7 Υπέροχοι Λόγοι να μοιράζεστε το Κρεβάτι με τον Σκύλο σας. Για τον #6 δεν είχαμε Ιδέα!

Πιθανώς να το έχετε ακούσει πως το να αφήνετε τον σκύλο σας στο κρεβάτι είναι κακή ιδέα. Ανάλογα με το πού έχει πάει κατά την διάρκεια της μέρας, πιθανώς να είναι βρώμικος και να κουβαλάει πολλά επικίνδυνα βακτήρια.

Καταλαβαίνουμε γιατί πολλοί συνιστούν να μην κοιμόμαστε με τους σκύλους μας – αλλά επίσης καταλαβαίνουμε και όλους εκείνους που θέλουν να κοιμούνται μαζί τους!

Δείτε παρακάτω 7 λόγους γιατί είναι πολύ καλό να μοιράζεστε το κρεβάτι με τον σκύλο σας!

1. Τα σκυλιά θα μειώσουν το άγχος

Τα σκυλιά έχουν αποδειχτεί πως μειώνουν το άγχος και θα σας κάνουν να χαλαρώσετε. Δεν θα χρειάζεται να τα χαϊδεύετε – μόνο το να τα ακουμπάτε θα απελευθερώσει διάφορα χημικά που θα σας χαλαρώσουν.

2. Τα σκυλιά προσφέρουν προστασία

Ας είμαστε ειλικρινείς, θα νιώθετε πιο ασφαλείς εάν έχετε έναν σκύλο να σας προσέχει όλο το βράδυ. Έτσι, θα χαλαρώνετε και θα κοιμάστε πιο εύκολα, σύμφωνα με μελέτες.


3. Τα σκυλιά μας κρατάνε ζεστούς

Υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάνετε αγκαλιές με τους σκύλους σας; Πέρα από την υψηλή θερμοκρασία, το τρίχωμά τους είναι το πιο ωραίο πράγμα να αγκαλιάζεις. Εάν μένετε σε κρύα περιοχή, το να φέρνετε το κουτάβι σας στο κρεβάτι θα είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να μένετε ζεστοί την νύχτα.

4. Τα σκυλιά λατρεύουν την προσοχή

Κανείς δεν θα συμφωνήσει περισσότερο από τα ίδια τα σκυλιά. Τους αρέσει η αγάπη και λατρεύουν να κοιμούνται μαζί σας. Είναι ένα όνειρό τους που γίνεται πραγματικότητα.

5. Τα σκυλιά μας παρηγορούν κατά την διάρκεια της νύχτας


Πρόσφατη έρευνα δείχνει πως βοηθούν ενάντια στην αϋπνία και βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου. Το εισιτήριο για καλύτερο ύπνο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κρεβάτι σας.

6. Τα σκυλιά κάνουν καλό στην χημεία του εγκεφάλου μας

Αυτό το αίσθημα χαλάρωσης και ασφάλειας είναι αντίδραση του εγκεφάλου μας. Το να ακουμπάμε τα κατοικίδιά μας αυξάνει τα επίπεδα οξυτοκίνης στο σώμα. Αυτό δεν είναι καλό μόνο για την διάθεση και την ψυχολογία μας, αλλά και για την υγεία του εγκεφάλου.

7. Τα σκυλιά αποτρέπουν την κατάθλιψη

Πιθανώς να το περιμένατε αλλά τα σκυλιά προσφέρουν μεγάλη βοήθεια σε όσους πάσχουν από κατάθλιψη. Η οξυτοκίνη ενισχύει το αίσθημα χαράς και μας αφήνει ευτυχισμένους και ασφαλείς. Έρευνες έχουν δείξει πως η πίστη και η αγάπη του σκυλιού μας μπορεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε την κατάθλιψη.

Εσείς αφήνετε τον σκύλο σας να κοιμηθεί μαζί σας;

Πηγή