9 Δυνατές Γυναίκες που Άντεξαν το Σκληρό Χτύπημα της Μοίρας και Μεταμορφώθηκαν. Η 4η θα σας Αφήσει Άφωνους.

Οι γυναίκες συχνά θεωρούνται ευγενικές και μαλακές, το αδύναμο φύλο που πρέπει να το φροντίζουν και να το αγαπούν. Ωστόσο, όταν πρόκειται για δυσκολίες και προβλήματα, οι περισσότερες γυναίκες δείχνουν μία εκπληκτική δύναμη πνεύματος και επιμονή. 

Μας εκπλήσσουν οι γυναίκες που προσπαθούν για την ευτυχία τους ακόμα και όταν είναι πολύ δύσκολο. Αποφασίσαμε να μοιραστούμε αυτές τις ιστορίες μαζί σας για να σας πούμε πως η αδυναμία δεν έχει να κάνει με τις γυναίκες.

1. Το κορίτσι που υπόμεινε 18 επεμβάσεις τώρα εργάζεται σε χειρουργικό θάλαμο.

Η Cody Hall, ένα κορίτσι από την Μεγάλη Βρετανία γεννήθηκε με σοβαρές παραμορφώσεις στο πρόσωπό της. Οι γιατροί είπαν στους γονείς της πως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, οπότε η οικογένεια μάζεψε χρήματα για να την πάνε στις ΗΠΑ. Η Cody ήταν μόλις 1 όταν έκανε την πρώτη επέμβαση.

Μέσα στα επόμενα 14 χρόνια, η Hall έκανε 18 επεμβάσεις. Παρά τις δυσκολίες, έζησε μία φυσιολογική ζωή και τα πήγε πολύ καλά στο σχολείο. Ήταν δύσκολο για την μικρή να χειριστεί την κατάσταση με τους συμμαθητές της αλλά ποτέ δεν τους άφησε να την κοροϊδεύουν ή να την λυπούνται.

Τώρα δουλεύει σε χειρουργικό θάλαμο στο νοσοκομείο Kettering General Hospital και παντρεύτηκε τον παιδικό της έρωτα νωρίτερα αυτόν τον χρόνο.

2. Αυτή η ακτιβίστρια υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων από το Πακιστάν κατέστησε δυνατό για τα κορίτσια στις Ισλαμικές χώρες να συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους.

Η Malala Yousafzai είναι μία πραγματική ηρωίδα και παράδειγμα προς μίμηση. Έγινε διάσημη όταν ξεκίνησε το blog της για το BBC δείχνοντας πώς είναι να ζεις υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν, που τις απαγόρευε να πηγαίνουν σχολείο.


Το κορίτσι δεχόταν συχνά απειλές στο Πακιστάν. Επιβίωσε και από μία απόπειρα δολοφονίας. Το κουράγιο και η ατρόμητη ψυχή της την βοήθησε να καταφέρει πολλούς από τους στόχους της. Τώρα είναι 20 και έχει κερδίσει και βραβείο Νόμπελ.

3. Η πρώτη γυναίκα με σύνδρομο Down που πήρε μέρος στα καλλιστεία για την Μiss Minnesota USA.

Η Mikayla Holmgren είναι η πρώτη γυναίκα που πήρε μέρος στα καλλιστεία για την Miss Minnesota. Στην ομιλία της είπε ότι ήθελε να κάνει μία προσπάθεια και να δείξει μία διαφορετική πλευρά του συνδρόμου Down.

Η Mikayla αγαπάει τον χορό και την γυμναστική και κάνει φιλανθρωπικό έργο. Οι άνθρωποι λένε πως το χαμόγελο, ο ενθουσιασμός, η ειλικρίνεια και η αποφασιστικότητά της είναι μεταδοτικά.

4. Αυτή η γυναίκα κάνει 9 δουλειές για να φροντίζει τους ηλικιωμένους.

Η Sarah Moore αποφάσισε να αφήσει την δουλειά της στην πόλη και να μετακομίσει σε ένα μικρό νησί στην Σκωτία, που κατοικείται κυρίως από ηλικιωμένους που δεν μπορούν να κάνουν βαριές δουλειές.

Η Sarah είναι αρκετά γενναία για να κάνει τις πιο δύσκολες δουλειές στο νησί. Είναι νοσοκόμα, ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, πυροσβέστης, βοσκός και υπάλληλος του συμβουλίου ταυτόχρονα. Επίσης πηγαίνει τα γράμματα, χειρίζεται τα φορτία στο αεροδρόμιο, λειτουργεί τους εκσκαφείς στα χωράφια και κάνει ξεναγήσεις στον φάρο του νησιού.

Λέει πως δεν μετανιώνει την απόφασή της και δεν της λείπει η ζωή στην πόλη. Έχει βρει νέους φίλους και δεν νιώθει μόνη πια. Οι ντόπιοι την αγαπούν και εκτιμούν την ευγένειά της. Παρά την συνεχή δουλειά, φαίνεται να είναι το πιο χαρούμενο άτομο στον κόσμο.


5. Επιβίωσε από επίθεση καρχαρία, έχασε ένα χέρι αλλά συνέχισε να κάνει surfing.

Στην ηλικία των 13, η Bethany Hamilton γλίτωσε από θαύμα όταν της επιτέθηκε ένας καρχαρίας. Η επίθεση της κόστισε το χέρι αλλά κατάφερε να αναρρώσει, να νικήσει τους φόβους της και να συνεχίσει το σερφ.

Η Bethany είναι μία χαρούμενη μαμά, σύζυγος και επαγγελματίας σέρφερ. Έγινε πρωταθλήτρια σε εθνικό επίπεδο και η ιστορία της έγινε ακόμα και ταινία.

6. Αυτή η άστεγη που ήταν μέλος συμμορίας κατάφερε να αποφοιτήσει από το Harvard.

Όταν ήταν παιδί, η Liz Murray είχε περάσει πολύ δύσκολα: οι γονείς της ήταν ναρκομανείς, την πείραζαν στο σχολείο και τελικά τα παράτησε. Όταν ήταν έφηβη αποφάσισε να γίνει μέλος συμμορίας. Αφού πέθανε η μητέρα της όταν ήταν 15, έμεινε μόνη στους δρόμους και κοιμόταν σε παγκάκια.

Κανείς δεν θα περίμενε μία τέτοια ιστορία να έχει χαρούμενο τέλος αλλά η Liz κατάφερε να βρει τον εαυτό της. Έγινε άριστη μαθήτρια στο σχολείο και αποφοίτησε ακόμα και από το Harvard. Συνέχισε να προσέχει τον άρρωστο πατέρα της που της είχε μεταδώσει την αγάπη για την λογοτεχνία.

Πλέον κάνει ομιλίες θέλοντας να εμπνεύσει άλλους ανθρώπους. Μιλάει σε έφηβους και ενήλικες και τους διδάσκει να πιστεύουν στους εαυτούς τους, να παίρνουν κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται και να ξεπερνάνε κάθε εμπόδιο στον δρόμο προς την ευτυχία.

Credit: brightside.me