8 πράγματα που Απαγορεύεται να βάζεις στο πρόσωπό σου

Υπάρχουν 8 πράγματα τα οποία δεν πρέπει ποτέ να βάλεις στο πρόσωπό σου ακόμα και αν έχεις ακούσει το αντίθετο.

Δες ποια είναι αυτά..

Λακ

Μπορεί να έχεις ακούσει κάπου ότι η λακ βοηθάει να διατηρηθεί για περισσότερο το μακιγιάζ σου αλλά καλό είναι να ξέρεις ότι δεν πρέπει ποτέ να τη βάζεις στο πρόσωπό σου. Η λακ περιέχει αλκοόλ το οποίο μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα σου αφυδατώνοντας το πρόσωπό σου. Πέρα από αυτό μπορεί να ενοχλήσει την επιδερμίδα σου γεμίζοντάς την κοκκινίλες.

Αποσμητικό

Αν σου έχουν πει πως βάζοντας αποσμητικό στο πρόσωπό σου θα βοηθήσει στο να μην λιώσει το μακιγιάζ σου τότε θα πρέπει απλά να ξεχάσεις αυτό που άκουσες. Το αποσμητικό μπορεί να διώχνει τον ιδρώτα από τις μασχάλες σου αλλά δεν κάνει το ίδιο και στο πρόσωπό σου. Θέλεις η επιδερμίδα σου να αναπνέει και βάζοντάς της αποσμητικό δε συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Φυτικό λίπος

Παρόλο που μπορείς να το βάλεις στο σώμα σου για να “θεραπεύσεις” την ψωρίαση, το φυτικό λίπος είναι πολύ βαρύ για το πρόσωπό σου καθώς μπορεί να κλείσει και τους πόρους οδηγώντας στην εμφάνιση σπυριών.

Σαμπουάν

Το προϊόν με το οποίο καθαρίζεις τα μαλλιά σου δεν είναι ίδιο με εκείνο που πρέπει να χρησιμοποιείς για να καθαρίζεις το πρόσωπό σου. Τα σαμπουάν είναι σχεδιασμένα για να κάνουν καλό στα μαλλιά σου και όχι στην επιδερμίδα του προσώπου σου.

Κρέμα για τα πόδια

Αυτό η αλήθεια είναι πως δε χρειάζεται και πολύ σκέψη να το καταλάβεις. Οι κρέμες για τα πόδια περιέχουν συνήθως χημικά απολεπιστικά και υλικά τα οποία δεν είναι ιδανικά για την επιδερμίδα σου.

Ξύδι

Μπορείς να βάλεις λίγο ξύδι στο πρόσωπό σου για να το τονώσεις αλλά είναι πολύ καλύτερο να πάρεις ένα τονωτικό που έχει ιδανικότερα συστατικά για την επιδερμίδα σου. Το ξύδι με την πάροδο του χρόνου μπορεί να χάσει νερό και να γίνει πολύ πιο δυνατό. Έτσι, αν το χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου μπορεί να το “κάψεις” αν δεν γνωρίζεις πόσο καιρό το έχεις στην ντουλάπα σου.

Μαγιονέζα

Το συστατικό που υπάρχει σε πολλές diy μάσκες μαλλιών λόγω του ότι είναι το τέλειο ενυδατικό για τα μαλλιά δεν είναι καθόλου καλό για την επιδερμίδα του προσώπου σου.

πηγή: fumara.gr