7 Τρόποι για να πείτε Αντίο στην χαλάρωση του στήθους, μετά από μικρή ή μεγάλη απώλεια Βάρους
Www.true.gr

7 Τρόποι για να πείτε Αντίο στην χαλάρωση του στήθους, μετά από μικρή ή μεγάλη απώλεια Βάρους

 Αν και το πεσμένο στήθος είναι ένας εντελώς φυσικός τρόπος για το σώμα να ανταποκριθεί στην απώλεια βάρους, πολλές γυναίκες αισθάνονται ανασφαλείς εξαιτίας αυτού. Είναι αλήθεια ότι ο ιστός του μαστού δεν μπορεί να επανέλθει πλήρως στην αρχική του κατάσταση, αλλά ο σωστός συνδυασμός άσκησης, υγιεινής διατροφής και μερικά επιπλέον μέτρα μπορούν σίγουρα να βελτιώσουν την κατάσταση.

Για να κάνετε τα στήθη σας πιο σφιχτά και να πείτε αντίο στην χαλάρωση, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές που σας προτείνουμε και θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα σε ένα μήνα. Ως μπόνους, στο τέλος του άρθρου θα βρείτε 3 αποτελεσματικές ασκήσεις που είναι απαραίτητες αν θέλετε να βελτιώσετε το σχήμα του στήθους σας.

1. Ασκήστε ολόκληρο το σώμα σας, όχι μόνο τους μύες στο στήθος σας.

Είναι αλήθεια ότι η προπόνηση των μυών του στήθους σας είναι το κλειδί για να έχετε πιο σφιχτά και γεμάτα στήθη. Ωστόσο, από τεχνική άποψη, δεν μπορείτε να «σηκώσετε» τους ίδιους τους μαστούς επειδή αποτελούνται κυρίως από λιπώδη ιστό και μαστικούς αδένες. Ωστόσο, μπορείτε να γυμνάσετε τους κοντινούς μύες για να κάνουν τα στήθη να φαίνονται πιο τονισμένα, αλλά μόνο οι μύες του στήθους σας δεν θα κάνουν το τέχνασμα. Πρέπει να γυμνάσετε ολόκληρο το άνω σώμα σας για να βελτιώσετε τη στάση σας και την εμφάνιση του στήθους σας.

2. Παρακολουθήστε τη στάση σας.

Η διατήρηση της σωστής στάσης όχι μόνο σας κάνει να φαίνεστε καλύτερα, αλλά επίσης απομακρύνει την περιττή πίεση στις αρθρώσεις και τους ιστούς που μπορούν να συμβάλουν στην χαλάρωση. Η καλή στάση βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή του βάρους και αποτρέπει τον πόνο στο στήθος και στην πλάτη. Θυμηθείτε ότι πρέπει πάντα να στέκεστε με τους ώμους σας πίσω, το κεφάλι σας ευθεία και το στομάχι σας να μπαίνει μέσα. Για να διατηρήσετε αυτή τη στάση, φανταστείτε ότι στέκεστε ενάντια σε έναν τοίχο για να μετρήσετε το ύψος σας!

3. Επιλέξτε το σωστό σουτιέν που παρέχει αρκετή υποστήριξη όταν γυμνάζεστε.
Ένα καλό σουτιέν παρέχει στήριξη και μειώνει το βάρος στα στήθη σας. Το σωστό σουτιέν πρέπει να μειώνει την κίνηση του μαστού αλλά να μην είναι πολύ σφιχτό, έτσι ώστε να μην περιορίζει τη ροή του αίματος. Να φοράτε πάντοτε ένα σουτιέν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων με υψηλές επιπτώσεις όπως το τρέξιμο. Λάβετε υπόψη ότι δεν χρειάζεται να το φοράτε όλη την ώρα, όπως για παράδειγμα όταν περπατάτε. Ορισμένες έρευνες υποδεικνύουν ότι η συνεχής χρήση ενός σουτιέν μπορεί να κάνει τους μυς του στήθους σας πιο αδύναμους, γεγονός που μπορεί να συμβάλλει στη χαλάρωση.

4. Να υιοθετήσετε σωστές διατροφικές συνήθειες και να διατηρείτε ένα υγιές βάρος

Φυσικά, η υγιεινή διατροφή από μόνη της δεν μπορεί να αποτρέψει ή να αποκαταστήσει πλήρως τα χαλαρά στήθη. Αλλά η τήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις σταθερές διακυμάνσεις του βάρους που μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω βλάβη στον ιστό του μαστού. Η κατανάλωση αρκετών υγιεινών λιπαρών όπως λιπαρά ψάρια, έλαια, ξηροί καρποί και αβοκάντο μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση του δέρματός σας, καθιστώντας τα στήθη πιο σταθερά. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό για να προωθήσετε την ελαστικότητα του δέρματος.

5. Χρησιμοποιήστε τοπικά διορθωτικά μέτρα ως μέτρο στήριξης

Δυστυχώς, καμία κρέμα δεν μπορεί να κάνει θαύματα ή να αποκαταστήσει τον κατεστραμμένο ιστό. Τα μόρια οποιασδήποτε τοπικής αλοιφής είναι πολύ μεγάλα για να διεισδύσουν στο δέρμα σε αρκετά βαθιά επίπεδα, ώστε να είναι σε θέση να προκαλέσουν σημαντική αναγέννηση. Αλλά αυτά τα καλλυντικά προϊόντα λειτουργούν καλά στα ανώτερα επίπεδα του δέρματος και μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την κατάστασή του, καθιστώντας το πιο σφιχτό και πιο ενυδατωμένο. Επιλέξτε προϊόντα που είναι κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός σας και μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό για να προστατέψετε το δέρμα σας από τις επιβλαβείς ακτίνες UV.

6. Δοκιμάστε το μασάζ

Το μασάζ στο στήθος μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ροής του αίματος και στην ενίσχυση του ιστού του μαστού. Κάντε μασάζ το στήθος σας κάνοντας κινήσεις προς τα πάνω κάθε μέρα για 10-15 λεπτά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά έλαια ανάλογα με την κατάσταση του δέρματός σας. Για παράδειγμα, το ελαιόλαδο είναι μια σπουδαία πηγή αντιοξειδωτικών που μπορεί να βελτιώσει την υφή του δέρματος και την ελαστικότητα.


7. Αν καπνίζετε, κόψτε το!

Το κάπνισμα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη διαδικασία γήρανσης που προκαλεί λιγότερο σφιχτούς και ελαστικούς ιστούς. Το κάπνισμα έχει συνδεθεί επίσης με την καταστροφή της ελαστίνης και του κολλαγόνου που είναι υπεύθυνα για την ομορφιά του δέρματός σας. Επιδεινώνει επίσης τη ροή του αίματος και επιβραδύνει την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα σας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πρόωρες ρυτίδες.

Μπόνους: Δοκιμάστε αυτές τις αποτελεσματικές ασκήσεις για πιο σφιχτό στήθος

1. Βάρη στον πάγκο

Τα βάρη στον πάγκο είναι μια σπουδαία άσκηση που μπορείτε να κάνετε για να τονώσετε τους μυς σας και να αυξήσετε τη μυϊκή μάζα του θώρακα για να κάνετε τα στήθη να φαίνονται πιο γεμάτα.

 • Ξαπλώστε σε ένα παγκάκι με αλτήρες στα χέρια σας. Τα χέρια σας πρέπει να κάμπτονται στον αγκώνα σε γωνία 90 μοιρών και παράλληλα προς το πάτωμα.
 • Σηκώστε τους αλτήρες και κρατήστε τη στάση για ένα δευτερόλεπτο.
  Χαμηλώστε τους αλτήρες λυγίζοντας τους αγκώνες σας μέχρι να επιστρέψετε στην αρχική θέση.
 • Κάνετε 3-5 σετ 12-15 επαναλήψεων.
 • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τους αλτήρες με μια μπάρα και να αλλάξετε την κλίση του πάγκου για να στοχεύσετε διαφορετικές περιοχές των μυών του στήθους.

2. Κάμψεις

Οι κάμψεις είναι μια σύνθετη άσκηση που εμπλέκει ολόκληρο το άνω μέρος του σώματος, εστιάζοντας στους θωρακικούς μυς.

 • Πάρτε τη στάση της σανίδας με τα χέρια σας τοποθετημένα ευρύτερα από το πλάτος των ώμων. Το σώμα σας θα πρέπει να σχηματίζει μια ευθεία γραμμή από το κεφάλι σας προς τα δάχτυλα των ποδιών σας.
 • Λυγίστε αργά τους αγκώνες σας προσπαθώντας να αγγίξετε το δάπεδο με το στήθος σας.
 • Πραγματοποιήστε ισχυρή ώθηση και επιστρέψτε στην αρχική θέση.
 • Κάνετε 3-5 σετ 12-15 επαναλήψεων.
 • Εάν δεν μπορείτε να διατηρήσετε την κατάλληλη στάση κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης, εκτελέστε την στα γόνατά σας ή στον τοίχο. Αν αισθάνεστε αρκετά άνετα, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές θέσεις χεριών για να στοχεύσετε διαφορετικούς μυς.

3. Άσκηση πεταλούδα

]

Η άσκηση πεταλούδα τεντώνει τέλεια τους θωρακικούς μύες, βελτιώνοντας τη στάση του σώματος και ενισχύοντας τους μυς ταυτόχρονα.

Ξαπλώστε σε έναν πάγκο με τα πόδια σας στο πάτωμα και κρατήστε αλτήρες και στα δύο χέρια.
Σηκώστε τα χέρια σας και έχοντας μια ελαφρά κλίση στους αγκώνες σας κρατήστε τους αλτήρες πάνω από το στήθος σας. Αυτή θα είναι η αρχική σας στάση.
Εισπνεύστε και σιγά-σιγά ανοίξτε τα χέρια σας στα πλάγια, μέχρι να είναι παράλληλα στο πάτωμα. Θα πρέπει να αισθάνεστε ένα τέντωμα στο στήθος και την περιοχή των ώμων.
Εκπνεύστε και επιστρέψτε στη θέση εκκίνησης.
Κάνετε 3-5 σετ 12-15 επαναλήψεων.
Μπορείτε να εκτελέσετε αυτή την άσκηση σε μια μπάλα σταθερότητας για να βελτιώσετε την δύναμη του κορμού σας. Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να αισθάνεστε πόνο κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr