7 Παράξενα Πράγματα που αποκαλύπτει το σχήμα του Προσώπου για τον Χαρακτήρα μας

Οι επιστήμονες λένε πως η φυσιογνωμία, η τέχνη του να διαβάζεις τον χαρακτήρα κάποιου μέσα από το πρόσωπό του, δεν έχει βάση.

Ωστόσο, κάποιοι ερευνητές έχουν αποδείξει πως το πρόσωπό μας μπορεί να μας δώσει πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την προσωπικότητά μας.

Σήμερα, συγκεντρώσαμε 7 επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν πως το πρόσωπο του ανθρώπου μπορεί να πει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την προσωπικότητά μας.

Ακόμα και ο τρόπος που ποζάρουμε στην κάμερα λέει πολλά για τον χαρακτήρα μας.

1. Το σχήμα του προσώπου

Η αναλογία ανάμεσα στο πλάτος και το ύψος του προσώπου έχει μεγάλη σημασία. Η μέση αναλογία είναι συνήθως το 2. Του Abraham Lincoln ήταν 1,93.

Μετρήστε την απόσταση που έχουν τα αυτιά σας και μετά διαιρέστε με την απόσταση της πάνω γραμμής των ματιών και του άνω χείλους. Όσο πιο χαμηλός ο αριθμός, τόσο το καλύτερο.

2. Έντονα ζυγωματικά


Οι άντρες με υψηλή τεστοστερόνη έχουν πλατιά πρόσωπα και έντονα ζυγωματικά. Τα επίπεδα της ορμόνης αυτής συνδέονται με την επιθετικότητα, την κυριαρχία και το επαναστατικό πνεύμα.

 3. Ρυτίδες

Αυτές οι ρυτίδες δείχνουν τα συναισθήματα που νιώθει περισσότερο ένας άνθρωπος, ακόμα και όταν είναι γαλήνιος. Οι ρυτίδες από το χαμόγελο λένε καλά πράγματα για σας. Από την άλλη, οι ρυτίδες στο μέτωπο δείχνουν πως είστε πολύ σοβαρός και έχετε περάσει πολλά.

 4. Το επάγγελμα σε μία λήψη

Φαίνεται πως οι μηχανικοί, οι μαθηματικοί και οι χημικοί γυρνάνε το δεξί μάγουλο στην κάμερα πιο συχνά, ενώ οι καλλιτέχνες και οι ψυχολόγοι γυρνάνε την αριστερή τους πλευρά στην κάμερα.

5. H σέλφι είναι σαν μία σύντομη αυτοβιογραφία


Οι φιλικοί άνθρωποι προτιμούν να βγάζουν φωτογραφίες τους από χαμηλά. Εκείνοι που είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες δείχνουν πιο συχνά θετικά συναισθήματα και δεν φοβούνται να είναι αστείοι στις φωτογραφίες τους. Ενώ οι νευρωτικοί άνθρωποι τείνουν να κάνουν το κακόφημο ’duck face’.

6. Το μέγεθος της μύτης και των φιλοδοξιών

Φαίνεται πως όσο μεγαλύτερη είναι η μύτη, τόσο πιο φιλόδοξος είναι ο ιδιοκτήτης. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη τάση να γίνουν τελειομανείς.

7. Η επίδραση του Dorian Gray

Ακόμα και δύο πανομοιότυπα δίδυμα αποκτούν διαφορές μεγαλώνοντας. Δεν έχει να κάνει με τα γονίδια αλλά τον τρόπο ζωής. Οι κακές συνήθειες φαίνονται στο πρόσωπο με τον καιρό και αποκαλύπτουν τι ζωή ζει το κάθε άτομο.

Πηγή