84χρονος άντρας κάνει μαθήματα μακιγιάζ για να βάφει την σύζυγό του που χάνει την όραση της και θα τυφλωθεί

PICS BY CATERS NEWS - (Des Monahan, 84, gets some tips on how to do his wife Monas makeup from make-up artist Rosie ODriscoll.) - A doting 84 year old who learnt how to do his wifes make-up before she goes blind has now mastered his new skills. Des Monahan was determined to ensure his wife, Mona, 83, always felt and looked her best - and he wasnt going to let her deteriorating eye sight get in the way. After meeting make-up artist, Rosie Odriscoll, 43, at their local Debenhams store, Des began practicing how to apply a full face of make-up for the first time in his life. Their regular lessons have taken place since last October but its only now, eight months later, that Des has mastered his new skill and can apply Monas make-up from the comfort of their home. - SEE CATERS COPY

84χρονος άντρας κάνει μαθήματα μακιγιάζ για να βάφει την σύζυγό του που χάνει την όραση της και θα τυφλωθεί.
Ένας αφοσιωμένος 84χρονος σύζυγος έχει μάθει πώς να κάνει το make-up της συζύγου του που χάνει σταδιακά την όρασή της.

Η 83χρονη Mona Monahan, από το Waterford της Ιρλανδίας, υποφέρει από μια πάθηση που επιδεινώνει την όρασή της και μια μέρα θα την τυφλώσει εντελώς.

Αλλά ο σύζυγός της, Des, θέλει να σιγουρευτεί ότι η γυναίκα του συνεχίζει να αισθάνεται όμορφη, ακόμη και όταν δεν μπορεί να δει τον εαυτό της στον καθρέφτη.

Είπε: “Η όραση της Mona επιδεινώνεται και δεν θα μπορεί να βάφεται μόνη της στο μέλλον, έτσι σκέφτηκα ότι πρέπει να κάνω μαθήματα μακιγιάζ το συντομότερο.”

Το ζευγάρι κάνει μαθήματα μακιγιάζ στο τοπικό κατάστημα Debenhams από τον Οκτώβριο και ο κ. Monahan μπορεί πλέον να εφαρμόσει απλά πράματα, όπως κραγιόν, bronzer και eyeliner.

Η κ. Monahan δήλωσε: “Ο Des χρησιμοποιεί eyeliner και κραγιόν, τα οποία δεν μπορούσα να τα χρησιμοποιώ μόνη μου.”

“Με τα βίας βλέπω τώρα τα χρώματα στην παλέτα σκιών αλλά χάρη στον Des ξέρω ότι το make-up μου θα είναι πάντα υπέροχο.”

Οι ηλικιωμένοι συναντήθηκαν με την μακιγιέζ Rosie O’Driscoll στο Benefit για ένα ακόμη μάθημα.

Ο κ. Monahan πήρε τα πινέλα από την κα O’Driscoll, και της είπε «αυτό είναι εύκολο, μπορώ να το κάνω αυτό».

Είπε: “Αφού ζήτησα από τη Rosie να κάνει το μακιγιάζ της όταν επισκέφθηκα το κατάστημα Benefit, πήρα απλά τα πινέλα και άρχισα να ρωτάω πώς να το κάνω.”

“Η Rosie είναι καλή μας φίλη και πηγαίνουμε καθημερινά για να την δούμε και έτσι ώστε να μπορώ να πάρω περισσότερες συμβουλές.”

“Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά είμαι τώρα τόσο σίγουρος για το μακιγιάζ, που θα μπορούσα να διδάξω και στη δική μου τάξη!”

Η μακιγιέζ δήλωσε: “Είναι ένα υπέροχο ζευγάρι και ο Des ήθελε πολύ να μάθει πώς να βοηθάει τη Mona από την αρχή. Ήταν προφανές ότι η Mona έχασε την όρασή της και θέλησε να την βοηθήσει με κάθε τρόπο.”

“Γνωρίζω ότι το μακιγιάζ κάθε πρωί βοηθά τους ανθρώπους να νιώθουν άνετα, καθώς είναι κάτι που απολαμβάνουν.”

Οι τρεις τους έχουν γίνει φίλοι από τότε, ενώ η κα O’Driscoll επισκέπτεται συχνά το ζευγάρι στο σπίτι τους για το τσάι.

Η κα O’Driscoll πρόσθεσε: “Όταν ξεκινήσαμε δεν είχε ιδέα ποια πινέλα πρέπει να χρησιμοποιήσει για κάθε μέρος του προσώπου, αλλά τώρα έχει γίνει ειδικός.”

“Περνάμε όμορφα κάθε φορά που έρχονται στο Benefit αλλά είμαστε φίλοι και έξω από το κατάστημα.”

“Η ιστορία του Des και της Mona μας δείχνει ότι πάντα μπορούμε να μάθουμε νέες δεξιότητες, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο μας.”

Πηγή : newsitamea.gr