8 Πράγματα που Έχουμε Σπίτι μας και Καταστρέφουν την Ισχύ του WiFi.
Www.true.gr

8 Πράγματα που Έχουμε Σπίτι μας και Καταστρέφουν την Ισχύ του WiFi.

Σηκώστε το χέρι σας εάν δεν έχετε βιώσει ποτέ το άγχος μιας κακής σύνδεσης στο διαδίκτυο. Μερικές φορές, το πρόβλημα προέρχεται από τις ρυθμίσεις του δρομολογητή ή από την κακή υπηρεσία που προσφέρει η μισθωμένη εταιρεία. Αλλά τις περισσότερες φορές, μια κακή σύνδεση WiFi προκύπτει λόγω συγκεκριμένων αντικειμένων ή επίπλων που έχουμε στο σπίτι, που είναι πολύ κοντά στον δρομολογητή ή στους υπολογιστές μας.

Θα σας μάθουμε ποιοι είναι οι εχθροί του WiFi και στο τέλος του άρθρου θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε μια κακή σύνδεση, μην τις χάσετε!

1. Μεταλλικές επιφάνειες και έπιπλα

Το μέταλλο είναι ένας αγωγός, που σημαίνει ότι απορροφά ηλεκτρική ενέργεια. Εφόσον το WiFi σας εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια ή αντικείμενο στο σπίτι σας θα αποτρέψει την εξάπλωση των κυμάτων. Αν θέλετε η σύνδεση στο Internet να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το δρομολογητή μακριά από μέταλλο.

2. Τούβλα και πέτρινοι τοίχοι

Ορισμένοι τύποι τοίχων εμποδίζουν το σήμα WiFi. Μεταξύ των πιο συνηθισμένων υλικών που εμποδίζουν μια αξιόπιστη σύνδεση είναι το μάρμαρο, το τσιμέντο, το σκυρόδεμα, ο σοβάς και το τούβλο. Αυτό εξηγεί γιατί στα διώροφα σπίτια, οι άνθρωποι έχουν συνήθως πολύ αδύναμη σύνδεση στο internet σε έναν από τους ορόφους. Για να το διορθώσετε, τοποθετήστε το δρομολογητή σε ανοικτό χώρο και μακριά από τους τοίχους.

3. Καθρέφτες

Το υλικό που μας επιτρέπει να δούμε την αντανάκλασή μας στον καθρέφτη αντανακλά επίσης το σήμα που απελευθερώνεται από το δρομολογητή. Αυτό το αντικείμενο λειτουργεί ως ασπίδα, καθιστώντας τη σύνδεση στο Internet να αναπηδά. Όταν είναι κοντά στον δρομολογητή, μπορεί να κάνει την ένταση του σήματος πιο αργή και ασταθή.

4. Ψυγεία και πλυντήρια ρούχων

Κατά γενικό κανόνα, οι ηλεκτρικές συσκευές που διαθέτουν σωλήνες με νερό, δεν είναι πολύ φιλικές προς το σήμα WiFi. Το νερό μπορεί να διατηρήσει μέρος της ενέργειας από τα ασύρματα κύματα, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο.


5. Χριστουγεννιάτικα φώτα

Τα πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα φώτα μπορούν επίσης να είναι η αιτία ενός αδύναμου σήματος WiFi στο σπίτι. Διαθέτουν τσιπ που παράγουν ένα μαγνητικό πεδίο που αλληλεπιδρά με τα ηλεκτρικά κύματα που εκπέμπει ο δρομολογητής σας. Τον Δεκέμβριο, προσπαθήστε να κρατήσετε το δρομολογητή μακριά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

6. Ενδοεπικοινωνία μωρού

Αυτή η ενδοεπικοινωνία παράγει παρεμβολές 2,4 GHz, το ίδιο με το WiFi. Όταν 2 ή περισσότερες συσκευές μεταδίδουν την ίδια συχνότητα, χρησιμοποιούν τον αέρα για να στείλουν τα δεδομένα τους αντί να μεταδίδουν κύματα, όπως στην περίπτωση της ασύρματης σύνδεσης. Αν και η ενδοεπικοινωνία μωρού συνήθως απαιτεί μια σωστή σύνδεση με ένα δίκτυο, αποφύγετε να τοποθετείτε τις συσκευές πολύ κοντά στο δρομολογητή.

7. Drones

Τα drone λειτουργούν επίσης στα 2,4 GHz, αλλά δεν παράγουν όλα τα μοντέλα αυτή την παρεμβολή. Όλα εξαρτώνται από την ποσότητα ενέργειας που πρέπει να λειτουργεί κάθε μοντέλο.

8. Φούρνος μικροκυμάτων

Αυτή είναι μια άλλη συσκευή που έχει ένα φάσμα συχνοτήτων παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται από το WiFi. Εάν έχετε το δρομολογητή σας κοντά σε φουρνάκι, σηκώστε το σε σημείο που είναι υψηλότερο από το επίπεδο του φούρνου μικροκυμάτων. Αυτό θα μειώσει σημαντικά την αρνητική επίδραση που μπορεί να έχει ο φούρνος μικροκυμάτων στη σύνδεση.

Μπόνους: Πώς να βελτιώσετε τη σύνδεση WiFi
Υπάρχουν διάφορα μέτρα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βελτιώσετε τη σύνδεση στο διαδίκτυο στο σπίτι. Έχετε τα υπόψη αν αντιμετωπίζετε τακτικά κακό σήμα:

1. Με βάση τα στοιχεία που αναφέρονται παραπάνω, επιλέξτε μια κατάλληλη θέση για να τοποθετήσετε το δρομολογητή σας.

2. Διατηρήστε το δρομολογητή σας ενημερωμένο με τα πρόσφατα updates.

3. Πάρτε μια πιο ισχυρή κεραία.

4. Κρυπτογραφήστε το WiFi σας και προστατεύστε τον με έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, τον οποίο δεν μπορούν να τον μαντέψουν εύκολα.

5. Αγοράστε έναν ενισχυτή WiFi, επίσης γνωστό ως WiFi extender.

6. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μόνο τις τελευταίες και πιο σύγχρονες τεχνολογίες WiFi.

7. Οι ευρυζωνικές ζώνες που λειτουργούν στα 5 GHz προσφέρουν συνήθως πολύ πιο γρήγορη σύνδεση από άλλες, επειδή είναι λιγότερο κατειλημμένο κανάλι από τη ζώνη 2,4 GHz.

8. Επαναφέρετε το δρομολογητή, ακόμα κι αν ακούγεται σαν κλισέ. Αυτή η ενέργεια θα διαγράψει τη μνήμη του και θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε ενημερώσεις.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr