7 Έξυπνα Κόλπα Καθαρισμού που θα σας Γλιτώσουν Χρόνο και Χρήματα. Το 3ο θα σας Σώσει!

Μπορεί το καθάρισμα του σπιτιού να μην είναι και η αγαπημένη μας ασχολία, αλλά είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, ο χρόνος που έχουμε να αφιερώσουμε για το καθάρισμα συνεχώς λιγοστεύει.

Αυτά τα 7 κόλπα καθαρισμού θα σας γλυτώσουν πολύ χρόνο και θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε όλα εκείνα τα δύσκολα σημεία πολύ πιο εύκολα:

1. Καθαρίστε τα σοβατεπί χωρίς να σκύβετε.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία σκούπα και ένα πανί με μικροΐνες. Ψεκάστε με σπρέι για ξεσκόνισμα και σκουπίστε.

2. Καθαρίστε τους τοίχους χωρίς σκάλα.

Προσαρμόστε ύφασμα με μικροΐνες στην σφουγγαρίστρα και περάστε τον τοίχο με το αγαπημένο σας καθαριστικό. Θα μπορείτε να φτάσετε ακόμα και το ταβάνι έτσι!

3. Για το βουρτσάκι της τουαλέτας.

Βάλτε λίγο από το απολυμαντικό καθαριστικό της επιλογής σας στο δοχείο του για να είναι πάντα καθαρό.

4. Προστατέψτε την επιφάνεια του φούρνου.

Αποτρέψτε τον σχηματισμό των καμμένων λιπών. Βάλτε ένα στρώμα από κερί αυτοκινήτου για να λειτουργήσει σαν ασπίδα. Η βρωμιά θα φεύγει πολύ πιο εύκολα.

5. Καθαρίστε τα σημεία ανάμεσα στα πλακάκια χωρίς να τρίψετε.

Μπορείτε να τα καθαρίσετε χωρίς ακαταστασία χρησιμοποιώντας λευκαντικό τζελ. Απλά αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά και μετά περάστε με την σφουγγαρίστρα. Εάν είναι πολύ βρώμικα, ίσως χρειαστεί να τρίψετε τα επίμονα σημεία με μία παλιά οδοντόβουρτσα.

6. Καθαρίστε το τηλέφωνο του ντους.

Αφήστε το ξύδι να κάνει όλη τη δουλειά για σας. Βάλτε το για όλο το βράδυ σε μία σακούλα με λευκό ξύδι. Το μυστικό είναι να βάλετε το λαστιχάκι στο τηλέφωνο πριν βάλετε την σακούλα. Μετά, κατεβάστε το πάνω από το πλαστικό για να ασφαλιστεί.

7. Ξεσκονίστε πιο γρήγορα με μία τσιμπίδα.

Το καθάρισμα θα γίνει πολύ πιο διασκεδαστικό!


Πηγή