε την άσκηση σας για 30 δευτερόλεπτα.

5. Στόχος: Πλάγιοι κοιλιακοί

Ξεκινήστε καθισμένοι στο πάτωμα, ξαπλώνοντας προς τα πίσω σε γωνία 45 μοιρών. Μπορείτε να σηκώσετε τα πόδια σας στον αέρα για περισσότερη πρόκληση ή να τα κρατήσετε στο πάτωμα. Λυγίστε την κοιλιακή περιοχή μεταφέροντας τα χέρια σας στα πλάγια.

Επαναλάβετε για 30 δευτερόλεπτα.

6. Στόχος: Κεντρικός κορμός και πλάγιοι κοιλιακοί

Ξεκινήστε σε μια στάση push-up. Σηκώστε το ένα πόδι έτσι ώστε το γόνατό σας να στρίβει 90 μοίρες. Κρατήστε την πλάτη σας ευθεία και κρατήστε τη στάση για 15 δευτερόλεπτα. Αλλάξτε πόδια και κρατήστε τη στάση για άλλη μια φορά για 15 δευτερόλεπτα.

7. Στόχος: Κάτω κοιλιακοί

Ξαπλώστε στην πλάτη σας και απλώστε τα χέρια στα πλάγια. Ανασηκώστε τα πόδια σας και, στη συνέχεια, ξεκινήστε να τα κατεβάζετε το ένα μετά το άλλο. Όταν τα φέρετε κάτω βεβαιωθείτε ότι δεν αγγίζετε το πάτωμα. Κρατήστε τα πόδια σας ίσια και τον κορμό σας σφιχτό συνεχώς.

Επαναλάβετε αυτό για 30 δευτερόλεπτα.

8. Στόχος: ολόκληρος ο κορμός σας

Ξαπλώστε στην πλάτη σας και σηκώστε τα πόδια σας στον αέρα κρατώντας τα ενωμένα μαζί. Ξεκινήστε να περιστρέφετε τα πόδια σας προς μία κατεύθυνση για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια αλλάξτε φορά, συνολικά από 30 δευτερόλεπτα η κάθε κατεύθυνση.

9. Στόχος: Κάτω κοιλιακοί

Ξαπλώστε στην πλάτη σας και σηκώστε τα πόδια σας στην ευθεία. Αρχίστε να κλωτσάτε στον αέρα με τα πόδια σας. Κρατήστε την πλάτη σας σταθερά στο πάτωμα και εκπνεύστε και εισπνεύστε βαθιά κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Επαναλάβετε αυτό μέχρι να αισθανθείτε το κάψιμο στους κάτω κοιλιακούς μυς σας.

Για μια πλήρη οπτική αναπαράσταση για κάθε άσκηση, φροντίστε να παρακολουθήσετε το βίντεο παρακάτω!