8 από τις ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Ελλάδα
Www.true.gr

8 από τις ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Ελλάδα

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως τα πιο άνετα και τα πιο όμορφα ταξίδια είναι αυτά στα οποία έχει κανείς την ελευθερία να μπορεί να ταξιδεύει χωρίς πολύ κόσμο και να κάνει στάση όπου επιθυμεί!

Τα οδικά ταξίδια είναι πάντοτε απολαυστικά για όσους η αυτονομία στα ταξίδια είναι πρωταρχικός στόχος! Η Ελλάδα, άλλωστε προσφέρεται για ατελείωτα road trips, μιας και διαθέτει απίστευτα τοπία και θεαματικές διαδρομές. Δείτε τις 8 καλύτερες κι ετοιμαστείτε για την επόμενη εξόρμηση!

Διαδρομές που δεν στερούνται τίποτα σε εναλλαγές τοπίων, χωριουδάκια-αφορμές για (μία ακόμα) στάση, ομορφιές που κόβουν την ανάσα και εκείνη την αίσθηση περιπέτειας που είναι υπεράνω όλων.

Διαδρομή 1: Εγνατία

Από την Ηγουμενίτσα στον Έβρο θα απολαύσετε 608 χλμ δίπλα σε καταφυτα δάση, πάνω από ποτάμια, και μέσα από διαδοχικά τούνελ! Μια εβδομάδα είναι αρκετή για πειστείτε πως πρόκειται για τον πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο στην Ελλάδα!

Διαδρομή 2: Τα παράλια της Ηπείρου

Με σημείο εκκίνησης την Ηγουμενίτσα και προορισμό την Πάργα κάνετε πρώτη στάση στα Σύβοτα και εν συνεχεία στο υπέροχο Καραβοστάσι.

Μετά από μια-δυο διανυκτερεύσεις στην Πάργα, συνεχίζετε με κατεύθυνση νότια, για να καταλήξετε για μερικά βράδια στην ολοζώντανη Πρέβεζα –αφού πρώτα κάνετε επισκεφθείτε τη μεγαλύτερη αρχαία πόλη της Ελλάδας, την Νικόπολη. Συνολικά, η διαδρομή έχει μήκος 77 χιλιόμετρα.

Διαδρομή 3: Από τα Γρεβενά στα Τρίκαλα
Θα μπορούσε να αποτελεί παράκαμψη του οδικού ταξιδιού στην Εγνατία, αλλά μπορεί να είναι κι ένα ταξίδι από μόνο του. Είναι μια μαγευτική διαδρομή,μέσα από καταπράσινες βουνοπλαγιές και ηλιόλουστα οροπέδια, που στολίζουν δάση φυλλοβόλων δέντρων.

Μπορείτε να εξερευνήσετε πανέμορφα χωριά, όπως το Καρπερό, η Άνοιξη και το Αγιόφυλλο, καθώς και κρυστάλλινα ποτάμια όπως ο Βενέτικος και ο Πηνειός και να θαυμάσετε τα  Μετέωρα προτού καταλήξετε στα Τρίκαλα.

Διαδρομή 4: Από την Ξάνθη στη Σταυρούπολη και τα Πομακοχώρια

Αντί να ακολουθήσετε τη διαδρομή από την Ξάνθη προς Λυκοδρόμιο και Σταυρούπολη, προτιμήστε να κάνετε τον κύκλο περνώντας μέσα από τους Τοξότες και να ανεβείτε παράλληλα με την πορεία του Νέστου, μέσα από τοπία που ειδυλλιακά. Έπειτα, από την Σταυρούπολη, θα κατευθυνθείτε προς τη Σμίνθη, τον Εχίνο και τελικά τις Θέρμες και την Κοττάνη.

Διαδρομή 5: Ο Έβρος

Μια διαδρομή 99 χιλιομέτρων από τους Κήπους ως τις Καστανιές, με στάσεις το Σουφλί, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα, παράλληλα με την πορεία του Έβρου, στην οποία έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τοπία εξωπραγματικά και χωριά βγαλμένα από άλλη εποχή.

Αν έχετε διαβατήρια μαζί σας, σε πέντε χιλιόμετρα έξω από τα σύνορα, θα συναντήσετε μια πόλη ονειρική, την παλιά πρωτεύουσα της οθωμανικής αυτοκρατορίας, την Αδριανούπολη ή αλλιώς Εντιρνέ.

Διαδρομή 6: Από την Τριχωνίδα στο Καρπενήσι
Ξεκινώντας από τις όχθες της πιο μεγάλης λίμνης της Ελλάδας, θα διανύσετε πάνω από 90 χλμ μέσα στα καταπράσινα τοπία της Ευρυτανίας, σε σταθμούς το χωριό του Προυσσού –που είναι ιδανικός για πεζοπορίες– το Μεγάλο Χωριό, το Βουτύρο και τις Κορυσχάδες. Δύο παρακάμψεις που δεν πρέπει να παραλείψετε στη διαδρομή είναι το χωριό Φιδάκια και το φαράγγι Πανταβρέχει.

Διαδρομή 7: Από το Μαίναλο στην Φολόη

Μια από τις πιο θεαματικές διαδρομές της Πελοποννήσου, που ενδείκνυται για όσους αγαπούν τα αξιοθέατα αρχίζει από την Μεγαλόπολη, περνά από την Καρύταινα και την Ανδρίτσαινα, και συνεχίζει για Αρχαία Ολυμπία.

Θυμηθείτε να κάνετε δύο παρακάμψεις: Μία στην Ανδρίτσαινα, για να επισκεφθείτε τον εντυπωσιακό Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βασσές,γύρω στα δώδεκα χιλιόμετρα έξω από το χωριό, και μία στην Τρυπητή, για να οδηγήσετε τα οκτώ περίπου χιλιόμετρα μέχρι τα μυστηριώδη ερείπια του Μοναστηριού της Ίσοβας. Μετά την απαραίτητη στάση-προσκύνημα στην Αρχαία Ολυμπία, συνεχίστε ως το πανέμορφο Δάσος της Φολόης. μέχρι τη Νεράιδα. Συνολικά, όλη αυτή η διαδρομή ανέρχεται στα 127 χιλιόμετρα.

Διαδρομή 8: Τα χωριά του Λάδωνα

Ο θρυλικός Ποταμός Λάδωνας με τη λίμνη του και τα κουκλίστικα χωριά του προσφέρει ακόμα μία εκπληκτική διαδρομή για ένα σύντομο road trip -περίπου 79 χλμ, με κάποιες μικρές παρακάμψεις.

 

[Πηγή]

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr