8 σπιτικά, Αλάνθαστα γιατροσόφια που θα σας Ανακουφίσουν άμεσα από τον Πονόδοντο με Φυσικό Τρόπο

 Ένας πονόδοντος είναι κάτι που όλοι έχουμε βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας. Σύμφωνα με μια έρευνα, πάνω από το 90% των ενηλίκων είχαν κάποια μορφή φθοράς των δοντιών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας προτείνουμε μερικές θεραπείες στο σπίτι που δεν θα σας κοστίσουν τίποτα σε σύγκριση με την αμοιβή του οδοντιάτρου. Ωστόσο, συνιστούμε ανεπιφύλακτα, εάν είστε έγκυος, θηλάζετε ή έχετε κάποια πάθηση που μπορεί να επηρεαστεί από φυτικά συστατικά, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρο σας, πριν χρησιμοποιήσετε αυτές τις θεραπείες.

Πλύσεις με αλατόνερο

Το αλατόνερο είναι ένα φυσικό απολυμαντικό και επίσης ένα εύκολο και αποτελεσματικό φάρμακο για τη θεραπεία του πονόδοντου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμίξετε 1/2 κουταλάκι αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και να το χρησιμοποιήσετε ως στοματικό διάλυμα. Επίσης αποτρέπει το πρήξιμο και καθαρίζει την περιοχή γύρω από τον πονόδοντο.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι αναλγητικό και θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την δυσφορία. Όχι μόνο μπορεί να μειώσει την πλάκα, αλλά μπορεί επίσης να θεραπεύσει τα αιμορραγικά ούλα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως στοματικό διάλυμα ακριβώς όπως το αλατόνερο. Για να το χρησιμοποιήσετε, αναμίξτε 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου με ίσα μέρη νερού. Μην το καταπιείτε.

Γαρύφαλλο ή έλαιο γαρύφαλλου

Το γαρύφαλλο θεραπεύει πονόδοντους για αιώνες, καθώς περιέχει την ουσία ευγενόλη, η οποία είναι ένα φυσικό αντισηπτικό. Με ένα τσίμπημα, χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα σκόνη γαρύφαλλου στο δόντι ή μασήστε ένα ολόκληρο γαρύφαλλο για λίγο για να απελευθερώσει το λάδι του. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πολύ μικρή ποσότητα λάδι γαρύφαλλου (περίπου 2 σταγόνες) και να το ρίξετε στην πληγείσα περιοχή μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος.

Κρύες κομπρέσες

Μια κρύα κομπρέσα είναι αποτελεσματική για κάθε είδους πόνο που αντιμετωπίζετε. Χρησιμοποιήστε ένα πακέτο με πάγο ή βάλτε πάγο σε μια πλαστική σακούλα και τυλίξτε τη με ένα λεπτό πανί, τοποθετήστε το στο πονεμένο δόντι για 15 λεπτά για να μουδιάσετε τα νεύρα. Μειώνει επίσης τη φλεγμονή και το πρήξιμο.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι γνωστό και χρησιμοποιείται για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Σκοτώνει επιβλαβή βακτήρια και λειτουργεί ως αναλγητικό. Η καλύτερη προσέγγιση για τη χρήση του είναι είτε να κάνετε μια πάστα με σκόρδο και να τη τοποθετήσετε στην πληγείσα περιοχή ή μπορείτε να το μασάτε αργά. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη φυσική θεραπεία λίγες μέρες μέχρι να εξαφανιστεί ο πόνος.

Φύλλα δέντρου Γκουάβα

Τα φύλλα Guava είναι αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακά. Όχι μόνο ανακουφίζουν τον πονόδοντο αλλά και ανακουφίζουν τα στοματικά έλκη και τα πρησμένα ούλα.

Είτε απλά μασήστε ένα ή δύο φύλλα έως ότου ο χυμός τους αρχίσει να ενεργεί πάνω στο πάσχον δόντι. Ή, τοποθετήστε λίγα φύλλα γκουάβα σε βραστό νερό, αφήστε το υγρό να κρυώσει σε ζεστή θερμοκρασία και, στη συνέχεια, προσθέστε λίγο θαλασσινό αλάτι. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα ως στοματικό διάλυμα.

Σιταρόχορτο

Το σιταρόχορτο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που προσφέρουν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη, αποτρέποντας παράλληλα την φθορά των δοντιών και τον πόνο. Για καλύτερα αποτελέσματα μασήστε το σιταρόχορτο απευθείας ή χρησιμοποιήστε το χυμό του ως στοματικό διάλυμα. Αφαιρεί τις τοξίνες από τα ούλα και επίσης μειώνει την ανάπτυξη των βακτηριδίων.

Κρεμμύδι

Το κρεμμύδι περιέχει φυτοχημικά που στοχεύουν τα μικρόβια που ευθύνονται για τη μόλυνση και σας προσφέρουν ένα διάλειμμα από τον πόνο.

Η καλύτερη προσέγγιση για να το χρησιμοποιήσετε είναι να κόψετε ένα κομμάτι κρεμμυδιού και να το μασάτε στο πλάι του στόματος σας που πονάτε. Αυτό επιτρέπει στον χυμό από το κρεμμύδι να διεισδύσει στο δόντι σας. Αν ο πόνος είναι πολύ έντονος για να μασήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δάχτυλο για να κρατήσετε το κομμάτι κρεμμυδιού απευθείας πάνω από το πάσχον δόντι.

Ακόμα κι αν τα δόντια σας φαίνονται δυνατά και καθαρά, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να αντιμετωπίσετε έναν πονόδοντο. Επομένως, να θυμάστε αυτά τα γιατροσόφια και μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας εδώ.