8 Συμπληρώματα Διατροφής που Είναι Καλύτερα από τα Καλλυντικά και Πολύ Πιο Φθηνά

Δείτε μερικά συμπληρώματα που φροντίζουν το δέρμα και το προστατεύουν από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες, το κρύο, τον αέρα, επαναφέρουν τις ισορροπίες στο δέρμα και ενισχύουν τη σύνθεση κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος.

Τι να κάνετε για να αποφύγετε τις ρυτίδες:

Θα χρειαστείτε να δημιουργήσετε μία προστατευτική ασπίδα στο δέρμα σας: Όσο πιο αδύναμη, τόσο περισσότερη υγρασία θα χάνει, θα γίνεται ξηρή, λεπτή και θα καίγεται εύκολα από τον ήλιο.

Βοηθήστε την ανανέωση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος. Προσθέστε αντιοξειδωτικά: Προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες που κάνουν το δέρμα να γερνάει πιο γρήγορα.

Το δέρμα τα χρειάζεται. Εάν δώσετε έμφαση μόνο στο κολλαγόνο, το απροστάτευτο δέρμα θα αποθηκεύει βλαβερές ουσίες και θα γερνάει πιο γρήγορα. Εάν προσθέσετε μόνο αντιοξειδωτικά πάλι, το δέρμα θα είναι προστατευμένο αλλά οι ρυτίδες δεν θα φύγουν.

Οι βιταμίνες και οι κάψουλες είναι μία καλή λύση και κοστίζουν πολύ λιγότερο από τις κρέμες.

Χτίστε την ασπίδα του δέρματος

Κάψουλες με βιταμίνη Е: Η βιταμίνη Ε είναι ένα πολύ δυνατό αντιοξειδωτικό. Μαζί με την βιταμίνη C προστατεύουν από εγκαύματα και από τις ελεύθερες ρίζες.

Τζελ με φερουλικό οξύ: Εάν προσθέσετε φερουλικό οξύ στις δύο παραπάνω βιταμίνες, το δέρμα θα προστατεύεται 4-8 φορές περισσότερο από τον ήλιο.

Το φερουλικό οξύ ενυδατώνει, μαλακώνει το δέρμα, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η καλύτερη μορφή είναι να το παίρνετε σε τζελ.

Κάψουλες βιταμίνης Α: Η βιταμίνη Α ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθάει στην προστασία ενάντια στον ήλιο.

Ενισχύστε την αναζωογόνηση

Κάψουλες κολλαγόνου: Το κολλαγόνο είναι μια απαραίτητη πρωτεΐνη για το δέρμα. Με τα χρόνια μειώνονται οι ποσότητες κολλαγόνου και τα αποθέματα θα πρέπει να ανανεώνονται. Επιστήμονες είδαν πως η πρόσληψη συμπληρωμάτων κολλαγόνου βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος σε μόλις 8 εβδομάδες.

Κάψουλες υαλουρονικού οξέος: Όταν οι ποσότητές του μειώνονται, το δέρμα γίνεται πιο ξηρό και χάνει την ελαστικότητά του. Πάρτε αυτές τις κάψουλες για 12 εβδομάδες και θα δείτε τις ρυτίδες σας να γίνονται λιγότερο ορατές.

Προσθέστε αντιοξειδωτικά

Κάψουλες βιταμίνης C: Η βιταμίνη C είναι ένα πολύ δυνατό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και επαναφέρει το δέρμα μετά από εγκαύματα και τραυματισμούς.

Κάψουλες βιταμίνης Ν: Η βιταμίνη αυτή βοηθάει στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών. Συνεργάζεται με άλλα αντιοξειδωτικά όμως βιταμίνη C και E και ενισχύει την αντιγηραντική τους δράση. Επίσης μειώνει τις φλεγμονές και βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου.

Συνένζυμο Q 10: Οι επιστήμονες έχουν βρει πως αυτό το συνένζυμο μειώνει τις ρυτίδες και αποτρέπει την απώλεια της ελαστικότητας ενώ κάνει μαλακό το δέρμα.

Πηγή