7 πρακτικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε αν χρησιμοποιείτε ισιωτικό μαλλιών

Αν ανήκετε στις γυναίκες που χρησιμοποιούν ισιωτικό μαλλιών, τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες. Δείτε ένα πανέξυπνο tip για να κάνετε τα μαλλιά σας κυματιστά, αναλυτικές οδηγίες για το πώς να τους δώσετε όγκο χρησιμοποιώντας το σίδερο και πολλές ακόμη πρακτικές πληροφορίες και μυστικά.

Πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το ισιωτικό;
Ο γενικός κανόνας λέει, ότι όσο πιο κοντά και αδύναμα είναι τα μαλλιά σας, τόσο λεπτότερο πρέπει να είναι το σίδερο. Αντίθετα, οι γυναίκες με μακριά μαλλιά με παχιές τρίχες, πρέπει να προτιμούν φαρδύ ισιωτικό.

Πόσο ζεστό πρέπει να είναι το σίδερο;
Τα μαλλιά καίγονται στην ίδια θερμοκρασία με το χαρτί, δηλαδή περίπου στου 270 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς η μέγιστη συνιστώμενη θερμοκρασία για το σίδερο είναι οι 180 βαθμοί. Αν έχετε λεπτές, αδύναμες τρίχες προτιμήστε να μην ξεπεράσετε τους 160 βαθμούς.

Tip για κυματιστά μαλλιά
Αν θέλετε να κάνετε τα ίσια μαλλιά σας κυματιστά, κάντε αυτό το πολύ απλό κόλπο: πλέξτε τρεις σφιχτές πλεξούδες και δέστε τις με λαστιχάκια. Στη συνέχεια, «περάστε» τις με το ισιωτικό από δύο, τρεις φορές αφήνοντας στα ενδιάμεσα διαστήματα τα μαλλιά να κρυώσουν. Όταν τελειώσετε, αφαιρέστε τα λαστιχάκια και οι καινούριες σας μπούκλες είναι έτοιμες!

Tip για έξτρα μαλακά μαλλιά
Για μεταξένια μαλλιά, χρησιμοποιήστε ταυτόχρονα με το σίδερο μια χτένα με πολλά, λεπτά «δόντια». Η χτένα θα λύσει κάθε κόμπο των μαλλιών σας, όσο το σίδερο θα τα ισιώνει. Τοποθετήστε το ισιωτικό πάνω από τη χτένα και «κατεβάστε» τα ταυτόχρονα.

Tip για επιπλέον όγκο
Αν θέλετε τα μαλλιά σας να αποκτήσουν περισσότερο όγκο, χρησιμοποιήστε παράλληλα με το σίδερο μια στρογγυλή βούρτσα. Πρώτα, ισιώστε την τούφα στην κορυφή του κεφαλιού με το σίδερο και στη συνέχεια, τυλίξτε την στην βούρτσα. Ξετυλίξτε αργά τεντώνοντας προς τα πάνω τη βούρτσα και, όσο ξετυλίγετε, περάστε την τούφα απ’ το σίδερο. Τυλίξτε και πάλι την τούφα «κατεβάζοντας» την βούρτσα προς το κεφάλι σας και αφήστε για λίγο τα μαλλιά σας να κρυώσουν. Όταν νιώσετε ότι δεν είναι πια πολύ ζεστά, επαναλάβετε ακόμη μία φορά τη διαδικασία.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο πώς γίνεται (Αν τα αγγλικά σας δεν σας βοηθάνε, μην αγχώνεστε. Η εικόνα μιλάει από μόνη της.):

Πώς να καθαρίσετε το σίδερο μαλλιών
Τα προϊόντα styling που εφαρμόζονται στα μαλλιά, μπορεί να αφήσουν υπολείμματα και λεκέδες στις πλάκες της πρέσας. Για να καθαρίσετε τη συσκευή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα νωπό (προσοχή: όχι βρεγμένο) μαλακό πανί και να την σκουπίσετε όταν είναι κρύα. Αν οι λεκέδες είναι επίμονοι, δοκιμάστε να βάλετε οξυζενέ ή να φτιάξετε μια πάστα από νερό και μαγειρική σόδα την οποία μπορείτε να τρίψετε με μια οδοντόβουρτσα πάνω στις κεραμικές πλάκες. Σκουπίστε προσεκτικά με ένα καθαρό, νωπό πανάκι (μην βάλετε νερό!).

Έξυπνο tip αποθήκευσης
Μπορείτε να τυλίξετε το σίδερο μαλλιών σας σε στα ειδικά «γάντια» για το φούρνο, ώστε να τα μεταφέρετε με ασφάλεια στα ταξίδια.

Πηγή : mama365.gr