8 Παραπλανητικές Οφθαλμαπάτες που έχουν Μπερδέψει το Διαδίκτυο. Την #8 δεν κατάφερε ΚΑΝΕΙΣ να την Λύσει
Www.true.gr

8 Παραπλανητικές Οφθαλμαπάτες που έχουν Μπερδέψει το Διαδίκτυο. Την #8 δεν κατάφερε ΚΑΝΕΙΣ να την Λύσει

Είναι εύκολο να μπερδέψεις τις ανθρώπινες αισθήσεις. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει μερικές πανέξυπνες οφθαλμαπάτες που θα σας κάνουν να κολλήσετε για ώρα.

Ρίξτε μία ματιά στις εικόνες που ακολουθούν και προσπαθήστε να καταλάβετε πού είναι το κρυμμένο αντικείμενο και πώς δουλεύουν αυτές οι οφθαλμαπάτες.

1. Η οφθαλμαπάτη με τις δύο γωνίες:

Ενώ νομίζουμε πως αυτές οι δύο εικόνες είναι τραβηγμένες από διαφορετική γωνία, στην πραγματικότητα είναι ακριβώς ίδιες.

Αυτό γίνεται γιατί ο εγκέφαλός μας προσπαθεί να «φτιάξει» μια ιστορία: ποιο είναι το νόημα να βάλεις δίπλα δίπλα 2 ίδιες φωτογραφίες;

2. Ένα χαμένο τηλέφωνο

Το 2016, μία γυναίκα από τις Φιλιππίνες ζήτησε από τους φίλους της να βρουν το κινητό που είχε κρύψει στην φωτογραφία. Οι περισσότεροι δεν κατάφεραν να το βρουν. Εάν δεν καταφέρετε και εσείς να το βρείτε, κοιτάξτε παρακάτω στο τέλος του άρθρου.

3. Τρισδιάστατη διάβαση

Δεν φαίνεται σαν να αιωρείται; Έτσι, οι αρχές στην Ισλανδία κατάφεραν να κάνουν τους οδηγούς να πηγαίνουν πιο αργά στην διάβαση.

4. Μυστηριώδης λίμνη


«Βλέπετε την λίμνη;» Πολλοί απάντησαν ναι στην ερώτηση. Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει κάποια λίμνη. Είναι ένας τσιμεντένιος τοίχος και πάνω από τον τοίχο υπάρχει μία παραλία.

5. Λεοπάρδαλης που κυνηγάει.

Ένας φωτογράφος από την Αυστραλία έβγαλε την φωτογραφία αυτή. Οι λεοπαρδάλεις του χιονιού είναι πολύ καλές στο να κρύβονται και έτσι θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε αυτή που είναι κρυμμένη στην εικόνα. Εάν δεν τα καταφέρετε, πηγαίνετε στο τέλος της εικόνας.

6. Ένα GIF με ήχο

Ένα κορίτσι από την Σκωτία ρώτησε γιατί ακούγεται ένας ήχος ενώ παίζει αυτό το GIF. Αυτό εξηγείται από την σύνδεση ανάμεσα στην όραση και την ακοή. Το τράνταγμα της εικόνας κάνει το μυαλό μας να νομίζει πως υπάρχει και ήχος.

Αυτό το κόλπο χρησιμοποιούσαν και στα παλιά παιχνίδια:

7. Μέσα από το γυαλί;


Είναι απλά ένα κόλπο. Απλά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο βίντεο και φαίνεται λες και περνάει μέσα από τον καθρέφτη.

View this post on Instagram

Cola

A post shared by Kevin Parry (@kevinbparry) on

8. Μέρη που είναι διαφορετικά αλλά ίδια:

Ο Marc Blank-Settle έφταιξε την οφθαλμαπάτη αυτή στη κάμερα όταν καθάριζε το δωμάτιο του γιου του: και τα δύο μέρη φαίνονται ίδια όταν τα βάλεις το ένα πάνω από το άλλο και διαφορετικά όταν βάλεις το ένα κάτω από το άλλο.

Απαντήσεις:

2:

5:

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr