7 Μεγάλες Αλήθειες για τον Καφέ που Σίγουρα Δεν Γνωρίζετε. Η 3η θα σας Κάνει να Πιείτε έναν Καφέ Ακόμη.
Www.true.gr

7 Μεγάλες Αλήθειες για τον Καφέ που Σίγουρα Δεν Γνωρίζετε. Η 3η θα σας Κάνει να Πιείτε έναν Καφέ Ακόμη.

Ο καφές προκαλεί εθισμό αλλά μήπως τελικά δεν είναι και τόσο κακός ο συγκεκριμένος εθισμός;

Σήμερα, σας παρουσιάζουμε 7 λόγους που η κατανάλωση του καφέ μας βοηθάει:

Αυξημένη εγκεφαλική απόδοση

Ο καφές βελτιώνει την προσοχή και την συγκέντρωση. Εκτός από αυτό, σε συνδυασμό με ζάχαρη ενεργοποιεί συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου που μας κάνουν εξυπνότερους για λίγο. Ωστόσο, μην πίνετε καφέ με άδειο στομάχι γιατί θα πετύχετε το ακριβώς αντίθετο.

Αυξάνει την πίεση του αίματος

Εάν έχετε υπόταση, ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει. Αλλά δεν συνίσταται για όσους έχουν ταχυκαρδία. Αντιθέτως, όσοι έχουν υψηλή πίεση μπορούν να πίνουν κανονικά καφέ, γιατί το σώμα συνηθίζει με τον καιρό και δεν αντιδράει.

Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα


Σύμφωνα με επιστήμονες, ο καφές μειώνει την πιθανότητα πρόωρου θανάτου. Όσες περισσότερες κούπες, τόσο πιο χαμηλό το ρίσκο. Αυτό συμβαίνει γιατί αλλάζει το ανοσοποιητικό και γίνεται πιο δυνατό και υγιές. Επίσης, βελτιώνεται και η λειτουργία της καρδιάς, του συκωτιού και του πεπτικού συστήματος.

Γιατρεύει τον πονοκέφαλο 

Η καφεΐνη μπορεί να γιατρέψει τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες. Ωστόσο, δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο τα παυσίπονα.

Μειώνει το στρες και την κατάθλιψη
Ο καφές δρα ως αντικαταθλιπτικό λόγω του ότι αυξάνει την απελευθέρωση ντοπαμίνης και σεροτονίνης. Εκτός από αυτό, διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και έτσι μειώνεται η κατάθλιψη.

Βελτιώνει την μνήμη

Ο καφές διεγείρει και την μνήμη. Φυσικά, αυτό ισχύει μόνο για την βραχυχρόνια μνήμη. Βέβαια, αυτό δεν είναι και λίγο, αφού όλες οι πληροφορίες αρχικά αποθηκεύονται εκεί πριν μεταφερθούν στην μακροχρόνια.

Μειώνει το βάρος

Ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Όταν η ορμόνη λεπτίνη είναι σε χαμηλά επίπεδα, το σώμα αρχίζει να αποθηκεύει λίπος και έτσι παίρνετε βάρος. Ο καφές ωστόσο, αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης αυτής και έτσι είναι πιο εύκολο να απαλλαγούμε από το περιττό λίπος.

Credit: brightside.me

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr