9 Ασκήσεις για δείτε το Στομάχι σας «Πλάκα», τόσο Γρήγορα όσο δεν Φαντάζεστε

Όταν σκέφτεστε το πιο δύσκολο σημείο του σώματος για να γυμναστεί, το πιθανότερο είναι να σκέφτεστε την κοιλιά σας. Το λίπος στην κοιλιά είναι εύκολο να συσσωρευτεί αλλά δύσκολο να απομακρυνθεί.

Εάν αυτό ισχύει και για σας, μην χάνετε ελπίδα! Εκτός από διατροφικές λύσεις, υπάρχουν και ασκήσεις που στοχεύουν στην κοιλιά – και δεν χρειάζονται τόσο πολύ χρόνο.

Δείτε παρακάτω 9 ασκήσεις που είναι εύκολες, θα δυναμώσουν τον κορμό σας και χρειάζονται μόλις 10 λεπτά για να τις ολοκληρώσετε!

1. Ξαπλώστε ανάσκελα. Σηκώστε τα πόδια σας και τεντώστε τα προς τα μπροστά, με τα χέρια στα πλάγια. Πηγαίνετέ τα προς το πάτωμα αλλά χωρίς να το ακουμπήσετε. Μετά, φέρτε τα γόνατα κοντά στον κορμό σας και επαναλάβετε. Επαναλάβετε για 30 δευτερόλεπτα.

2. Ξεκινήστε από μία παρόμοια στάση με τα πόδια ψηλά. Αυτή την φορά θα τρέχετε με τα πόδια στα πλάγια. Φέρτε τα πόδια σας από την άλλη πλευρά όσο πιο κοντά στο έδαφος γίνεται αλλά χωρίς να το ακουμπήσετε. Επαναλάβετε για 30 δευτερόλεπτα, αλλάζοντας συνεχώς πλευρές.

3. Ξαπλώστε στο πάτωμα με τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Μετά, αγγίξτε το ένα πόδι με το αντίθετο χέρι. Επαναλάβετε για 30 δευτερόλεπτα.


4. Βάλτε τα χέρια σας στο πάτωμα και πατήστε στα δάχτυλα των ποδιών όπως στην στάση σανίδας. Θα πρέπει να φέρνετε κοντά τα γόνατα γρήγορα, στοχεύοντας τους αγκώνες. Σιγουρέψτε πως έχετε σφίξει τον κορμό σας, τραβώντας τον αφαλό προς την σπονδυλική. Εναλλάξτε τα πόδια σας για 30 δευτερόλεπτα.

5. Καθίστε στο πάτωμα, γέρνοντας πίσω σε γωνία 45 μοιρών. Μπορείτε να σηκώσετε ψηλά τα πόδια για περισσότερη δυσκολία. Λυγίστε στην κοιλιά ενώ έχετε τα χέρια σας στα πλάγια. Επαναλάβετε για 30 δευτερόλεπτα.

6. Ξεκινήστε από θέση για κάμψεις. Σηκώστε το ένα πόδι ώστε το γόνατο να είναι στις 90 μοίρες. Κρατήστε ίσια την πλάτη και κρατηθείτε για 15 δευτερόλεπτα. Αλλάξτε πόδια και κρατηθείτε ξανά για 15 δευτερόλεπτα.

7. Ξαπλώστε ανάσκελα και ανοίξτε τα χέρια σας στα πλάγια. Σηκώστε τα πόδια προς τα πάνω και μετά κατεβάστε τα το ένα μετά το άλλο. Ενώ τα κατεβάζετε σιγουρέψτε πως δεν αγγίζουν το πάτωμα. Κρατήστε τα πόδια σας ευθεία και τον κορμό συνεχώς ενεργό. Επαναλάβετε για 30 δευτερόλεπτα.

8. Ξεκινήστε ανάσκελα με τα πόδια προς το ταβάνι, ενώ τα έχετε ενωμένα. Αρχίστε να κάνετε ποδήλατο για 30 δευτερόλεπτα και μετά προς την άλλη κατεύθυνση για άλλα 30.


9. Ξαπλώστε ανάσκελα και σηκώστε ψηλά τα πόδια. Ξεκινήστε να κλοτσάτε τον αέρα με τα πόδια σας. Κρατήστε τεντωμένη την πλάτη και να αναπνέετε βαθιά ενώ κάνετε την άσκηση.

Επαναλάβετε μέχρι να κάψετε τους κάτω κοιλιακούς σας.

Για να καταλάβετε καλύτερα τις ασκήσεις, δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή