7 Σκληροί Τρόποι που οι Γονείς Καταστρέφουν την ζωή των παιδιών τους χωρίς να το καταλάβουν. Ο 1ος είναι ότι Χειρότερο.
Www.true.gr

7 Σκληροί Τρόποι που οι Γονείς Καταστρέφουν την ζωή των παιδιών τους χωρίς να το καταλάβουν. Ο 1ος είναι ότι Χειρότερο.

Η απιστία, είναι κάτι που πρέπει κανείς να σκεφτεί πάνω από ένα εκατομμύριο φορές πριν το κάνει. Αυτές τις μέρες, όλο και περισσότερα παιδιά μεγαλώνουν χωρίς και τους δύο γονείς τους να ζουν μαζί.

Οι οικογένειες είναι πιο ανοικτές σε αυτό το σενάριο και πολλά διαζευγμένα ζευγάρια μπορούν ακόμα να καταφέρουν να θέσουν τις διαφορές τους στην άκρη, για χάρη των παιδιών τους.

Μερικές φορές, οι γάμοι απλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν παρά τις σκληρές μάχες, για να το κρατήσουν. Αν και τα μικρά παιδιά σύντομα θα καταλάβουν γιατί εσείς και ο σύζυγός σας δεν είστε μαζί, αν εμπλέκεται η απιστία, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Κάθε λανθασμένη απόφαση που παίρνετε, δεν θα καταστρέψει μόνο τη σχέση σας με τον σύζυγο ή τη σύζυγό σας, αλλά θα αφήσει μια τεράστια πληγή στην καρδιά των παιδιών.

Με αυτούς τους 7 τρόπους τραυματίζετε τα παιδιά σας, όταν αποφασίζετε να κάνετε απιστία.

# 1. Τα παιδιά πιθανότατα θα μεγαλώσουν και θα είναι άπιστα στους συζύγους τους.

Ένας κλινικός ψυχολόγος είπε ότι περίπου το 55 τοις εκατό των παιδιών που προέρχονται από οικογένειες όπου ένας από τους δύο γονείς έχει απιστίσει, πιθανότατα θα κάνουν το ίδιο στην ενηλικίωση τους.

# 2. Τα παιδιά μπορούν να αισθανθούν τη χειρότερη προδοσία.Εάν έχετε προδώσει τα παιδιά σας απατώντας τον σύντροφό σας, τι το χειρότερο θα μπορούσατε να κάνετε για να τα αποτύχετε ως γονέας;

# 3. Τα παιδιά μαθαίνουν να μην εμπιστεύονται κανέναν.

Το εβδομήντα πέντε τοις εκατό των παιδιών που έχουν άπιστους γονείς συνήθως έχουν προβλήματα εμπιστοσύνης. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τις μελλοντικές τους σχέσεις, καθώς η εμπιστοσύνη είναι ένα σημαντικό συστατικό που κάνει τα πράγματα να λειτουργούν.

# 4. Θα μεγαλώσουν με ανασφάλειες.

Τα παιδιά που έχουν δει έναν γονέα να εγκαταλείπει το άλλο, έχουν την τάση να αναπτύσσουν ανασφάλειες και να μεγαλώνουν με το φόβο της εγκατάλειψης.

# 5. Τους είναι δύσκολο να πιστεύουν στην αγάπη.Δεδομένου ότι τα παιδιά αυτά συνήθως έχουν προβλήματα εμπιστοσύνης, θα τους είναι δύσκολο να βρουν μια υγιή και διαρκή σχέση που να βασίζεται στην αγάπη.

# 6. Καταλήγουν να επιλέγουν πλευρά.

Τα παιδιά θα αισθάνονται υποχρεωμένα να επιλέξουν με από ποια πλευρά θα πάνε, όταν ένας γονέας απιστήσει. Είναι σημαντικό για τα παιδιά, να έχουν και τους δύο γονείς μαζί τους.

# 7. Η συναισθηματική βλάβη μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ζημιά που προκαλείται από τον άπιστο γονέα δεν τελειώνει όταν το ζευγάρι χωρίζει. Ο πόνος από την προδοσία θα παραμείνει για πολύ καιρό.

Credit: elitereaders.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr