7χρονος μαθητής έπεσε θύμα μπούλινγκ και έγραψε σημείωμα στη δασκάλα του που της έλεγε ότι θέλει να πεθάνει
Www.true.gr

7χρονος μαθητής έπεσε θύμα μπούλινγκ και έγραψε σημείωμα στη δασκάλα του που της έλεγε ότι θέλει να πεθάνει

Ο μικρός Jack Wilkinson δεν άντεχε το σκληρό μπούλινγκ που δεχόταν στο σχολείο, γι’ αυτό πήρε την απόφαση να γράψει ένα σοκαριστικό σημείωμα στη δασκάλα του και να τ’ αφήσει στο γραφείο της.

«Θεέ μου, σε παρακαλώ, πάρε με», έγραφε ο 7χρονος στο σημείωμά του.

Λίγες εβδομάδες πριν, είχε δεχθεί επίθεση από έναν συμμαθητή του στην παιδική χαρά, ενώ είχε γίνει για καιρό στόχος για τους νταήδες του σχολείου του.

Η μητέρα του, η Kristy Sturgess, δήλωσε ότι το αγοράκι της διαγνώστηκε με αγχώδη διαταραχή σε νεαρή ηλικία και δεχόταν επανειλημμένα μπούλινγκ στο σχολείο από τους νταήδες που τον κορόιδευαν αποκαλώντας τον “τρελό”.

“Υπήρχαν παιδιά που πείραζαν τον Jack επειδή τον θεωρούσαν εύκολο στόχο και τον αποκαλούσαν ‘τρελό’”, είπε η μητέρα.

Η κ. Sturgess είπε ότι μία μέρα, ο μικρός Jack γύρισε στο σπίτι με δάκρυα στα μάτια και της ζητούσε να μην ξαναπάει στο σχολείο.

“Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα σημάδια ότι αυτή θα ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τον Jack,” είπε η μητέρα.


Το τελειωτικό χτύπημα για τον 7χρονο ήταν η σωματική επίθεση που δέχθηκε από έναν συμμαθητή του.

“Ένας συμμαθητής του τον χτυπούσε και τον κλωτσούσε στην παιδική χαρά για περίπου 10 λεπτά, και στη συνέχεια τον κάρφωσε με ένα πιρούνι στον ώμο,” είπε η κ. Sturgess.

“Θυμάμαι εκείνη την ημέρα που πήγα να πάρω τον Jack και τον είδα να κρατάει τον ώμο του και να κλαίει.”

“Είχε μώλωπες στα πόδια του και ένα σημάδι από πιρουνιά στον ώμο του. Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα για τον Jack.”
Η κ. Sturgess είπε ότι ο Jack, είχε γράψει ένα σημείωμα στο σπίτι του που έλεγε “Δεν θέλω να είμαι ζωντανός.” Όταν επέστρεψε στο σχολείο, λίγες εβδομάδες αργότερα, άφησε το σημείωμα στη δασκάλα του.

Κατά τους επόμενους μήνες, η κ. Sturgess έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τον γιο της να βρει ξανά την αυτοπεποίθησή του, η οποία είχε πιάσει πάτο μετά την τελευταία επίθεση που δέχθηκε.

Η οικογένεια ζήτησε υποστήριξη από εξωτερικούς συμβούλους για να βοηθήσει τον Jack να αντιμετωπίσει το άγχος του και το τραύμα που του προκάλεσε ο εκφοβισμός του.

“Δεν περίμενα να συμβεί αυτό που συνέβη στον Jack, αλλά δυστυχώς, πολλά παιδιά στις μέρες μας που υποφέρουν από διαταραχές γίνονται στόχος των νταήδων.”

“Πρέπει να μιλήσουμε στα παιδιά μας για να γνωρίζουν ότι η ψυχική υγεία δεν είναι ταμπού. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους και να τους μάθουμε να αγαπούν τους γύρω τους. Μόνο έτσι θα νικήσουμε το τέρας που λέγεται μπούλινγκ.”

ΠΗΓΗ: diaforetiko.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr