7 Σημαντικοί Λόγοι Υγείας για να Σταματήσετε να Βάφετε τα Μαλλιά σας. Ο 3ος θα σας Ταρακουνήσει.
Www.true.gr

7 Σημαντικοί Λόγοι Υγείας για να Σταματήσετε να Βάφετε τα Μαλλιά σας. Ο 3ος θα σας Ταρακουνήσει.

 

Όταν θέλουμε να αλλάξουμε την εμφάνισή μας με έναν δραστικό αλλά φθηνό τρόπο, δεν υπάρχει καλύτερη μέθοδος από τη βαφή μαλλιών.

Οι άνθρωποι βάφουν τα μαλλιά τους εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν τη χέννα για να καλύψουν τα ενοχλητικά τους γκρίζα μαλλιά.

Αυτές τις μέρες, μπορούμε να καλύψουμε τα γκρίζα μαλλιά μέσα σε λίγα λεπτά, όλα χάρη στη βαφή μαλλιών που πωλείται στα τοπικά φαρμακεία μας.

Η βαφή μπορεί να είναι πιο εύκολη από ποτέ, αλλά εξακολουθεί να μην είναι πάντα η καλύτερη ιδέα. Όποιος έχει απογοητευτεί από τη δουλειά μιας βαφής, γνωρίζει ότι τα μαλλιά δεν βγαίνουν πάντα νέα και βελτιωμένα.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να θελήσετε να αποφύγετε τη βαφή μαλλιών στο μέλλον.

 

Τι κάνει η βαφή στα μαλλιά σας;

Το πώς λειτουργεί η βαφή μαλλιών, ποικίλλει ανάλογα με το χρώμα και το πόσο προσωρινή ή μόνιμη είναι.

Ωστόσο, γενικά, η βαφή μαλλιών και οι χημικές ουσίες της, διεισδύουν στις τρίχες των μαλλιών σας για να αλλάξουν το χρώμα, σύμφωνα με την Clairol.

Με τη σειρά της, αυτή η διαδικασία αλλάζει επίσης τη δομή των μαλλιών σας, γι’ αυτό μπορεί να αισθάνεστε σαν να έχετε μια διαφορετική υφή στα μαλλιά σας μετά την βαφή.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ξανοίγετε τα μαλλιά σας με ξανθυντικό, γεγονός που μπορεί να κάνει κάθε ξεχωριστό σκέλος της τρίχας λίγο πιο τραχύ.

 

  1. Η βαφή μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση

Κανείς δεν θέλει να χάσει τα μαλλιά του καθώς μεγαλώνει, ειδικά αν είναι γυναίκα.

Σύμφωνα με το Dermatology Times, η απώλεια μαλλιών από μόνιμες βαφές είναι τεχνικά θραύση των μαλλιών, αλλά μπορεί να συμβεί σε ποσότητες που μοιάζουν περισσότερο σαν απώλεια.

Οι σκληρές χημικές ουσίες στις μόνιμες βαφές μπορούν να κάνουν τα μαλλιά εύθραυστα, ειδικά με την πάροδο του χρόνου.Ενώ αυτή η απώλεια μαλλιών είναι απίθανο να είναι μόνιμη, είναι πιθανό να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου με τη συνεχή χρήση βαφής.

 

  1. Μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση

Οι περισσότεροι βαφές μαλλιών, συστήνουν μια δοκιμή πριν βάψετε όλα τα μαλλιά σας.

Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας αναφέρει ότι πολλές βαφές μαλλιών περιέχουν τη χημική παραφαινυλενοδιαμίνη, η οποία είναι γνωστό ερεθιστικό του δέρματος.

 

  1. Ορισμένες χημικές ουσίες στις βαφές μαλλιών μπορεί να συνδέονται με τον καρκίνο

Αυτές τις μέρες, μπορεί να φανεί ότι όλα συνδέονται με τον καρκίνο. Εντούτοις, η βαφή μαλλιών μπορεί να αποτελέσει νόμιμη ανησυχία.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου εξηγεί ότι πάνω από 5.000 χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται στις βαφές μαλλιών. Δεν έχει συνδεθεί καθεμία από αυτές με τον καρκίνο, αλλά ορισμένες από αυτές θεωρούνται καρκινογόνες.

Για να είστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς, μείνετε μακριά από τις σκληρές χημικές ουσίες στις βαφές μαλλιών, μην τις χρησιμοποιείτε.

 

  1. Η βαφή ξηραίνει τα μαλλιά σας

Τα ξηρά μαλλιά είναι ένα ζήτημα για πολλές γυναίκες, ανεξάρτητα από το αν τα βαφτούν ή όχι.

Οποιαδήποτε δραστηριότητα περιλαμβάνει θερμότητα, μπορεί να επηρεάσει τα μαλλιά σας.

Τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα με τη χρήση υπεροξειδίου στα μαλλιά σας, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά ως βάση για άλλο χρώμα.

Ενώ το υπεροξείδιο είναι ιδανικό για το ξάνοιγμα των μαλλιών σας και τη διάθεσή σας για ένα νέο χρώμα, είναι επίσης αυτό που μπορεί να το κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν σαν άχυρα.

 

  1. Η συντήρηση είναι ακριβήΕάν βαφείς τα μαλλιά σου, ξέρεις ότι μπορεί να σου στοιχίσει ακριβά.

Το μέσο κούρεμα των γυναικών, είναι ήδη πολύ πιο ακριβό από των ανδρών. Εάν προσθέσετε και τη βαφή μαλλιών στο μείγμα, θα μπορούσατε να ξοδέψετε εκατοντάδες δολάρια.

Για να μην αναφέρουμε το πόσο ακριβή είναι η επίσκεψη σε ένα σαλόνι ομορφιάς, όταν κάτι πάει στραβά.

Απλά σκεφτείτε όλα τα χρήματα που θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε καταργώντας τις βαφές εντελώς.

 

  1. Είναι χάσιμο χρόνου

Το βάψιμο των μαλλιών σας όχι μόνο κοστίζει χρήματα, αλλά παίρνει και πολύ χρόνο!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να χάσετε ολόκληρο το Σάββατο σε μια καρέκλα, για να βάψετε τα μαλλιά σας.

Είμαστε όλοι πολύ απασχολημένοι στην καθημερινότητά μας. Ας σώσουμε μερικές ώρες!

 

  1. Μπορείτε να γυρίσετε στα γκρι με χαρά

Είναι εντελώς φυσιολογικό να επιθυμείτε να γυρίσετε το ρολόι όταν τα μαλλιά σας αρχίσουν να γίνονται γκρίζα. Η βαφή μαλλιών είναι σίγουρα μια εύκολη λύση, αλλά μια ακόμα καλύτερη λύση είναι να τα αφήσετε γκρι με χαρά.

Πολλές γυναίκες κρατούν το γκρι χρώμα τους και είναι γεμάτες αυτοπεποίθηση. Εκτός αυτού, τα γκρίζα μαλλιά είναι εκπληκτικά όμορφα!

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr