7 Θεραπευτικές Ιδιότητες των Σταφυλιών που θα εύχεστε να γνωρίζατε Νωρίτερα!

Τα σταφύλια είναι γνωστό πως είναι από τις αρχαιότερες καλλιέργειες και έχει αποδειχτεί πως μειώνουν την χοληστερόλη και βοηθούν στην καλή υγεία της καρδιάς.

Αυτό είναι λόγω των υψηλών επιπέδων σε αντιοξειδωτικά όπως ρεσβερατρόλη και κβερκετίνη. Επίσης, κάθε ρώγα περιέχει σίδηρο και κάλιο, που βοηθάνε στην αναιμία και τις μυικές κράμπες.

Διαλέξτε τα κόκκινα, καθώς έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση στα υγιή αυτά θρεπτικά συστατικά.

Τα διατροφικά οφέλη των σταφυλιών:

1. Υγεία των οστών

Η καθημερινή κατανάλωση σταφυλιών έχει αποδειχτεί πως μειώνει τους πόνους στα γόνατα και τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας. Τα σταφύλια περιέχουν πολυφαινόλες που βοηθάνε την κινητικότητα των αρθρώσεων.

2. Πρόληψη του καρκίνου

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν μειώνουν την ανάπτυξη πολλών μορφών καρκίνου και η ρεσβερατρόλη που υπάρχει στο κόκκινο κρασί είναι γνωστό πως βοηθάει την υγεία της καρδιάς.

3. Απότρεψη διαβήτη


Μία έρευνα που έγινε το 2013 βρήκε πως η τακτική κατανάλωση σταφυλιών μειώνει την πιθανότητα για διαβήτη τύπου 2 στους ενήλικες κατά 7%.

4. Υγεία των ματιών

Τα σταφύλια προωθούν την υγεία των ματιών σε κυτταρικό επίπεδο. Μειώνονται οι φλεγμονές και προστατεύονται οι αμφιβληστροειδείς, που περιέχουν τα κύτταρα που αντιδρούν στο φως, γνωστά και ως φωτοϋποδοχείς

5. Πρόληψη καρδιακών παθήσεων

Τα σταφύλια βοηθούν στην αύξηση του επιπέδου του νιτρικού οξέος στο αίμα, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι θρόμβοι. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος να αποφευχθεί το καρδιακό, καθώς μειώνουν σε μεγάλο βαθμό την κακή χοληστερόλη.

6. Μείωση πιθανότητας Αλτσχάιμερ


Η Ρεσβερατρόλη, που είναι μία ευεργετική πολυφαινόλη στα σταφύλια, βοηθάει στην μείωση των αμυλοειδούς-βήτα πεπτιδίων σε ασθενείς που υποφέρουν από Αλτσχάιμερ, βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου και προλαμβάνει εκφυλιστικές ασθένειες του νευρικού συστήματος.

7. Θεραπεία ασθενειών των νεφρών

Τα σταφύλια, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, μπορούν να μειώσουν σημαντικά την οξύτητα που προκαλείται από το ουρικό οξύ. Επίσης, βοηθούν στην απομάκρυνση του ουρικού οξέος από το σύστημα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση στα νεφρά.

Τα σταφύλια καθαρίζουν το σώμα και τα αντιοξειδωτικά που έχουν μπορούν να ωφελήσουν όλα τα συστήματα του σώματος με πολλούς τρόπους.

Εκτός από όλα αυτά τα οφέλη, είναι επίσης γεμάτα με μέταλλα όπως σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο βιταμίνες Α, B-6, B-12, C και D. Ωστόσο, θα πρέπει να μην κάνετε υπερβολές καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

Οι γιατροί συνιστούν να τα καταναλώνουμε τουλάχιστον 3-4 μέρες της εβδομάδας και καλό θα είναι να τα συνδυάζουμε και με άλλα φρούτα για περισσότερα οφέλη.

Πηγή