8 Γιατροσόφια της Γιαγιάς για να βελτιώσετε την Υγεία και την Εμφάνισή σας. Αυτό για τις Ραγάδες κάνει Θαύματα!

Το φθινόπωρο φέρνει συνήθως βροχές και κρύο και την περίοδο αυτή είμαστε ιδιαίτερα ευάλωτοι σε διάφορα προβλήματα υγείας. 

Σήμερα, θελήσαμε να σας υπενθυμίσουμε κάποιες παλιές αλλά αποτελεσματικές σπιτικές θεραπείες που μπορούν να γιατρέψουν το κρύωμα και να δυναμώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα πριν έρθει ο χειμώνας.

8. Γαργάρες με κρύο νερό

Πολλοί κάνουν γαργάρες με ιώδιο ή αλατόνερο. Σε ένα επιστημονικό πείραμα όμως, κάποιοι έκαναν γαργάρες με ιωδιούχο διάλυμα ενώ άλλοι χρησιμοποίησαν δροσερό νερό. Αυτού που έκαναν γαργάρες με νερό είχαν 3 φορές λιγότερες πιθανότητες να κρυώσουν.

7. Οινόπνευμα και ξύδι για μολύνσεις στα αυτιά

Αναμίξτε ξύδι και οινόπνευμα σε αναλογία 1:1. Ρίξτε λίγο από το μίγμα σε κάθε αυτί και αφαιρέστε τα υπολείμματα από το διάλυμα αφού ζεστάνετε τα αυτιά σας.

6. Λαχανικά για να ενδυναμώσετε και να λευκάνετε τα δόντια σας


Όλοι ξέρουν πως τα καρότα δυναμώνουν και λευκαίνουν τα δόντια. Ωστόσο, φαίνεται πως τα αγγούρια είναι εξίσου αποτελεσματικά. Περιέχουν πολύ κάλιο, βιταμίνες Α και Κ και αντιοξειδωτικά.

5. Κομπρέσες πάγου για ημικρανίες

Αυτή η συνταγή περιγράφτηκε πρώτη φορά το 1849. Βασικά, ο πάγος βοηθάει να αποσπαστεί η προσοχή από τον πονοκέφαλο.

4. Κομπρέσες σκόρδου για τις φουσκάλες

Το φρέσκο σκόρδο με το νερό είναι πολύ καλή θεραπεία για τις φουσκάλες. Κόψτε μερικές σκελίδες σκόρδου και καλύψτε τις με βραστό νερό. Βουτήξτε λίγο βαμβάκι στο μίγμα και βάλτε το πάνω στα σημεία που έχουν πρόβλημα. Επαναλάβετε αρκετές φορές τη μέρα μέχρι να εξαφανιστούν.

3. Μέλι αντί για σιρόπι για τον βήχα


Για να απαλλαγείτε από τον βήχα, φάτε 2 κ.γ μέλι 30 λεπτά πριν πέσετε για ύπνο. Το μέλι είναι εξίσου αποτελεσματικό και μας βοηθάει να κοιμηθούμε καλύτερα.

2. Καταπολεμήστε τους μύκητες με νάτριο και ξύδι

Μουλιάστε στα πόδια σας σε διάλυμα με νάτριο και ξύδι. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε κάποιες αντενδείξεις:

1. Αλόη και έλαιο αμυγδάλου για τις ραγάδες

Οι ραγάδες είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα. Είναι σημάδι πως σπάει το δέρμα αλλά υπάρχουν τρόποι να τις αντιμετωπίσετε. Ανακατέψτε τζελ αλόης με έλαιο αμυγδάλου σε αναλογία 1:1 και τρίψτε με το μίγμα τις ραγάδες. Αφήστε το για 15 λεπτά και μετά ξεπλύντε την περιοχή. Επαναλάβετε αρκετές φορές τη μέρα.

Credit: brightside.me