8χρονος βασανίστηκε και θανατώθηκε από τα χέρια της μάνας του και του συντρόφου της επειδή νόμιζαν πως ήταν ομοφυλόφιλος

Μια μάνα φυλακίστηκε σε ισόβια και ο φίλος της καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία του 8χρονου γιου τους, τον οποίο βασάνιζαν μέχρι να πεθάνει επειδή πίστευαν ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Η 34χρονη Pearl Fernandez και ο 37χρονος Isauro Aguirre, καταδικάστηκαν την Πέμπτη για το θάνατο του γιου της πρώτης, Gabriel, τον Μάιο του 2013.

Για πολλούς μήνες το ζευγάρι βασάνιζε τον Gabriel στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες. Η μάνα τον κλείδωνε σε μια ντουλάπια, τον χτυπούσε με ρόπαλα και ο φίλος του τον πυροβολούσε με αεροβόλα.

Το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 23 Μαΐου του 2013, αφού σταμάτησε να αναπνέει. Είχε σφαίρες στους πνεύμονες και τη βουβωνική χώρα και υπέφερε από κατάγματα στο κρανίο.

Την Πέμπτη, ο δικαστής του δικαστηρίου του Λος Άντζελες, George Lomeli, περιέγραψε την υπόθεση ως μία από τις χειρότερες που είχε δει στα 20 χρόνια της καριέρας του.

“Στα 20 περίπου χρόνια που πέρασα στο δικαστήριο αυτό, αυτή η υπόθεση είναι χωρίς αμφιβολία η πιο σφοδρή περίπτωση που έχει δει ποτέ.”

“Είναι χειρότεροι κι από ζώα, γιατί τα ζώα ξέρουν πώς να φροντίζουν τα μωρά τους,” είπε.

Ο Aguirre και η Fernandez καθόντουσαν χωρίς να κοιτάνε ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς είπαν πως ανάγκαζαν τον Gabrie να κοιμάται με δεμένα μάτια σε μια ντουλάπα και πως τον τάιζαν περιττώματα.

Οι εισαγγελείς είπαν πως το ζευγάρι κακοποιούσε συστηματικά τον Gabriel επειδή νόμιζαν ότι ήταν ομοφυλόφιλος.


Σε μια δήλωσή της, η μάνα είπε στο δικαστήριο: “Εύχομαι να είχα κάνει καλύτερες επιλογές στη ζωή μου. Μακάρι να μπορούσα να σώσω τον Gabriel”

πηγή: diaforetiko.gr