8 πράγματα που όλοι έχουμε ακούσει αλλά ποτέ δεν έχουμε δει πως είναι στην πραγματικότητα
Www.true.gr

8 πράγματα που όλοι έχουμε ακούσει αλλά ποτέ δεν έχουμε δει πως είναι στην πραγματικότητα

Υπάρχουν λέξεις που συχνά ακούμε στις ειδήσεις ή χρησιμοποιούμε ακόμη και οι ίδιοι, αλλά δεν μπορούμε να απεικονίσουμε. Έχουμε μια πολύ ασαφή ιδέα για το πώς μοιάζουν τα όσα αντιπροσωπεύουν.

Δείτε τη λίστα που ακολουθεί και μπορεί να ξεκαθαριστεί λίγο το τοπίο σχετικά με μερικά «μυστηριώδη» πράγματα, που όλοι έχουμε ακούσει, αλλά λίγοι έχουν δει.

#8 Μαύρο κουτί

© Jmb/wikipedia   © Lentokonefani/wikipedia

Παραδόξως, τα σύγχρονα μαύρα κουτιά έχουν πορτοκαλί χρώμα και είναι σφαιρικά. Αυτές είναι μερικές εκδοχές για την προέλευση του ονόματός τους:

  • Οι πρώτοι καταγραφείς πτήσεων ήταν μαύροι και ορθογώνιοι.
  • Λόγω της μυστικότητάς τους: το περιεχόμενό τους παραμένει μυστικό.
  • Οι πρώτοι καταγραφείς καλύπτονταν με μαύρη στάχτη μετά τη συντριβή του αεροπλάνου.

#7 DNA

© qimono/pixabay   © pedsovet/Valery Chernukhin

Σχεδόν όλοι ξέρουν πώς μοιάζει η σπείρα DNA, όμως λίγοι γνωρίζουν ότι είναι ορατό με γυμνό μάτι, χάρις στο μήκος του μορίου. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να προετοιμάσετε ένα συγκεκριμένο διάλυμα (που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ). ΤΟ DNA θα μετατραπεί σε ίνες που μπορούν να τυλιχθούν γύρω από ένα καλαμάκι ή να αποξεραθούν, όπως στην παραπάνω φωτογραφία.

#6 Μαστόδοντας
© Dantheman9758/wikimedia   © Jayu/wikipedia

Οι μαστόδοντες ήταν τεράστια μαλλιαρά ζώα, με προβοσκίδα και μεγάλους χαυλιόδοντες. Ζούσαν στον πλανήτη μας πριν τα μαμούθ. Στην πραγματικότητα, έμοιαζαν πολύ με εκείνα και όποιος δεν είναι γνώστης, μπορεί εύκολα να μπερδέψει τα δύο θηλαστικά.

#5 Γιβραλτάρ

© Volina/depositphotos   © Steve/wikimedia

Το Γιβραλτάρ είναι ένα βρετανικό έδαφος του εξωτερικού, που βρίσκεται στα νότια της Ιβηρικής Χερσονήσου και συνορεύει με την Ισπανία. Είναι πολύ ενδιαφέρον μέρος: ένα κομμάτι γης μόλις 6,8 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπου μπορείς να μιλήσεις αγγλικά, να πληρώσεις με λίρες Αγγλίας και να δεις την Αφρική από το Στενό του Γιβραλτάρ. Επίσης, είναι το μόνο μέρος της Ευρώπης που ζουν πίθηκοι στο φυσικό τους περιβάλλον.

#4 Bitcoins

© BTC Keychain

Για να είμαστε ακριβείς, τα bitcoins δεν απεικονίζονται: είναι ψηφιακό νόμισμα, χωρίς υλική υπόσταση. Ωστόσο, από το 2011, η εταιρία Casascius Bitcoin Mint εκδίδει τέτοιου είδους μετρητά. Τα κέρματα φέρουν διεύθυνση και κλειδί, κρυμμένα κάτω από ένα ολόγραμμα. Αυτές οι μάρκες και οι κάρτες χρησιμοποιούνται για πληρωμές με μετρητά. Είναι επίσης αντικείμενο νομισματικού ενδιαφέροντος.

#3 Ουρά ελέφαντα


© CallMeKudu/reddit

Όταν ακούμε για την ουρά ενός ελέφαντα, πολλοί σκεφτόμαστε κάτι λεπτό και δυσδιάκριτο. Όπως φαίνεται, όμως, είναι καλυμμένη από μακριές τρίχες, παρόμοιες με μιας βούρτσας. Οι Αφρικανοί τις χρησιμοποιούν για τη δημιουργία βραχιολιών.

#2 Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων

© alpinethread/flickr   © Maximilien Brice (CERN)/wikimedia

Η μεγαλύτερη πειραματική εγκατάσταση στον κόσμο βρίσκεται στη Γενεύη, στα σύνορα μεταξύ Ελβετίας και Γαλλίας. Δεν μπορείτε να τη δείτε, όμως, από ψηλά, αφού είναι υπόγεια. Χονδρικά, ο επιταχυντής είναι ένας κλειστός σωλήνας μήκους 27 χλμ, όπου τα στοιχειώδη σωματίδια επιταχύνονται και συγκρούονται, μέχρι να αποσυντεθούν και να δημιουργήσουν μικρότερα μέρη.

#1 Αδειοδοτημένα προϊόντα Adobe

© pro79file/pikabu

Σε περίπτωση που κάποιοι δεν έχουν κρατήσει τέτοια προϊόντα στα χέρια τους. (Όχι βέβαια, δεν υπονοούμε κάτι!)

ΠΗΓΗ

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr