9 Εύκολα Κολπα για να Καθαρίσετε τα πιο Δύσκολα Σημεία του Σπιτιού. Αυτό με τους Αρμούς θα σας Σώσει!
Www.true.gr

9 Εύκολα Κολπα για να Καθαρίσετε τα πιο Δύσκολα Σημεία του Σπιτιού. Αυτό με τους Αρμούς θα σας Σώσει!

Το καθάρισμα δεν είναι διασκεδαστικό, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με επίμονους λεκέδες που είναι δύσκολο να τους φτάσεις.

Αντί να ξοδεύετε χρήματα σε καθαριστικά προϊόντα ή υπηρεσίες, δοκιμάστε αυτά τα απλά κόλπα για να κρατήσετε καθαρά τα σπίτια σας!

Μετά, θα νιώθετε λες και έχει φύγει ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους σας.

1. Καφέ κηλίδες σε χαλιά

Αρχικά, ψεκάστε με νερό την περιοχή με τους λεκέδες. Μετά, ρίξτε από πάνω μαγειρική σόδα και αφήστε την σκόνη για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Καθαρίστε με την ηλεκτρική σκούπα και ρίξτε ένα μείγμα από 1 κ.σ υγρό για τα πιάτα και 1 κ.σ λευκό ξύδι με δύο ποτήρια ζεστό νερό. Τρίψτε το μείγμα στους λεκέδες και αφήστε το να στεγνώσει.

2. Για την βρωμιά ανάμεσα στα πλακάκια

Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι μία παλιά οδοντόβουρτσα, ξύδι και μαγειρική σόδα. Συνδυάστε τρία μέρη ξύδι και 1 μέρος μαγειρική σόδα. Ρίξτε το μείγμα ανάμεσα στα πλακάκια και τρίψτε. Αφήστε το μείγμα για μερικά λεπτά και μετά ξεπλύντε με νερό.

3. Ξεραμένα λίπη στην κουζίνα
Πάρτε ζεστό σαπούνι και ένα πανί με μικροΐνες. Το πανί θα απορροφήσει τα λίπη και η κουζίνα θα γίνει σαν καινούργια.

4. Αγνώριστος φούρνος

 Τα συστατικά είναι απλά: 1/4 κούπα υγρό για τα πιάτα, 1/2 κούπα χυμό λεμόνι, 1 κούπα ξύδι και 1 & 1/4 κούπα νερό.

Συνδυάστε τα σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε με το μείγμα το εσωτερικό του φούρνου. Αφήστε το μείγμα για μερικά λεπτά και μετά ξεπλύντε.

 5. Για τις επιφάνειες κοπής

Τρίψτε την επιφάνεια με χοντρό αλάτι, βάλτε την σε καυτό νερό και επαναλάβετε μέχρι να είναι λεία όπως την πρώτη φορά που την χρησιμοποιήσατε.

6. Για τα κουφώματα
Ρίξτε μαγειρική σόδα, κυρίως στις γωνίες και προσθέστε λίγο ξύδι. Όταν αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες, είστε έτοιμοι! Αφήστε το μείγμα για τουλάχιστον 10 λεπτά και μετά καθαρίστε με μία οδοντόβουρτσα. 

7. Για το πλυντήριο πιάτων

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα λεμόνι! Αυτό το φρούτο είναι πολύ καλό στην εξουδετέρωση των οσμών και θα κάνει μαγικά στο πλυντήριο πιάτων σας. Την επόμενη φορά, βάλτε ένα λεμόνι στο πάνω ράφι και μετά ανάψτε το. Όταν τελειώσει η πλύση, τα πιάτα θα φαίνονται πιο καθαρά και θα μυρίζουν υπέροχα!

8. Για το καπάκι της λεκάνης

Φτιάξτε μία πάστα με 1 μέρος ξύδι και 2 μέρη μαγειρική σόδα. Μετά, τρίψτε τα προβληματικά σημεία με μία παλιά οδοντόβουρτσα. Τέλος, ξεπλύντε με νερό και στεγνώστε.

9. Για τον ανεμιστήρα οροφής

Ένα απλό κόλπο είναι να χρησιμοποιήστε μία παλιά μαξιλαροθήκη. Ψεκάστε ένα μείγμα από νερό και λευκό ξύδι στο εσωτερικό της μαξιλαροθήκης και περάστε την σε κάθε επιφάνεια για να παγιδεύσει μέσα της την σκόνη.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr